מעטים יודעים שמסעדת 'פלאפל ושווארמה של הירוק' בפינת הרחובות קק"ל וטרומפלדור בעיר העתיקה בבאר שבע, החלה את דרכה בשנת 1960 בדוכן קטן שצבעו ירוק בוהק. כן, לכן השם "הירוק" שרבים תהו לגבי משמעותו.
מי שהקימו את הדוכן היו זוג מבוגרים, מרגלית וזכריה אדמוני. נער השליחויות הצעיר שלהם היה מאיר אלוש, כיום בן 60. בימים ההם הוא סייע לבני הזוג בדוכן ותפעולו, שקד ועבד בנחישות עד שלימים, כשזוג המבוגרים החליט לפרוש, הוא המשיך את השושלת והקים את המסעדה המפורסמת על טהרת מרכיבי הפלאפל של אז והפך לבעליה.
בבסיס המסעדה נמצא כמובן הפלאפל, והמוני הקליינטים שנוהרים לנגוס מהמנות החמות והטריות הם ההוכחה שמדובר בגרסה משובחת במיוחד גם אחרי כל השנים.
כשאנחנו שואלים מה סוד ההצלחה, מאיר אלוש יורה: "על טעם ועל ריח אין מה להתווכח".
אילו מנות אוהבים אצלך?
"יש שאוהבים את המנה עם כל התוספות: סלט ירקות, חצילים,לימון, כרוב כולל כמובן חריף וטחינה שזה מאסט, ולצד זה צ'יפס - זו המנה שהכי הרבה מבקשים".
אבל לדבריו ישנם גם קליינטים צנועים יותר מסתפקים בכדורי הפלאפל חריף וטחינה, מה שנקרא 'מנה יבשה'. "המבחר כאן הוא גדול ובאמת מגוון", אומר אלוש תוך שהוא מפליא בביצועיו, כאשר את כדורי הפלאפל הוא מקפיץ לתוך הפיתה במיומנות מעוררת השתאות. אפילו פדרר היה מקנא.
פשש, איך הגעת לדרגה כזאת של מיומנות שאתה קולע בול לתוך הפיתה?
"אחרי 40 שנות עבודה אני יכול לסגור עיניים ולקלוע את הכדורים לתוך הפיתה", הוא מתלוצץ.
כדורי הפלאפל רצים במוסד הוותיק הזה כמו סרט נע - מכינים אותם במיומנות, זורקים לשמן רותח לדקה או שתיים עד שהכדורים הופכים להיות זהובים, ואז מעבירים אותם לקערה ומשם הישר לפיתה - ולפה.
קראו גם:
מאיר אלוש מסכם: "הפלאפל אהוב מאוד ולא בכדי הוא נחשב למאכל עממי, מי שמגיע לכאן לא רק נהנה ממנה עשירה אלא משירות מכל הלב ומכל הנשמה". 40 שנה, סמכו עליו שהוא יודע.