משתתפי תוכנית "תבל" בבאר־שבע, אחת מתוכניות המנהיגות של מחלקת הנוער בחברת "כיוונים", יחד עם בני נוער מהמגזר הבדואי, השתתפו ב"ספסלים בנגב", מיזם תרומה לקהילה, שנועד לחבר בין בני נוער יהודים ובדואים, ומטרתו היכרות, חיבור והסרת חסמים.
1 צפייה בגלריה
משתתפי תוכנית "תבל". דו־קיום אמיתי
משתתפי תוכנית "תבל". דו־קיום אמיתי
משתתפי תוכנית "תבל". דו־קיום אמיתי
(צילום: עיריית באר־שבע)
את היום פתחו המשתתפים, בני נוער יהודים המתגוררים בבאר־שבע, בפעילות היכרות עם בני נוער מהמגזר הבדואי המתגוררים במועצה האזורית "נווה מדבר", ולאחריה, עבודה משותפת על ניקיון ובניית ספסלים אקולוגים בגן ילדים ביישוב אבו תלול שבנגב. שיפוץ הגן הינו הזדמנות לעשייה משותפת, חיבור לטבע ולסביבה, שיפור חיי התושבים, והפגנת שכנות טובה בין המגזר הבדואי ליהודי המבוסס על היכרות, שיח, עשייה וכבוד הדדי.
קראו גם:
"תבל" היא תוכנית נוער למנהיגות ודיפלומטיה ציבורית של הארגון StandWithUs המחנכת לתרומה לקהילה, חינוך אודות ישראל ומאבק באנטישמיות וגזענות ברחבי עולם. מטרת התוכנית להצמיח קהילת מנהיגים צעירים עם מודעות בינלאומית השואפים לקדם את המדינה בה הם חיים, תוך העמקת תחושת המעורבות והאחריות כלפי החברה הישראלית.
גולת הכותרת של העשייה בתוכנית היא הוצאת מיזם קבוצתי שמטרתו תרומה לחברה הישראלית והצגת הפנים האותנטיות של ישראל לעולם כולו. בחודש מרץ האחרון הגיעו כלל משתתפי התוכנית הארצית לבאר־שבע כדי לקיים האקתון פרויקטים במהלכו כל קבוצה בחרה את המיזם הקבוצתי שלה.
משתתפי תוכנית "תבל" בבאר־שבע בחרו במיזם "ספסלים בנגב" שנועד לחבר בין בני נוער יהודים ובדואים. המיזם מאפשר לחשוף לקהילה הבינלאומית את פניה האמיתיות של מדינת ישראל, בתור מדינה בעלת גיוון אתני ותרבותי, ולהראות כי בני הנוער של באר־שבע מאמינים בדו־קיום יצא לפועל בשיתוף עבד אסאם, דובר המועצה האזורית נווה מדבר, שהעניק למשתתפי התוכנית זווית היכרות נוספת עם עולמם של הבדואים. 
יובל לוי, תלמידת כיתה י' מבית הספר "מקיף ז" בבאר־שבע, משתתפת בתוכנית "תבל" למנהיגות ודיפלומטיה ציבורית: "הובלנו פרויקט עם מתבגרים בגילנו שגרים ביישוב אבו תלול שנמצא בפזורה הבדואית ובו ניקינו את אזור גן הילדים ועם הפסולת שאספנו בנינו ספסל מחומרים ממוחזרים. תוך כדי בניית הספסל הכרנו את התלמידים המדהימים של בית הספר אורט אבו תלול. כאשר סיימנו עם הספסל, ראינו את החיוך המדהים של ילדי הגן וכולנו, נוער יהודי ובדואי, יצאנו עם הרגשה מדהימה, הוכחנו לכל העולם שדו־קיום אכן קיים".
אברהים אלהואשלה, ראש המועצה האזורית "נווה מדבר": "במשך כל חיי הכרתי יהודים, אני מרגיש שהדור הבדואי הנוכחי לא מספיק מכיר יהודים, וכך גם הפוך, אין סיבה שהם יכירו דרך התקשורת", אמר.
"זו הפעם הראשונה שאנחנו מבצעים שיתוף פעולה עם בני נוער מהעיר באר־שבע" הוסיף ראגי אלכרם, מנהל בית הספר תיכון "אורט אבו תלול".
לעדכונים - חדשות באר שבע