רעבים? אם אתם מחפשים מוסד קולינרי של אוכל ישראלי ברמה גבוהה, שגם מציע טעמים משובחים להפליא, בית הפול ברחוב הרצל בעיר העתיקה בבאר שבע הוא המקום הנכון עבורכם.
מדובר בסניף הדגל המוביל מזה 72 שנים, וכמעט אין באר שבעי שמכבד את עצמו ולא מכיר את בית הפול בהנהלת אוסנת ואיציק אשכנזי.
קצת היסטוריה: אי שם בשנת 1952 פתחו סבא סמי וסבתא אלגרה אשכנזי צריף קטן, והחליטו שאת מתכון הפול הסודי שלהם כדאי שיטעמו כולם. ההתלהבות היתה מעבר למצופה, ושמו של המקום הקטן יצא למרחקים.
כיום מנוהל הסניף בעיר העתיקה על ידי דור ההמשך שמוביל וממשיך את המסורת של בית הפול שהפך לשם דבר בבירת הנגב ומחוצה לו. הטעמים כאן מגוונים, ומגוון המנות העשיר כולל חומוס ביתי ואיכותי, פול בטעם ייחודי, שניצל פריך בתוך חלה, שקשוקה פיקנטית ועסיסית ועוד ועוד.
בית הפול פתוח במשך כל שעות היום עד השעה 20:00. "אני מגיעה לכאן לפחות פעמיים בשבוע", מספרת חיילת המשרתת במחנה פיקוד דרום הסמוך.
החל בשעות 11:00-12:00 לפני הצהריים, בית הפול עובד בטורים גבוהים, כשהקליינטים מגיעים מכל המקומות והאזורים, ולא חוסכים במחמאות לאוסנת "לב רחב" אשכנזי, שהנתינה אצלה מורגשת היטב והיא עושה זאת מכל הלב.
מלבד סניף הדגל ברחוב הרצל בעיר העתיקה, תוכלו למצוא סניף נוסף של בית הפול בתחנה המרכזית של באר שבע.
בין קליינט אחד לחברו, הבעלים איציק אשכנזי משוחח איתנו ומספר שבית הפול הפך למותג כתוצאה של ההשקעה שלהם במנות, "ומכל הלב".
קראו גם:
ומה סוד ההצלחה?
אשכנזי משיב: "המון התמדה ונחישות, לא מוותרים על איכות ושירות אישי לכל אחד ואחת".
ואוסנת מוסיפה בחיוך: "זה לא להתפשר על טריות ועל המזון הטוב ביותר, לתת לאנשים את המנות הכי טעימות והכי עשירות שהם אוהבים". שיהיה בתיאבון.