קונדיטוריית 'רוזלין' בעיר העתיקה בבאר שבע, היא מקום מפגש של טעמים מדהימים, עם עוגות המאפה המתוקות שצדות את העין, ובראשן הסברינות המפורסמות ששמן הולך למרחקים. הקונדיטוריה חוגגת בימים אלה יובל שנים וזה הזמן לספר לכם על שורשיה של מי שהפכה לשם דבר בארץ וגם עבור תיירים מחו"ל.
על כוס קפה וסברינה ( ממש ללקק את האצבעות) אנחנו יושבים לשיחה עם הבעלים של הקונדיטוריה, יהודה גבאי, שעושה לנו סדר. ראשית, מספר גבאי, מדובר בקונדיטוריה על בסיס המאפה של המטבח הצרפתי עליו מופקדת רעייתו יעל, שנחשבת למומחית בתחום.
"ההורים של אשתי למדו את רזי המאפה בצרפת והביאו אותו לארץ, ואני ואשתי המשכנו", מספר גבאי. "הסברינה שלנו נחשבת מאוד בארץ, אנשים מגיעים מכל רחבי המדינה ויש כאלה שמגיעים מצרפת, הם משבחים את הסברינה והעוגות שלנו. המאפים שלנו אותנטיים, טעם של פעם והמון נוסטלגיה, ולזה מה שאנשים מתחברים ואוהבים, זה טוב להם אז טוב גם לנו".
מלבד הסברינות המרהיבות והטעימות, יש כאן מבחר עוגות ממגוון קולינרי עשיר ומושקע, מעוגות עם פתיתי שוקולד ועד עוגות בטעמים של פירות.
יהודה גבאי יודע לספר כי הקונדיטוריה היא גם מקום מפגש של פוליטיקאים, ספורטאים ואנשי אקדמיה: "אנשים מכל הקשת הפוליטית מגיעים לקונדיטוריה, למשל השר אבי דיכטר שאוהב מאוד סברינה, שר האוצר לשעבר משה כחלון שהיה שולח את אחד מאנשיו לקנות סברינה, וכן השרים לשעבר יובל שטייניץ ועמיר פרץ היו מגיעים. אפשר לומר שכל מי שהיה בפוליטיקה בא לכאן. האנשים מעריכים מאפה טוב וטעים ומוכנים אפילו להגיע מרחוק וזה אומר משהו", מסכם יהודה גבאי.
קראו גם:
אז יהודה, לסיום, מה סוד ההצלחה?
"לא מתפשרים על חומרים ולא מתפשרים על איכות. זהו סוד ההצלחה".