17 אפר' 2021
המייל האדום
חדשות באר שבע והנגב
ספורט
נדל"ן
רכילות
עסקים
בריאות
פנאי ואוכל
הבלוגיה
שווה לדעת
הקמפוס של mynet
נשות העיר
חדשות באר שבע והנגב
ספורט
נדל"ן
רכילות
עסקים
בריאות
פנאי ואוכל
הבלוגיה
שווה לדעת
הקמפוס של mynet
נשות העיר
עבור עיר
המייל האדום
נגישות
מיינט באר שבע
/
פנאי ואוכל
/
לטייל ולמנגל: הכנו לכם 10 אתרים מומלצים לטיולי מנגלים ופיקניק
אחרי שנת נבצרות, מסורת ה"על האש" של יום העצמאות חוזרת בגדול. קרן קיימת לישראל ממליצה על המקומות המוצלים והנוחים לנפנוף. רק לא לשכוח: לאסוף את הזבל ולהשאיר את המקום נקי
סיגל בר-קובץ
,
09:09 / 14.04.21
עצמאות במטבח של פיני: מאפה ים תיכוני בשילוב זעתר ובצל מטוגן
עם קצת סבלנות תוכלו לאפות בעצמכם פיתות ממולאות. מאפה שאפשר לטרוף כמו שהוא, או לדחוס לתוכו את הבשר שנצלה על המנגל
פיני לוי
,
07:42 / 14.04.21
לתפארת כל פיתה: מה הופך את הפלאפל לכדור הפלא הכי ישראלי?
לכל מדינה יש כיס בצק שלתוכו אפשר להכניס הכל. אז יצאנו לברר איך מאכל הופך לחלק מהדי אן איי וכיצד נוצר הצירוף החזק - פלאפל ומדינת ישראל
הילה דודאל (דוידי)
,
07:23 / 14.04.21
גבינה, דג חרב ותבלינים מדויקים: סודות מהמטבח של השף תומר טל
אחרי שעבד אצל יונתן רושפלד ב"הרברט סמואל" ואצל חיים כהן ב"יפו תל אביב", הקים טל את "ג'ורג' וג'ון" במלון דריסקו. "אני מחבר באוכל שלי בין ישן לחדש"
הילה דודאל (דוידי)
,
07:57 / 12.04.21
במטבח של פיני: חוזרים לשגרה עם פריקֶה, בטטה ועוף עם צ'ילי
במעבר חד - מהמצות אל נפלאות החיטה המעושנת: קבלו מנה מיוחדת שמבוססת על גרעיני חיטה שטרם הבשילו, ועברו עישון מיד עם קצירתם
פיני לוי
,
08:11 / 11.04.21
הטרנד המתגלגל של עולם הקולינאריה: הפוד טראקס שאסור לכם לפספס
עגלות הקפה ודוכני האוכל הניידים תפסו בשנה האחרונה תאוצה, והם מציעים, בנוסף לתפריט, בילוי אלטרנטיבי בחיק הטבע. תכירו את האנשים שעלו על העגלה - מצפון הארץ ועד דרומה
יוסי וקנין
,
07:58 / 02.04.21
כאלה עוד לא אכלתם: קניידלך בשלושה צבעים לארוחת החג
כשרים לפסח, מתוגברים בירקות ומקשטים את השולחן: קניידלך בגווני כתום, סגול וירוק הופכים לכוכבי הארוחה
ענת לשם
,
07:39 / 01.04.21
לא רק בפסח: אורן דגן ודן דיוויס עושים שמח בלי קמח
דגן-כפיר ודיוויס, הבעלים של "בליקמח" וזוג גם בחיים, מאמינים שליצור מאפים ומוצרים ללא גלוטן זאת ה-שאיפה לשלמות. למשל, בסבוסה מפולנטה ותפוזי דם
הילה דודאל (דוידי)
,
08:08 / 31.03.21
במטבח של פיני: מפגש פסגה בין מצה וביצה
יוצאים לפיקניק? נפגשים עם קרובי משפחה? קבלו מתכונים שתוכלו לקחת איתכם לכל מקום: מצות מגולגלות, ממולאות בבשר ומטוגנות, לצד ביצה קשה וסלט 'פסח' צבעוני במיוחד
פיני לוי
,
07:50 / 25.03.21
מה נשתנה בקינוחים: שוקולד נוגט ופודינג אורז לארוחת ליל הסדר
אחרי שנה של ציפייה לליל סדר במתכונת משפחתית מורחבת, מגיע החלק המתוק של הערב: הקינוחים
סיגל בר-קובץ
,
07:56 / 24.03.21
בננה פודינג וקובה סלק: מה גילתה השפית מיכל אפשטיין על אוכל מנחם?
איזה יחסי אהבה־שנאה יש לה עם בורקס? מה היא לא תסכים לאכול? מה עשתה לה הקורונה? ולמה היא לא אוכלת ארוחות בוקר? כל התשובות, פלוס הצצה אל המקרר
הילה דודאל (דוידי)
,
07:55 / 22.03.21
ארוחת החג של פיני: אגדה של פסח בשש מנות
מתחילים עם מרק ארטישוק ירושלמי וממשיכים עם קציצות עטופות ברצועות חצילים. למנה עיקרית נגיש שוק טלה בתנור ולידו סלט סלק מפתיע וגם סלט חסה ותות. ויש גם קינוח חגיגי
פיני לוי
,
07:54 / 18.03.21
מהשדה לצלחת: כל צבעי הקשת, הוויטמינים והמינרלים במנה בריאה וצבעונית
יש לכם את זה ביותר צבעוני? נודלס מירקות ברוטב ברוקולי קרמי הפך לחגיגת גוונים משמחת
ענת לשם
,
07:59 / 17.03.21
בגלל עלה כוסברה: מה גרם לשף לאון אלקלעי להתחיל לבשל?
עד גיל 39 הוא לא עסק באוכל, אבל אז נסע כצלם ללוות להקת בלט בסין, ומכאן הכל היסטוריה. "לא עשיתי מיליונים, אבל מה זה נהניתי"
הילה דודאל (דוידי)
,
08:11 / 16.03.21
אחרי שנה של הדממה: תיאטרון באר שבע חוזר עם הצגות חדשות
ב-5 באפריל המסך עולה: אחרי שנה של עולם תרבות מושבת, יעלו ההצגות "דרך השלום" ו"נופים קסומים" על במת תיאטרון באר שבע
סיגל בר-קובץ
,
08:09 / 15.03.21
אחרי שנה בלי פרנסה: מורי הדרך חוזרים למסלול, עם המלצות לטיולים
הקורונה קרקעה למשך שנה תמימה את מורי הדרך, שמנסים לחזור עכשיו אל השבילים המוכרים. טיולי תלמידים ותיירות מחו"ל עדיין לא נראים באופק, אבל המלצה לטיול – בהחלט יש
שי אלבלינג, חופית כהן, אביגיל קדם, אבי איצקוביץ
,
06:30 / 12.03.21
במטבח של פיני: צנצנות כבושים שעושות שמח ומוסיפות צבע וטעם
פיני מתחיל את ההכנות לפסח עם צנצנות מלאות בירקות כבושים. ההמלצות: לבבות ארטישוק, כרוב וכרובית עם סלק, וגם שומר עם קולורבי. וזה הולך מצוין גם בתור מתנה לחג
פיני לוי
,
07:26 / 11.03.21
אין לכם כוח לבשל במהלך השבוע? קבלו פתרון יעיל ובריא
רוצים לצלוח את השבוע במינימום עבודה ומקסימום תועלת? כל מה שאתם צריכים זה סיר גדול של קינואה, שבכל יום יהפוך לארוחה אחרת
ענת לשם
,
07:56 / 10.03.21
צ'יזבורגר פלמידה כבר אכלתם? הצצה למטבח של השף אסף דוקטור
כריך המוצרלה הראשון על הבוקר, הגבינות הטובות שתמיד מחכות לו במקרר והלאבנה עם החריף שהוא הכי אוהב. המסלול של הדוקטור אל אמנות המטבח
הילה דודאל (דוידי)
,
07:58 / 09.03.21
במטבח של פיני: קישוא בלאדי ממולא בבורגול, אוכמניות ונענע יבשה
את הקישואים הממולאים אופים בתנור, אורזים בסלסילה ויוצאים לטבע. ויש גם בונוס: מתכון לסלט יווני שישתלב היטב ליד
פיני לוי
,
08:00 / 04.03.21
בננות בשלות מדי לא זורקים: מכינים מהן לחם בריא ומתקתק
הבננה יכולה להצטרף לסלטי פירות, לעוגות, להמתקה, להסמכה, כתוספת לפנקייק וכקישוט לעוגה. קבלו אותה הפעם בגרסת הלחם
סיגל בר-קובץ
,
08:04 / 02.03.21
שום ירוק הפך לפסטו מהמם: סודות מהמטבח של השפית יהלומה לוי
המנהלת הקולינרית של רשת לנדוור, שעברה מניהול תחנות רדיו לניהול מסעדות, עונה לשאלון שלנו ומגלה את המתכון לקונסומה שלה
הילה דודאל (דוידי)
,
08:03 / 01.03.21
במטבח של פיני: פול ירוק, כוסברה ובשר בקר ברוטב עשיר בטעמים
הפול הירוק פחות מתחבר לחורף, אבל בשל חיבה גדולה לירק הזה, פיני מציע לקנות אותו כבר עכשיו ולצרף אליו כוסברה, שום ובשר בקר
פיני לוי
,
08:20 / 26.02.21
שקדים במקום קמח: אוזני המן במילוי בריא ומפתיע
רגילים לגלות בתוך אוזני ההמן מילוי של פרג? קבלו את הטוויסט: מתכון פשוט להכנה, טעים במיוחד, על טהרת המרכיבים הבריאים (פלוס הפתעה: אבוקדו)
ענת לשם
,
08:11 / 25.02.21
טען עוד