"הפרה"
מיקום: מבצע נחשון, שכונה ו'.
הדובר: אוריאל נתניה, אחראי משמרת.
המנה הפופולרית: "טורטייה בעבודת יד, מבקשים בעיקר את האנטריקוט. כמובן שיש מנות לפי בחירה עם קבב, חזה עוף, אבל כפי שאמרתי, בעיקר אנטריקוט".
למה טורטייה? "מי שמבקש בפיתה או בלאפה, אנחנו שולחים אותו למסעדת השווארמה הסמוכה. הטורטייה בנויה מבצק דק ונעשית בעבודת יד. כל התענוג הוא הבצק הקליל ומה שיש בתוכו".
מי הלקוחות? "בעיקר חברי הקהילה החרדית, אבל בכל שעה ביום אתה יכול לקבל לקוחות מכל סוגי האוכלוסייה: צעירים, מעמד הפועלים, מבוגרים, כל באר־שבע באה לכאן".
מה הופך את מנת הטורטייה למושלמת? "זה התוספות והמרכיבים שלה. למשל, אנטריקוט וקבב קצוצים ביחד, בצל מטוגן עם פטריות, אבוקדו, סלט חריף, סלט חסה, חמוצים, כל אלה עושים את המנה עשירה ומשביעה, יש יותר טוב מזה?".
עם או בלי אבוקדו? "תרשום, בלי אבוקדו אני לא פותח את העסק. אנשים פשוט מכורים לאבוקדו ולא מוכנים לוותר עליו. זה באמת מצרך מבוקש בקרב צעירים ומבוגרים".
משהו ייחודי למקום שלכם? "בשתי מילים: רגש וברכה. כל מנה שיוצאת מכאן, יוצאת באהבה ובאמונה שלמה, עושים מכל הלב שאנשים ייהנו ויהיו מרוצים".
מנה מיוחדת ותוספות מיוחדות: "רוב הלקוחות הולכים על מנה סטנדרטית כגון אנטריקוט, קבב, סלטים, יש לנו מגוון של רטבים והצעות, אבל מבחינתנו, כל מנה היא מיוחדת ומושלמת".
טורטייה אחת בעיר שאני ממליץ עליה: "רק 'הפרה', לא הייתי אוכל בשום מקום אחר".
"אל - טורטו"
מיקום: רחוב וינגייט, שכונה ג'.
הדובר: רון שלום, עובד במסעדה.
המנה הפופולרית: "זה תלוי בבחירה של האנשים וזה משתנה מאחד לאחר, אבל נראה לי שהמנה הכי מבוקשת זה עם אנטריקוט וחזה עוף".
למה טורטייה? "כי זה הכי טעים והכי אותנטי בטורטייה, וזה מה שמבדיל אותה ממנות אחרות. לא נתקלתי באנשים שרצו מנה בפיתה או באגט, כל הטעם והתענוג הוא בטורטייה".
מי הלקוחות: "בגלל הסמיכות שלנו לאוניברסיטה, אז המון סטודנטים מגיעים, גם עובדים מבית החולים 'סורוקה' הם בין הלקוחות שלנו. בגדול, צעירים אוהבים את הטורטייה".
מה הופך את מנת הטורטייה למושלמת? "איכות המזון שנעשה באופן מיידי, נתחי בשר, הטיגון, הטריות של המזון, הסלטים וכל הרטבים העשירים הנלווים. הכל במנה אחת שעושה אותה מושלמת ומזינה".
עם או בלי אבוקדו? "אני יכול להפתיע אותך ולומר שהכי הולך במנות זה אבוקדו, כמובן גם רטבים. יש כאלה שמבקשים את המנה עם שום, רוטב שזיפים ועמבה".
משהו ייחודי למקום שלכם? "קודם כל האווירה הביתית והחמה, אנחנו מקבלים כל אחד באהבה ומעניקים לו שירות וי.איי.פי. המסעדה נמצאת בחזית הרחוב, בצומת, אנשים נהנהים לשבת לאכול את המנה בכיף, והעיקר אוכל הכי טעים וטרי שיש, והכי חשוב מקפידים על ניקיון".
מנה מיוחדת ותוספות מיוחדות: "יש לנו כאן מיקס מיוחד שעושה את המנה לעשירה ומשביעה, מעיגולי בצל ועד צ'יפס ומגוון רטבים בטעמים, הכל לפי בחירה של הלקוח".
טורטייה אחת בעיר שאני ממליץ עליה: "לא הייתי רוצה להיכנס למסעדה ספציפית, יש מסעדות טובות בעיר".
קראו גם:
"סומבררו"
מיקום: רחוב יוהנה ז'בוטינסקי, נווה זאב.
הדובר: סתיו אדרי, אחראי משמרת (מאוחר יותר מצטרף הבעלים רועי קורם).
המנה הפופולרית: "בדרך כלל המנות עם אנטריקוט הולכות הכי הרבה. גם מנות מיקס נחשבות למועדפות, למשל אנטריקוט ופרגיות".
למה טורטייה? "רוב הקליינטים אוהבים בטורטייה כי הבצק קליל ויותר טעים. המנות האלה לא בנויות על באגט ופיתות. מעטים מאוד מבקשים מנה בפיתה למשל".
מי הלקוחות: "זה מאוד מגוון. מגיעים צעירים, מבוגרים, משפחות, כל הגילאים והחתך החברתי".
מה הופך את מנת הטורטייה למושלמת? "קודם כל אנחנו מכינים את המנות במקום והכל טרי. המנות עמוסות במרכיבי מזון, יש מגוון רטבים ותוספות, וזה משביע ומהנה".
עם או בלי אבוקדו? "אני אישית לא אוהב אבוקדו, אבל רוב הלקוחות מעדיפים אבוקדו בתוך המנה. ותתפלא לשמוע שאבוקדו הולך הכי הרבה מבחינת הממרחים".
משהו ייחודי למקום שלכם: "המסעדה באווירה נוחה, אפשר לשבת ולהירגע ולאכול את המנה בכיף. כל המאכלים הם פרי תוצרת שלנו שאנחנו מכינים במקום, למשל סלסה חריפה צ'מיצו'רי שמאוד מבוקש, ועוד".
מנה מיוחדת ותוספות מיוחדות: "יש כאן מגוון תוספות ומנות מיוחדות: כדורי פירה, כדורי בצל, צ'יפס, שניצלונים, קינוחים מיוחדים כמו סושי שוקולד".
טורטייה אחת בעיר שאני ממליץ עליה: "'אל חי' בכיכר יוהנה ז'בוטינסקי".
"הסנדק"
מיקום: שדרות ירושלים, שכונה ט'.
הדובר: הבעלים של המסעדה, אלחי בן שושן.
המנה הפופולרית: "הכי חזק הולך זו מנה עם אנטריקוט, כמובן גם מנות אחרות כמו טורטייה מיקס עם פרגית, חזה עוף ובשר כבש".
למה טורטייה? "טורטייה זו מנה קלילה, משביעה, יש בה הנאה. יש כל מיני רטבים שהולכים עם הטורטייה, למשל רוטב שזיפים, הטורטייה נקלטת בפה, היא קלה ומהנה מאוד".
מי הלקוחות? "המון צעירים מכל השכבות, אנשי כוחות הביטחון מגיעים, בתקופת המלחמה פינקנו את החיילים במנות חינם. אפשר לומר שמגיעים לכאן מכל סוגי האוכלוסייה והגילאים. בקיצור, עמך".
מה הופך את מנת הטורטייה למושלמת? "המרכיבים. למשל, יש לנו אבוקדו מיוחד מפרו שמוסיף טעם מתקתק בכל ביס, מגוון סלטים מזינים, רטבים בטעמים. כל אלה ואחרים עושים את המנה למושלמת וטעימה".
עם או בלי אבוקדו? "רוב הלקוחות, אפשר לומר 95 אחוזים, אוהבים אבוקדו. האבוקדו מוסיף טעם וקלילות למנה, אנשים לא מוכנים לוותר על אבוקדו".
משהו ייחודי למקום שלכם? "בראש ובראשונה זה השירות, היחס ללקוחות אצלנו זה מספר אחד. שמירה על ניקיון. שזה הדבר הכי חשוב, טריות המזון. הלקוחות צריכים לקבל את הטוב ביותר".
מנה מיוחדת ותוספות מיוחדות? "יש לנו מנה מיוחדת שנקראת 'הסנדק' שזה אנטריקוט ובשר כבש מעורבב ביחד. יש תוספות מיוחדות, לדוגמה: כרובית מטוגנת, מיקס מטוגנים קריספיים, וכמובן קינוחים אחרי הארוחה, משהו מתוק לפה בתוספת".
טורטייה אחת בעיר שאני ממליץ עליה: "אני מפרגן לכל הטורטיות בעיר, כל אחד והפרנסה שלו מלמעלה".
"טורטילוקו"
מיקום: אליעזר שמואלי 1, נווה זאב.
הדובר: פריאל פרדה, אחראי משמרת.
המנה הפופולרית: "הכי נמכרת זו מנה כפולה עם אנטריקוט".
למה טורטייה? "כי זה בצק דק שתפס חזק באמצעות הרשתות החברתיות".
מי הלקוחות: "כל הגילאים, ישנם לקוחות קבועים שמגיעים לכאן ומכל רחבי העיר וסביבותיה".
מה הופך את מנת הטורטייה למושלמת? "שני דברים שהם מיוחדים אצלנו: ממרח זיתים מיוחד שלנו, והבשר הטרי שנחתך כל בוקר, בתוספת מה שהלקוח מבקש".
עם או בלי אבוקדו? "אך ורק עם אבוקדו, זה מאוד מבוקש".
משהו ייחודי למקום שלכם? "המסעדה קיימת שנים רבות באווירה ביתית חמה, שירות מעולה. אנשים נכנסים חופשי ומרגישים כמו בבית".
מנה מיוחדת ותוספות מיוחדות? "מלבד הבשרים, יש מגוון מטוגנים ורטבים שלנו בהכנה עצמית. תוספות לפי בחירה: כרובית, צ'יפס בטטה, כדורי פירה, וגם קינוח כמו למשל זו'רוס, שזה טעים ומהנה".
טורטייה אחת בעיר שאני ממליץ עליה: "מסעדת 'רמוס' במבצע נחשון בשכונה ו'".