אם תשאלו את משה חקשור, צעיר בן 68 ובעל חנות מוצרי וחומרי חשמל בעיר העתיקה בבאר-שבע, מה הטעם להישאר שם ולא לעבור למרכזי המסחר הגדולים השוקקים והעמוסים, התשובה שלו נחרצת:" קניונים? מרכז ביג? חס וחלילה".
למה לא בעצם?
"את החנות הזאת לא אעזוב, גם אם לא יעבור ברחוב קליינט אחד. השתגעת?". הוא גוער, ומתכוון לכל מילה.
חנות החשמל הוותיקה בפינת רחוב העצמאות נפתחה בשנת 1980 ופועלת מזה 44 שנים עם עליות וירידות במכירות כאשר מאז פתיחת מרכזי המסחר עם המותגים רק העמיק המשבר הכלכלי בעיר העתיקה של באר שבע.
משה חקשור מודע למצב אולם כאדם דתי הוא מאמין בהשגחה עליונה ולא מפסיק לקוות לימים טובים יותר. "אותי מה שמעניין זה להתעורר בבוקר מוקדם, להגיע לעבודה, לשוחח עם בעלי המסחר ולקוות לטוב", הוא אומר עם חיוך על פניו.
תקופת הקורונה ולאחריה מלחמת 'חרבות ברזל' פגעו קשות בעסקים ובמסחר בעיר העתיקה ובינתיים לא רואים את האור בקצה המנהרה. אבל משה חקשור נשאר אופטימי ומסתכל על חצי הכוס המלאה:" תגיד לי, מה אני אעשה בבית אם אסגור את החנות? פשוט אלך לאיבוד. פה אני פוגש אנשים, מסתכל על כלי הרכב, שומע סיפורים ומעביר את הזמן".
אבל המצב הכלכלי בעיר העתיקה לא פשוט.
"לבכות לא יעזור, מה שחשוב אלו הבריאות ושמחת החיים, כל היתר לא שווה שום דבר", אומר חקשור וחוזר לסדר את המוצרים על המדפים.
קראו גם:
ובינתיים, יש לו עוד לקוחות נאמנים. "אני שנים קונה מהחנות של חקשור בגלל היחס האדיב והמחירים הזולים, לא מתחברת למרכזי מסחר גדולים", סיפרה אחת מהן שהגיעה לחנות.
משה, מה לגבי הדור הבא שימשיך את דרכך בחנות?
"עזוב, הצעירים מחפשים הייטק, לא מתחברים לדברים האלה המיושנים".