כמעט אין באר שבעי שמכבד את עצמו ולא מכיר את מסעדת ' קבב אמונה' בעיר העתיקה, מסעדה שהפכה למוסד קולינרי מפורסם ומבוקש, גם לבאים בשערי העיר מרחבי הארץ.
4 צפייה בגלריה
אמנון אמונה במסעדת "קבב אמונה"
אמנון אמונה במסעדת "קבב אמונה"
אמנון אמונה במסעדת "קבב אמונה"
(צילום: יעקב לוי)

בימים אלה המסעדה המפורסמת, על שלל מאכלי הבשר שהיא מציעה, מציינת 65 שנים להיווסדה, וזה הזמן המתאים לספר איך הכל התחיל, אי שם בשנות החמישים של המאה הקודמת.

4 צפייה בגלריה
האב המייסד שמעון אמונה ז"ל
האב המייסד שמעון אמונה ז"ל
האב המייסד שמעון אמונה ז"ל
(צילום: יעקב לוי)

את המסעדה הקים אב המשפחה, שמעון אמונה ז"ל, והיא נפתחה בשנת 1959 ברחוב קק"ל ומאז הפכה למותג ארצי מבוקש לאניני הטעם בגלל הבשר 'על האש' המשובח, מבחר הסלטים והפיתות החמות ישר מהטאבון. המומחיות של המסעדה מתבטאת בעיקר בקבב, אבל היא לא פוסחת על מבחר בשרים שהיא מציעה, כולל שיפודי פרגיות, הודו שווארמה, כבד עוף, לבבות סטייקים, חזה עוף ועוד שורה של מאכלים.

4 צפייה בגלריה
הקבבים של "קבב אמונה"
הקבבים של "קבב אמונה"
הקבבים של "קבב אמונה"
(צילום: יעקב לוי)

אמנון אמונה, הן 67, הוא בנו וממשיך דרכו של שמעון אמונה כבעלים ומנהל המסעדה. אמנון הצטרף לאביו המנוח אחרי שהיה בשירות קבע בצה"ל: "למדתי ממנו המון", הוא מספר לנו, "תמיד עשה את המאכלים באהבה ובנתינה".
מבחינה זו, הוא משתדל רק להמשיך את דרכו של אביו. "אנחנו מאוד מרוצים שאנשים מפרגנים, וזה לא מובן מאליו. אני מגיע כל בוקר לעבודה כשאני יודע שצריך להכין לאנשים את האוכל הטוב ביותר כך שייצאו מרוצים ומחויכים".

4 צפייה בגלריה
אמנון אמונה במטבח של "קבב אמונה"
אמנון אמונה במטבח של "קבב אמונה"
אמנון אמונה במטבח של "קבב אמונה"
(צילום: יעקב לוי)

בתחילת מלחמת ' חרבות ברזל' היתה ירידה משמעותית במספר הלקוחות, מספר אמנון, אולם אט אט הקליינטים חזרו כשמצב הביטחון האישי של כולנו השתפר. "היתה תופעה מאוד מחממת לב, כאשר אזרחים שילמו על חיילי סדיר ומילואים וכמובן גם אנחנו תרמנו את חלקנו".

קראו גם:

ומה לגבי דור ההמשך? אמנון, נשוי ואב לארבעה, משיב: "ברוך השם יש לי 4 ילדים, כולם למדו באוניברסיטה וכרגע כל אחד עובד בתחומו. אבל כשהם ירצו ויתפנו וירגישו צורך לבוא להצטרף למפעל הזה - הם יבואו, אני מאמין שזה יקרה".
ועל השאלה אם עלתה בדעתו להחליף את מיקום המסעדה אחרי 65 שנה, הוא משיב שזה ממש לא בא בחשבון: "המסעדה מתאימה לאופי של העיר העתיקה, והפכה למותג גם בשל מיקומה". מזל טוב!