איך הגעתי לשכונה ד׳? זה התחיל בכלל ממשימה אחרת – הבת שלי החליטה שהיא רוצה להתחפש בפורים ל'פיה רובוטית'. גם פייה וגם רובוטית?! מצאתי את עצמי משוטט בין חנויות יצירה וצעצועים ומגיע לשכונה ד׳, בחיפוש אחרי חלקי מתכת שאוכל לצבוע. וכשאתה מסתובב ומנסה להבין איך לחבר מנוע קטן לשרביט קסמים, ברור שבאיזשהו שלב אתה עוצר לאכול. ככה, בלי תכנון, מצאתי את עצמי עושה סיבוב קולינרי בין המקומות הכי שווים בשכונה.
או לה לה וטרה ז׳ולי
ביסטרו צרפתי ופטיסרי שלוקחים אותך ישר לפריז
כבר כמה שנים שהבלוק בשכונה ד׳ הפך למוקד קולינרי, ואחד המקומות שתפסו שם מקום של כבוד זה 'או לה לה' – בית קפה-מעדנייה עם אווירה אירופאית וריחות של חמאה וקפה טרי. כאן תמצאו ארוחות בוקר מפנקות, סלטים טריים ופסטות איכותיות, לצד מבחר יינות וקוקטיילים שמזכירים לך שצריך לדעת ליהנות מהחיים. ואם מתחשק משהו מתוק – הצמוד אליו נמצא טרה ז׳ולי, פטיסרי בוטיק שמציע מקרונים מושלמים, עוגות פריזאיות ופינוקים שיגרמו לכם לשכוח לרגע שאתם באמצע באר שבע.
הממרחים של או לה לה הם מה שהופכים את ארוחת הבוקר כאן למיוחדת באמת. במקום ריבה רגילה וקוטג׳, תמצאו שילובים כמו לאבנה שחורה, טחינה סלק, חציל כוסברה, ריבת שרי, שמנת בזיליקום, ממרח פלפלים וזיתים סיציליאניים. כאן תמצאו שילובים מקוריים שלא רואים בכל מקום, כמו ממרח כמהין וגבינת שמנת, קרם עגבניות צלויות עם טוויסט חרפרף, ופסטו אגוזים עשיר. בדיוק הדברים הקטנים שהופכים ארוחת בוקר טובה לחוויה בלתי נשכחת.
אם כבר בארוחת בוקר עסקינן, יש שתי מנות שאי אפשר לפספס – סלט כרובית, שמשלב כרובית מטוגנת, טחינה יוגורט, סומק, נענע, שקדים וצנוברים, ולביבות עדשים וכרובית עם פלפל מוחמץ וטחינה, שהן הבחירה המושלמת למי שמחפש ארוחת בוקר קצת אחרת.
מה בא בחשבון? ארוחת בוקר זוגית ב-70-80 ש״ח, מאפים וקינוחים בטווח של 10-40 ש״ח, וקפה מפנק באזור ה-17 ש״ח.
אסייתיקה
כי לפעמים חייבים פאד-תאי טוב
הייתי חייב לשבור את כל החמאה והסוכר עם משהו קצת יותר אסייתי, וזה בדיוק המקום שבו נכנסת אסייתיקה. מסעדה פאן-אסייתית כשרה שמתמחה בסושי טרי, מנות ווק מוקפצות כמו פאד תאי או נודלס ברוטב חמאת בוטנים, ומרקים עשירים מלאים בטעמים של המזרח.
בצהריים המקום מלא באנשים מהאוניברסיטה ומההייטק שבאים לנגב קערה לוהטת של ראמן, ובערב הסטודנטים תופסים פה פינה עם רול סושי וקוקטייל קליל.
מה בא בחשבון? מנה עיקרית נעה סביב 40-60 ש״ח, רול סושי ממוצע עולה 30-50 ש״ח. מומלץ לבדוק את העסקיות והמבצעים המשתלמים בערב.
מאפיית מלא
מחמצת שעושה בית ספר ללחם מלא
זו מאפייה קטנה ומחתרתית שמביאה לבאר שבע את אחד הלחמים הכי טובים שיצא לי לטעום. אם אתם אוהבים לחמי מחמצת אמיתיים, כאלה עם קרום קראנצ׳י ולב רך, זה המקום.
יש פה גם מאפי שמרים מעולים, חלות לשבת ומדי פעם גם פיצה ביתית שווה במיוחד. כל מה שנמכר כאן נאפה בבוקר – מה שאומר שאם תגיעו אחרי 12:00 בצהריים, יש מצב שתחזרו עם שקית ריקה.
מה בא בחשבון? לחם מחמצת – 15-20 ש״ח, מאפים בודדים סביב 5-10 ש״ח. המקום פתוח עד שהמלאי נגמר.
קונדיטוריית מרטין
היסטוריה אכילה כבר 60 שנה
אם אתם באר שבעים ותיקים, אין סיכוי שלא שמעתם על מרטין. מדובר באחת הקונדיטוריות הוותיקות בעיר, ואם אתם בקטע של עוגות קצפת מהסוג הקלאסי, עוגיות חמאה או קרמשניט הונגרי אמיתי – זה המקום.
בשישי בבוקר המקום עמוס, כי כולם מגיעים להצטייד במאפים לשבת. ואם אתם כאן בפורים? אל תפספסו את אוזני ההמן שלהם, שנחשבות בין הטובות בארץ. אבל גולת הכותרת? עוגיות הפלורנטין שלהם – ביס קרנצ׳י ומתקתק שמשלב קרמל, שקדים וקצת קסם.
והכי חשוב – איך אפשר בלי הקראק פאי שלהם? פרוסת גן עדן מתוקה וממכרת, כזו שגורמת לך לחשוב "רק עוד ביס אחד" ואז לגלות שהצלחת ריקה.
מה בא בחשבון? מאפים אישיים סביב 5-8 ש״ח, פרוסת עוגה ב-20-30 ש״ח, עוגות שלמות באזור ה-80-150 ש״ח.
מילבה
בר שכונתי עם אוכל שהוא הרבה יותר מנשנוש ליד האלכוהול
כבר כמה שנים שמילבה הוא שם דבר בחיי הלילה של שכונה ד׳. מדובר בבר-מסעדה עם חצר קסומה, שמשלב פיצות נאפוליטניות, מנות בסגנון טאפאס, וקוקטיילים מושקעים.
המקום מתחיל באווירה נינוחה של יין ואוכל מוקפד, אבל ככל שהערב מתקדם, הוא הופך ללוקיישן תוסס שבו צחוקים, בירה קרה ואוכל טוב מתחברים בצורה הכי כיפית שיש.
מה בא בחשבון? פיצה מעולה ב-50-70 ש״ח, קוקטיילים באזור ה-40-50 ש״ח, ואווירה שלא תרצו לעזוב.
קראו גם:
מקומות נוספים שאתם חייבים להכיר:
● ג׳וני קריספי (מתחם הבלוק) – הסנדוויצ׳ים הכי מושחתים בעיר, עם בשרים מפורקים, רטבים ביתיים ושפע של תוספות מוגזמות.
● רולסמיט – טורטיות מגולגלות עם שילובי טעמים מיוחדים, בשרים עסיסיים, רטבים מקוריים ותוספות שנותנות ביס מושלם.
● חומוס אליהו – חומוסייה אהובה שמגישה חומוס חם, טרי ומפנק לצד תוספות קלאסיות כמו פול, מסבחה ופלאפל.
● מאפיית הקווקזי (מרכז גילת) – מאפים טריים עם גבינות, בשרים ותבלינים אותנטיים, חוויית מאפה שלא מוצאים בכל מקום.
אז זו הייתה שכונה ד׳, והאמת? הופתעתי. הקולינריה פה התפתחה ברמות, והשכונה שהתפרסמה בעיקר בזכות הסטודנטים הפכה להיות יעד קולינרי בפני עצמו. ואם אתם כמוני, בטח כבר הבנתם שביס קטן אף פעם לא נגמר שם.
בפרק הבא נחצה את הכביש ל-ו׳ הישנה ונטייל ברינגלבלום באיזור האוכל מהבולטים של באר שבע (כן יש באר שבעים שיגידו לי שזה חלק מ-ד׳, אבל רציתי להקדיש לאזור בכל מקרה פרק משלו). יאללה, נתראה שם!
קצת עלי: אני אלון כהן חננאל – קופירייטר, טבח לשעבר, אחד ממנהלי קבוצת הפייסבוק "אוכלים בבאר שבע והסביבה", ובעיקר בנאדם שחי בשביל האוכל. הכתבות האלו הן לא ביקורת מסעדות ולא רשימות גנריות של "10 מקומות שחייבים להכיר". זה אוכל מהשכונה, עם הסיפורים והאנשים שמאחוריו, מנקודת המבט הכי אישית שיש – שלי.
פורסם לראשונה: 07:56, 13.03.25