עמדה ביעדים: האצנית למרחקים ארוכים פנינה צדיקריו מערד עמדה בשתי מטרות שהציבה לעצמה לפני שהשתתפה במירוץ מיוחד ברומניה: לסיים בשלישייה הראשונה ולעבור את 80 הקילומטרים הראשונים בזמן של תשע שעות.
צדיקריו השתתפה במוצאי שבת האחרונה במירוץ מאתגר במסגרת פסטיבל אולטרה-מרתון בינלאומי שנערך בעיר רג'ין ברומניה.
המירוץ היווה הכנה לקראת האולטרה-מרתון שנקרא ספרטאתלון, שייערך בסוף ספטמבר ביוון.
קראו גם:
במירוץ הלא שגרתי ברומניה נטלו חלק 18 משתתפים, בהם 13 גברים וחמש נשים.
המירוץ הוזנק במוצאי שבת בשעה 20:00 שעון רומניה. צדיקריו רצה במשך 12 שעות ברציפות על מסלול מעגלי שאורכו 842 מטר. היא הקיפה את המסלול 123 פעמים, וגמעה מרחק מצטבר של 104 ק"מ על מסלול משולב: קטעים של אספלט וקטעים של אדמה.
מבחינתה המטרות ששמה לנגד עיניה לפני הזינוק הושגו: מקום ראשון במקצה לנשים, מקום שלישי בכללי (גברים ונשים) וסיום 80 הקילומטרים הראשונים בזמן של תשע שעות.
"נתתי פייט מטורף במסלול מאוד מאתגר ולא קל בכלל. המטרה לשמה הגעתי לרומניה הושגה במלואה", אמרה צדיקריו. "זו בהחלט התרגשות גדולה עבורי וזה עוד צעד בהעצמה הנשית. דגל ישראל הונף על הפודיום והרגשתי גאווה גדולה כאן ברומניה".
איך נערכים לפעילות גופנית עצימה כזו שנשמעת בלתי אפשרית?
"קודם כל, מבחינה פיזית הגעתי מוכנה וחזקה. ברור שבמהלך הריצה יש התפתחויות, אבל כבר למדתי להתמודד עם כל תופעה. במהלך הריצה במוצאי שבת נתקפתי בכאב בטן והתמודדתי בהתאם. מבחינה מנטלית, אני ספורטאית לוחמת שרואה לנגד עיני את תמונת הניצחון. הדאגה וההכלה של בעלי לאורך כל הלילה והליווי שלו חיזקה אותי מאוד".
על מה חושבים במהלך ריצה כך כל ארוכה באמצע הלילה?
"אני חושבת על הפיניש הגדול. אני תמיד מכוונת הכי גבוה ורואה את עצמי על הפודיום עם הגביע. כל הרצים נדהמו ממני ומהעוצמות שלי על המסלול. יש מחשבות חיוביות, ואני תמיד מנסה ומצליחה להיות במורל גבוה ובאנרגיות טובות. ככה מתגברים על קשיים ומשיגים כל מטרה נעלה. במהלך הריצה הארוכה אני חושבת על המטרה שלשמה הגעתי: לנצח בגדול, להביא גאווה לישראל ולהיות השראה בעולם האולטרה-מרתון".
מי שליווה כמו תמיד את האצנית הלא שגרתית הוא בעלה אלי. "הוא העוגן שלי", היא אומרת. "מכיל, דואג, קשוב ונותן את כולו למעני ולמען הצלחתי. בהחלט זכיתי. בלעדיו לא הייתי מגיעה לכל ההישגים והיעדים. אליקו נמצא לצדי באש ובמים. אנחנו צוות מנצח, ויחדיו מנצחים בכל יעד ובכל אתגר".
צדיקריו מעידה בפה מלא שלא הייתה מגיעה להישגים המרשימים אלמלא התמיכה המשפחתית של בעלה, שלושת ילדיה, ושל המאמן האישי שלה, רן בר.
"הילדים רואים באמא מודל לערכים ולנחישות", היא אומרת. "הכי חשוב: הם לומדים שלא לוותר על החלומות, ושאין דבר העומד בפני הרצון. הילדים רואים שעבודה קשה, הכלה ומסירות מובילה להגשמה. המאמן המדהים שלי רן בר מוביל אותי להישג והעצמה כברת דרך".
צדיקריו מספרת כי מארגני המירוץ הרעיפו עליה והעניקו כבוד על הזכייה.
"המארגנים הודו לי על השתתפותי בתחרות", היא אומרת. "אמרו לי שהכבוד כולו שלהם לראות וינרית אמיתית".
עד כמה האירוע הספורטיבי הזה היה חשוב תעיד העובדה הבאה: ראש עיריית רג'ין היה אורח הכבוד בטקס הענקת הפרסים, ואף צילם למזכרת את צדיקריו עם הגביע.
יום לאחר המירוץ בני הזוג צדיקריו יצאו לבילוי באחת המסעדות בעיר הרומנית. עם כניסתם למקום ניגשו כמה מלצרים לעברם ובירכו את צדיקריו על ההישג שלה.
"שאלתי אותם מאיפה הם יודעים שזכיתי", היא מספרת, "והם הראו לנו בניידים פוסט של ראש העיר שהעלה תמונות שלי על הפודיום".
מבחינת צדיקריו המירוץ ברומניה היה חזרה גנרלית לדבר הגדול: הספרטאתלון שייערך ב-30 בספטמבר ביוון.
"השתתפתי במירוץ ברומניה במטרה לבצע סימולציה לקראת הספרטאתלון, ואני שמחה מאוד שהמטרה הושגה", היא אמרה.
המסלול בספרטאתלון נחשב לארוך ולקשה בעולם בתחום מירוצי האולטרה מרתון. המסלול עובר בכביש ובשטח למרחק כולל של 247 ק"מ וצפוי להימשך כ־36 שעות ברציפות. נקודת הזינוק היא אתונה וקו הסיום בספרטה.
לאורך המסלול פזורות 75 תחנות שכל אחת מהן מוגדרת "קאט־אוף". המשמעות: רץ שלא הגיע לתחנה בזמן שנקבע מראש נפסל בו במקום.
"מעכשיו מכוונים בכל הכוח והאמונה למירוץ ביוון", אומרת צדיקריו. "נחישות, מסירות, חתירה למצוינות ודבקות במטרה יובילו להישג גם ביוון. אני רואה את עצמי בעתיד עוד כובשת פסגות ויעדים".