קחו נשימה עמוקה: אנחנו בשנת 1952, ארבע שנים מקום המדינה. ראש העירייה הראשון של באר שבע הוא דוד טוביהו (כן, זה מהשדרות), ומשפחת עולים מביאה עמה מתכון סודי ממרוקו.
מי שהיה אחראי למתכון המיוחד הזה היה סבא אליהו אלול ז"ל, שהביא עמו את סוד קליית הפיצוחים. מספרים כי סבא אליהו היה מתעורר בבוקר, מתפלל תפילת שחרית ויוצא משכונת שיכון דרום לעיר העתיקה בבאר שבע, ושם היה מוכר את כל הפיצוחים שקלה לאחר התפילה, כשהוא משתמש במחבת ובתנורי פחמים.
המתכון המיוחד עבר מדור לדור והפך למותג הפיצוחים המוכר בארץ, "פיצוחי משה ובניו". בשנת 1978 הקים משה אלול, בנו של אליהו, את החנות המוכרת השוכנת היום ברחוב החלוץ. עם השנים הטעמים שודרגו ולמתכון הסודי התווספו עוד מגוון פיצוחים לגלריית המוצרים הרחבה והעשירה, כולם הפכו למבוקשים ביותר.
לוותיקי העיר, חנות "פיצוחי משה ובניו", מעלה שלל זיכרונות נעימים מהעבר הרחוק, שלא לדבר מעלה דוק של נוסטלגיה מימי שישי עם ריחות נפלאים וטעם של עוד.
ואי אפשר בלי לדבר על המפגשים הבלתי רשמיים שהתקיימו במקום. מי לא ביקר וקנה פיצוחים בחנות המפורסמת? שרים, חברי כנסת, ראשי ערים רבנים ראשיים וכדורגלנים מפורסמים. מספרים כי ראש עיר מהדרום היה מגיע במיוחד לחנות הפיצוחים בימי שישי ולא מוותר על הקנייה הקבועה.
משנת 2018 החנות מנוהלת על ידי יאיר אלול, בנו של משה והנכד של סבא אליהו, שממשיך את המסורת המשפחתית המפוארת. אלול הנכד (34) אומר כי הוא שמח שנפל בחלקו להמשיך את השושלת: "זה כבוד גדול בשבילי, הקליינטים מכירים אותנו שנים וממשיכים לקנות כי הם יודעים שאנחנו מוכרים פיצוחי איכות, הכי משובחים שיש".
מהו סוד מתכון הקלייה?
"זה סוד שסבא עליו השלום הביא עוד ממרוקו והולך מדור לדור".
אז אתה לא מגלה?
אלול לא נופל בפח. "אני יכול להגיד לך שקודם כל המתכון הוא הלב והנשמה, אנחנו משקיעים במוצרים שלנו המון, ויעידו הלקוחות שלנו שהולכים איתנו עשרות שנים. ומדובר על נכדים, שסבא שלהם היה לקוח כאן, והם מגיעים ונהנים ואומרים שאלה הפיצוחים הכי טעימים", הוא מספר.
קראו גם:
והלקוחות בשטח מאשרים: "אני לא מחליף את הפיצוחים של משה, פשוט תענוג לפה", אומר לנו קליינט ותיק שמעמיס שקיות. וגם אנחנו יצאנו עם כמה, אפשר בלי?