הפועל באר־שבע/דימונה תרשום היום (שישי) אחר הצהריים עוד פרק בהיסטוריה של המועדון הצעיר: הקבוצה תשחק בחצי הגמר הראשון של הליגה הבלקנית בציפייה לנצח ולעלות לגמר.
2 צפייה בגלריה
שחקני ב"ש חוגגים ניצחון בכורה בשבוע שעבר. יחגגו שוב הערב?
שחקני ב"ש חוגגים ניצחון בכורה בשבוע שעבר. יחגגו שוב הערב?
שחקני ב"ש/דימונה. ניצחו פעם העונה את היריבה בחצי הגמר
(צילום: הרצל יוסף)
באר־שבע תתמודד מול מילניום קודיו ממונטנגרו. בחצי הגמר השני ישחקו ברואה ופג'ה.
קראו גם:
המשחק על המקום השלישי, בו יתמודדו שתי המפסידות בחצי הגמר, ייערך ביום ראשון בשעה 17:00. משחק הגמר יצא לדרך בשעה 19:30.
במהלך העונה הנוכחית באר־שבע ניצחה פעמיים את מילניום. במשחק הראשון במונטנגרו ניצחו האדומים 70:74, ובמשחק השני שנערך בדימונה הביסה הקבוצה של ליאור ליובין את מילניום בתוצאה 62:97.
את מילניום מאמן זוראן גלומינץ (59) מאז נובמבר 2021, ולקבוצה זר אחד בלבד: הפאוור־פורוורד הסרבי סטפן דיוקיץ'.
על פי תקנון של הליגה הבלקנית, אין הגבלה ברישום זרים למשחק, אולם בכל רגע נתון במשחק יכולים להיות על המגרש מקסימום ארבעה זרים. בסגל של באר־שבע למשחקי הפיינל־פור צפויים להירשם שישה זרים: דיוויד אפיאני, קאליל אחמד, בן מור, גרג וויטינגטון, טידג'אן קייטה וקודי דמפס.
הפיינל־פור ייערך לראשונה בעיר סטארה זאגורה בבולגריה. זוהי העיר השישית בגודלה בבולגריה ואחד המרכזים הכלכליים החשובים במדינה. העיר שוכנת 231 קילומטרים מזרחית מהבירה סופיה.
קבוצת הכדורסל של העיר נקראת ברואה, והיא משתתפת באופן קבוע בליגה הבלקנית מאז עונת 2015-2016. הקבוצה זכתה באליפות הליגה הבלקנית בעונת 2016-2017.
מאז שבאר־שבע עלתה לליגת העל בקיץ 2018 קיבל המועדון הצעות להשתתף בליגה הבלקנית, אולם הן נדחו שנה אחר שנה בגלל היעדר תקציב למימון ההשתתפות במשחקים, שטומנת בחובה הקצאת כספים לטיסות ושהות במלונות במדינות באזור הבלקן באירופה.
2 צפייה בגלריה
אחמד (משמאל) במשחק מול קייב. ב"ש רוצה לסיים באחד משני המקומות הראשונים
אחמד (משמאל) במשחק מול קייב. ב"ש רוצה לסיים באחד משני המקומות הראשונים
משחק של ב"ש במסגרת הבלקנית. ליגה שנחשבת לחלשה
(צילום: הרצל יוסף)
שיתוף הפעולה שנרקם בקיץ 2022 בין עיריית דימונה למועדון הפועל באר־שבע הוביל לכך שהמועדון קיבל מעיריית דימונה סכום בסך מיליון שקל, דבר שאיפשר למועדון לרשום את הקבוצה הבוגרת לליגה הבלקנית. במסגרת שיתוף הפעולה משחקי הבית של באר־שבע בבלקנית נערכו העונה בדימונה.

ליגה שנחשבת לחלשה

הליגה הבלקנית היא ליגת כדורסל אזורית אירופאית שהוקמה בשנת 2008.
בכל עונה הליגה מורכבת ממספר משתנה של קבוצות, שרובן מגיעות מדינות חבל הבלקן.
מאז שהוקמה הליגה נערך הפיינל־פור בישראל שלוש פעמים: בגן נר, בחולון ובנהריה. בשלושת המקרים קבוצה מישראל זכתה באליפות: הפועל גלבוע/גליל, הפועל חולון והפועל גליל־עליון.
ארבע קבוצות מישראל זכו באליפות הליגה הבלקנית מאז הקמתה. על שתי זכיות חתום ליאור ליובין. מאמנה של הפועל באר־שבע הוביל את גלבוע/גליל לשתי זכיות רצופות בליגה הבלקנית בשנים 2012-2013.
ליובין לבטח ישמח להוביל את באר־שבע לתואר אירופי ראשון בתולדות הקבוצה ולתואר שלישי שלו בליגה הבלקנית.
הליגה הבלקנית נחשבת לחלשה ביותר בין ארבע ליגות אזוריות שפועלות באירופה, בהן הליגה האדריאטית, הליגה המאוחדת של VTB, והליגה הצפון אירופית.
העונה שיחקו בבלקנית שבע קבוצות כאשר שלוש מהן הושעו במחזורי הסיום בגלל בעיות כלכליות.
באר־שבע סיימה את העונה במקום הראשון עם מאזן של 1:11. ההפסד היחיד של הקבוצה היה במשחק הבית היחיד של באר־שבע שנערך העונה ב"קונכייה" במסגרת הבלקנית.
באר־שבע הפסידה בתום משחק צמוד ודרמטי 94:92 לבודיבולניק קייב, שנחשבה בתחילת העונה לקבוצה הפייבוריטית לזכייה בליגה הבלקנית. אלא שהקבוצה מקייב הושעתה במחזורי הסיום לאחר החלטת ראשי בודיבולניק להפסיק לשחק בליגה בשל מגבלה כספית.
שחקני הפועל באר־שבע ערכו אתמול (חמישי) שני אימונים בארץ לקראת הפיינל־פור. בערב המריאה הקבוצה מישראל עם כ־40 אוהדים, בהם בני משפחות של שחקנים, בטיסה ישירה לעיר פלובדיב שנמצאת כ־40 דקות מסטארה זגורה.
על פי התוכנית, הקבוצה אמורה הייתה לקיים הבוקר אימון קליעות קל באולם בו ייערך המשחק מול מילניום, ואחר הצהריים לעלות למפגש מול הקבוצה המונטנגרית.
"אנחנו רוצים לחזור עם הגביע, וזו לא משימה בשמיים", אמר בתחילת השבוע תומר ירון, מנכ"ל המועדון. "הצפי הוא למשחק גמר בין באר־שבע/דימונה לפג'ה, הקבוצה של רמי הדר. אם אכן זה יהיה משחק הגמר, הרי שזה לא יהיה פשוט. פג'ה היא קבוצה מאומנת שנמצאת בפורמה מטורפת בתקופה האחרונה. פג'ה בדרך לגמר הפלייאוף של קוסובו, כך שזה לא יהיה פשוט".