אם חשקה נפשכם במאכלים על טהרת המטבח הרומני האותנטי בלי לבטים והיסוסים, אז מסעדת 'בוקוריה' בפינת רחוב הרצל בעיר העתיקה בבאר שבע, עונה על כל הצפיות ומספקת חוויה קולינרית עשירה, שתמיד מותירה טעם של עוד.
מה תוכלו למצוא כאן? קבב, סטייק פילה וצ'ורבה, הם רק קצה הקרחון למנות המוכרות והמוצעות בתפריט. אז לפני שנתמקד במנות הגדושות המיוחדות מבית היוצר של 'בוקוריה' נספר לכם מאין כל זה התחיל.
הבעלים של המסעדה, נטשה שור, עלתה ארצה ממוסקבה בשנת 2001 והקשר שלה למסעדות רומניות החל שנתיים לאחר מכן, כשהיא רוכשת מיומנויות ומביאה את הניסיון מהמטבח בבית. הניסיון והקשר למטבח הרומני הלך והתחזק עם השנים.
לפני כעשור החליטה שור לעשות את הצעד ולפתוח מסעדה באופן עצמאי עם צוות נשים, כדי להפיץ את הבשורה של מאכלי המטבח הרומני לא רק לקהילת יוצאי רומניה הגדולה בעיר, אלא לכולם.
לא מעט סלבים מגיעים לטעום מהמאכלים המשובחים וכאלה ישנם הרבה: אחד מהם הוא השחקן צביקה הדר, אורח כמעט קבוע בביקוריו בבית בבאר שבע.
כפי שפתחנו וסיפרנו, המנות העיקריות כוללות את הקבב המפורסם, סטייק פילה, סטייק אנטריקוט, מוח, כבד, נקניקיות צ'וריסוס וגרשיצה (שקדים), וזו רק ההתחלה. המסעדה מציעה אוכל מבושל איתו מתחיל כל סועד שהמטבח הרומני מוכר לו מהבית: מרק צ'ורבה, מרק שעועית וכרוב ממולא.
וזה לא נגמר כאן. יש מבחר סלטים, חמוצים, ואיקרה, ואפשר גם לבחור כבד קצוץ, דג מלוח, רגל קרושה ופירה שעועית.
המסעדה המטופחת ומעוצבת בצורה ייחודית, יוצרת חוויה מהנה ונעימה וטעימה, בעיקר אחרי הקינוח של פפנש או ממליגה חלבית.
קראו גם:
אז מהו סוד ההצלחה? נטשה שור מספרת: "אנחנו מכינים מאכלים מכל הלב ובאהבה גדולה. אנחנו מתייחסים לכל אחד באופן אישי, נותנים שירות לכל אחת ואחד".
מהו הקסם של המטבח הרומני?
"זה באמת מטבח מיוחד ועשיר, יש בו מגוון רחב של מזון, מהקבב ועד הקינוחים, ואני שמחה שאנשים מחמיאים ויוצאים מרוצים. השירות אצלנו מעל הכל ובעיקר לא מתפשרים על איכות". בתיאבון!