השבוע כמעט ולא הצלחתי לכתוב את הכתבה הזו. למה? כי דודה שלי ג'ניאל הגיעה מארצות הברית לביקור. שבוע שלם הייתי עסוק בללוות אותה לכל מקום – טיולים במדבר, קניונים, אפילו סיבוב בעיר העתיקה. אבל איכשהו, ברגע האחרון, הצלחתי לשכנע אותה להצטרף אליי לסיבוב אוכל ברינגלבלום.
זה התחיל בתור ארוחת ערב נחמדה – והסתיים בכך שהיא החליטה שהיא רוצה לעבור לגור בבאר שבע (או לפחות זה מה שאלכוהול הוציא ממנה). "!This street is amazing" היא הכריזה בפה מלא. אני לא בטוח אם היא דיברה על האוכל, האווירה או על זה שהמלצר זיהה אותי מהפייסבוק והביא לנו קינוח על חשבון הבית. מה שכן, בסוף הערב היא התחילה לבדוק מחירי דירות באזור.
ואם כבר מדברים על רינגלבלום, יש פה ויכוח שלא נגמר – ותיקי העיר מתעקשים לקרוא למקום שכונה ד׳, בזמן שאחרים נשבעים שזה ו׳ הישנה. זה ויכוח עתיק יומין שלא ייגמר גם בעוד 20 שנה. מה שבטוח – האוכל פה לא מתווכח עם אף אחד. יצאתי לבדוק את המקומות הכי שווים בשכונה, וזה מה שגיליתי:
החומוס של טחינה
ניגוב שלא משאיר מקום לספק
ברחוב יוסף בן מתתיהו, מול שער האוניברסיטה, נמצא מקום שהוא בית שני לסטודנטים – החומוס של טחינה. הצלחת כאן מגיעה אוורירית, קרמית, ומלווה בטחינה שנטחנת במקום.
תוספות? יש הכל – גרגירים חמים, פטריות מוקפצות, מסבחה ירוקה ואפילו "רמזור" – שילוב של טחינה עגבניות, פטרוזיליה ומסבחה בקערה אחת. אה, וקחו טיפ – הגזוז והלימונדה כאן בריפיל חופשי.
מה בא בחשבון? חומוס קלאסי – 32 ש"ח, חומוס רמזור – 35 ש"ח, חומוס + פלאפל וגזוז – 42 ש"ח (עם מילוי חופשי!)
הצריף
קפה קטן עם נשמה גדולה
אם אתם מחפשים פינה רגועה עם קפה מעולה, הצריף הוא המקום. בית קפה שכונתי שמרגיש כאילו נלקח מאיזה כפר באירופה. קפה איכותי, עוגות ביתיות, כריכים מושקעים וסלטים טריים – כל מה שצריך כדי להאט קצת את הקצב. הסטודנטים באים ללמוד, המקומיים באים לשבת, ובסופי שבוע המקום הופך לזירת מפגש של כל מי שגר באזור.
מה בא בחשבון? בוקר בול 46 ש״ח, קרואסון סלט ביצים 38 ש״ח, סלט קיסר 52 ש״ח.
הודו הקטנה
תבלינים, צבעים וטעמים שלא שוכחים
אין עוד מקום כזה בבאר שבע. הודו הקטנה היא מסעדה הודית צמחונית עם אוכל שמתפוצץ מתבלינים. הדאל מקאני חמאתי, מלאי כופתה רך בפה, והפלאק פניר כל כך קרמי שתרצו לטבול בו כל חתיכת נאן אפשרית.
ג'ניאל אכלה פה בפעם הראשונה אוכל הודי ואמרה שהיא "לא מבינה איך היא חיה בלי זה עד עכשיו". מי יודע, אולי זה יהיה הטריגר הסופי למעבר שלה לדרום.
מה בא בחשבון? צלחת טאלי - 58 ש״ח, דאל - 52 ש״ח.
פינת אוכל
הסנדוויץ’ בר המיתולוגי של באר שבע
בואו נדבר דוגרי – אין פה מקום לעצלנים. כריכי הענק של פינת אוכל דורשים מאמץ. אבל מה שבאמת גונב את ההצגה כאן זה הלחם. הוא נאפה במיוחד בשבילם, והוא כל כך מיוחד שטובי המוחות ניסו לשחזר את המתכון – ולא הצליחו.
קחו למשל את כריך הרוסטביף – נתח בשר שנצרב בדיוק מושלם, ממרח סלק-פטל מתקתק, רוטב פלפלים פיקנטי, וכל זה בלחם שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר.
מה בא בחשבון? סנדוויץ' רוסטביף/ קורנביף - 55 ש״ח, סנדוויץ׳ שייטל - 58 ש״ח.
סיפורו של שניצל
השניצל הכי מטורף בעיר
שמו אולי נשמע כמו חומוסייה, אבל סיפורו של שניצל הוא קודם כל מקום של שניצלים מוגזמים, קריספיים ומלאי טעם. כל שניצל כאן מטוגן בדיוק נכון, עסיסי בפנים ופריך בטירוף מבחוץ.
המנה המפורסמת שלהם היא שניצל XL בחלה טרייה, שמגיע עם רטבים ביתיים, חמוצים וסלטים טריים. למי שרוצה לשלב – יש גם פלאפל מצוין, אבל בואו, זה לגמרי מקום של שניצל.
מה בא בחשבון? שניצל XL בחלה – 38 ש"ח, שניצל בלחמנייה – 30 ש"ח, מנת פלאפל – 20 ש"ח.
רינגלבלום 13
כי כל לילה טוב מתחיל כאן
בלילה, השכונה לובשת צבע אחר – ורינגלבלום 13 הוא הלב הפועם של חיי הלילה באזור. בר-מסעדה עם אווירה תוססת, קוקטיילים מצוינים, והמבורגרים שמסיימים כל יציאה כמו שצריך.
תבואו מוקדם – כי בערב המקום מתמלא בכל מי שרוצה לסיים את היום על דרינק טוב וצ'יפס בטטה.
מה בא בחשבון? שליש בירה – 30 ש"ח, קוקטייל רינגלבלום – 42 ש"ח, המבורגר עם צ׳יפס – 55 ש"ח.
אז איך שלא תקראו לה – ו׳ הישנה או שכונה ד׳ – ברור שיש כאן משהו מיוחד. אוכל רחוב מהטובים בעיר, מסעדות עם לב ענק, ומקומות שהופכים כל ארוחה לחוויה. ואולי, אם ג'ניאל תמשיך להתלהב ככה, בשנה הבאה היא כבר תהיה הבייביסיטר של הבנות שלי.
בפרק הבא? חוזרים אחורה בזמן לעיר העתיקה.
קראו גם במדור:
קצת עלי: אני אלון כהן חננאל – קופירייטר, טבח לשעבר, אחד ממנהלי קבוצת הפייסבוק "אוכלים בבאר שבע והסביבה", ובעיקר בנאדם שחי בשביל האוכל. הכתבות האלו הן לא ביקורת מסעדות ולא רשימות גנריות של "10 מקומות שחייבים להכיר". זה אוכל מהשכונה, עם הסיפורים והאנשים שמאחוריו, מנקודת המבט הכי אישית שיש – שלי.