"השווארמה של קרמני"

בעלים: אליהו קרמני. מיקום: אזור התעשייה עמק שרה.
6 צפייה בגלריה
השווארמה של קרמני
השווארמה של קרמני
השווארמה של קרמני
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "35 שנים".
עגל או הודו: "הודו (נקבה), זו השווארמה לאנשים שמבינים".
מחיר המנה: פיתה 50 שקל, באגט 50 שקל.
שומן - תוספת הכרחית או נזק לבריאות: "חייב לשים בשווארמה את השומן, זה עושה אותה עסיסית יותר, ובלי שומן המנה יבשה. ברור שצריך לשים כמות מסוימת ולא בצורה מופרזת".
צ'יפס בצד או בתוך המנה: "לרוב, הצ'יפס מגיע בצד, אבל יש גם כאלה שאוהבים בתוך המנה".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "קודם כל חומוס, זה הדבר הראשון, אחרי זה חריף, בעיקרון חומוס וחריף זה הבסיס. אחרי זה סלט ירקות, סלט חצילים, אבל החומוס הוא המאכל המנצח".
המלצה על מסעדה אחרת: "אני לא יכול לנקוב בשמות, אבל יש הרבה מסעדות שווארמה טובות בבאר־שבע".

"שווארמה לב העיר"

הבעלים: דור בשני. מיקום: שדרות ירושלים, שכונה ט'.

6 צפייה בגלריה
שווארמה לב העיר
שווארמה לב העיר
שווארמה לב העיר
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "שנתיים".
עגל או הודו: "אנחנו מוכרים גם עגל וגם הודו".
מחיר המנה: "בפיתה 45 שקל, בבאגט 48 שקל, בלאפה 55 שקל".
שומן - תוספת הכרחית למנה או נזק לבריאות: "בתכל'ס, שומן זה נזק לבריאות, אבל אנשים מאוד אוהבים שומן בתוך המנה. הולך הרבה נתחי שומן ביום, יש אנשים שבלי שומן פשוט לא אוכלים".
צ'יפס בצד או בתוך המנה: "זה תלוי ברצון הלקוח, בצד או בתוך המנה, לפי בחירה. בדרך כלל אנשים אוהבים את הצ'יפס בנפרד".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "חומוס, חריף, סלט חריף, ובצל ופטרוזיליה, אלה התוספות העיקריות שאנשים מזמינים ומבקשים. יש כאלה שמבקשים כל מיני תוספות, למשל, עם כרוב סגול, כרוב לבן, אוהבים חצילים, פלפל מטוגן".
המלצה על מסעדת אחרת: "הייתי ממליץ על 'פלאפל השלום' בשכונה ג', יש להם שווארמה ברמה מאוד גבוהה".

"פלאפל השלום"

בעלים: האבא דוד אלוש ובנו רועי אלוש. מיקום: רחוב השלום, שכונה ג'.

6 צפייה בגלריה
פלאפל השלום
פלאפל השלום
פלאפל השלום
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "15 שנים".
עגל או הודו: "בשר הודו (נקבה) עם שומן כבש".
מחיר המנה: "פיתה 45 שקל, באגט 45 שקל, לאפה 48 שקל".
שומן - תוספת הכרחית למנה או נזק לבריאות: "רצוי שומן בתוך המנה, זה עושה את הבשר לעסיסי יותר. לשומן יש תפקיד במנה שנותן טעם ועושה את הבשר לרך ומוסיף המון. כמובן הלקוח מחליט מה יהיה במנה".
צ'יפס בצד או בתוך המנה: "אנחנו נותנים ללקוח את הצ'יפס בצד, והוא מחליט אם לאכול כתוספת או לשים בתוך המנה. אם יושבים כאן לאכול, אז שמים להם את הצ'יפס בצלחת, ואם הם לוקחים, אז שמים להם את הצ'יפס בשקית".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "אוהבים הרבה בשר בתוך המנה, מבקשים סלטים, בעיקר סלט ירקות, וכאן הם מקבלים כיד המלך: סלט כרוב, סלט חצילים, סלט חריף, אוהבים גם מיונז".
המלצה על מסעדת אחרת: "אני ממליץ על 'אווזי הזהב'".

"השיפודיה של אטיאס"

בעלים ומנהל: סתיו אטיאס. מיקום: מרכז אורן, שכונה ד'.

6 צפייה בגלריה
השיפודיה של אטיאס
השיפודיה של אטיאס
השיפודיה של אטיאס
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "ארבע שנים".
עגל או הודו: "עגל, הודו ופרגיות".
מחיר המנה: "בפיתה 42 שקל, באגט 45 שקל, בלאפה 46 שקל".
שומן - תוספת הכרחית למנה או נזק לבריאות: "אפשר להגיד שזה נזק לבריאות, אבל כמו שזה נזק לבריאות, זה גם טעים, ויש אנשים שאוהבים את המנה עם שומן. אם שמים חתיכה קטנה של שומן בתוך המנה, זה בסדר ולא קריטי, השומן מוסיף טעם".
צ'יפס בצד או בתוך המנה: "זה תלוי בלקוח מה שהוא בוחר. לכל מנה מגיע סט של חמוצים, מבחר סלטים שהלקוח בוחר, ומנה אישית של צ'יפס".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "עשיתי על זה קריירה. הם אוהבים חומוס, חריף, סלט ירקות, כרוב לבן, בצל סומק, אוהבים טחינה ולפוצץ בבשר. הלב פה הוא גדול ואנחנו מפנקים את הלקוחות שלנו עד הסוף, והם יוצאים מלאים, שבעים ומרוצים".
המלצה על מסעדת אחרת: "יצא לי לאכול את שווארמה 'הלב הרחב', היא היתה ממש טובה".

"שווארמה אורן"

בעלים: רוני לוי, מנהל: האחיין לידור לוי. מיקום: רחוב יוהנה ז'בוטינסקי, שכונת נווה זאב.

6 צפייה בגלריה
שווארמה אורן
שווארמה אורן
שווארמה אורן
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "24 שנים".
עגל או הודו: "עגל והודו".
מחיר המנה: "בפיתה 49 שקל, באגט 52 שקל, בלאפה 55 שקל".
שומן - תוספת הכרחית למנה או נזק לבריאות: "שומן לא עושה נזק לבריאות, יש אנשים שאוהבים, כל אחד איך שהוא מרגיש. אם שמים חתיכת שומן סבירה, זה מוסיף טעם למנה".
צ'יפס בצד או בתוך המנה:" מה שבוחר הלקוח, זה לפי בחירה, יש שאוהבים את הצ'יפס בתוך המנה הגדושה, ויש שמבקשים צ'יפס בנפרד".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "חומוס, חריף, סלט כרוב ובצל, זה מה שאוהבים הכי הרבה. יש כאלה שמבקשים גם קצת חצילים, וכמובן חמוצים".
המלצה על מסעדה אחרת: "'השווארמה של קרמני' בעמק שרה".

קראו גם:

"בית הפול הירוק"

בעלים: אתי זינו. מיקום: שכונת נווה זאב.

6 צפייה בגלריה
בית הפול הירוק
בית הפול הירוק
בית הפול הירוק
(צילום: הרצל יוסף)

כמה זמן העסק קיים: "15 שנים בנווה זאב".
עגל או הודו: "גם הודו וגם עגל".
מחיר המנה: "פיתה 48 שקל, באגט 50 שקל, לאפה 52 שקל".
שומן - תוספת הכרחית או נזק לבריאות: "שומן הכרחי במנה, נזק לבריאות? אני לא יודעת ולא נכנסת לזה, אבל בהחלט הכרחי שומן כי זה מוסיף טעם ועסיסיות. יש דרישה לשומן בלבד, יש הרבה לקוחות שאומרים לי תשימי רק שומן".
צ'יפס בצד או בתוך המנה: "איך שרוצים, אנחנו מגישים צ'יפס במגש עם כל התוספות, יש כאלה שאוהבים את הצ'יפס בתוך המנה".
מה הישראלים הכי אוהבים במנה שלהם: "כמעט הכל: חומוס, חריף, לימון, סלט ירקות, כרוב לבן, טחינה".
המלצה על מסעדה אחרת: "אני צמחונית ולא טעמתי במקום אחר, ולכן אני לא יודעת. שלכולם יהיה בהצלחה".