הלם וכאב בבאר שבע: לוטר (רוני) פופליקר ז"ל הלך לעולמו ביום שבת בטרם עת, והוא בן 66, כשהוא מותיר המון אנשים המומים.
3 צפייה בגלריה
לוטר (רוני) פופליקר ז"ל
לוטר (רוני) פופליקר ז"ל
לוטר (רוני) פופליקר ז"ל
(צילום: באדיבות המשפחה)

פופליקר היה בעלי 'קונדיטוריית מרטין' הוותיקה והמפורסמת הממוקמת בשכונה ד' בבאר שבע. בבית משפחת פופליקר בכרמית שבמועצה המקומית מיתר, זרם המנחמים אינו פוסק. אנשים שגדלו על המאפים המיוחדים שלו הגיעו להיפרד, אנשים שפגשו בו והתרשמו מאדם על לב רחב והמון נתינה, ובעיקר מלא אהבה כלפי הזולת.
הסיפור של לוטר פופליקר הוא סיפורה של באר שבע. לוטר עלה לארץ מרומניה כילד עם אביו מרטין, אמא ג'נט ואחיו בני וגדל בשכונה ד'. מילדות גדל בקונדיטוריה שאביו מרטין פתח, תמיד בין הקמחים, הקינוחים והמאפים, עזר לאביו ולמד את רזי המתכונים, את העבודה הקשה ואת הצניעות, שתי האחרונות אפיינו אותו.

3 צפייה בגלריה
קונדיטוריית מרטין
קונדיטוריית מרטין
קונדיטוריית מרטין
(צילום: יעקב לוי)

'קונדיטוריית מרטין' הפכה לחלק מהנוף המקומי ושמה יצא למרחקים. קליינטים שפגשנו השבוע ליד הקונדיטוריה, סיפרו בהתרגשות על המקום ובעליו ועל היחס החם והאוהב.
מספרת רחל אלמקייס: "לוטר היה נשמה טובה, אדם שהפשטות אצלו זה דבר מיוחד שלא פוגשים הרבה כמוהו, ומעל הכל בנאדם שיודע לכבד. זה מעורר אצלי המון זיכרונות ילדות, קניתי את המאפים שלו בדרכי לבית הספר, היום אני קונה לילדיי שלומדים בשכונה. חבל, כואב הלב, שתהיה נשמתו בגן עדן".
טמיר, בנו של לוטר, דור שלישי בקונדיטוריה, סיפר על אביו: "אבא שלי היה איש מיוחד. איש של פשטות, צניעות, של מוסר עבודה ולב רחב שהצליח לראות ולגעת בהרבה אנשים. המשפחה אצלו היתה מעל הכל. הוא השאיר אותנו עם געגוע גדול והמון זיכרונות ורגעים יפים שישארו איתנו תמיד".

קראו גם:

"הכל נעשה באהבה"


ביולי השנה סייר ראש העירייה רוביק דנילוביץ' במפעל החדש של 'קונדיטוריית מרטין' שהוקם באזור התעשייה 'עמק שרה'.

3 צפייה בגלריה
לוטר, שלישי מימין, עם תעודת ההוקרה מדנילוביץ'
לוטר, שלישי מימין, עם תעודת ההוקרה מדנילוביץ'
לוטר, שלישי מימין, עם תעודת ההוקרה מדנילוביץ'
(צילום: עמוד הפייסבוק של רוביק דנילוביץ')

דנילוביץ' כינה את הקונדיטוריה שהוקמה בשנת 1964 "מוסד באר-שבעי ותיק ומפואר", העניק תעודת הוקרה ללוטר ובני משפחתו וציין את תרומתו לפיתוח האזור: "המפעל והקונדיטוריה מעסיקים למעלה מ-60 עובדות ועובדים. בראשם עומדים היום לוטר, בנו של מרטין ז"ל, וטמיר, הנכד, שהפף להיות הקטר המוביל של 'קונדיטוריית מרטין'.
"במהלך הסיור התרשמתי מהאופן שבו הם מכינים את המאפים והקינוחים ומתהליכי הייצור השונים. הכל נעשה באהבה רבה, תוך הקפדה על איכות חומרי הגלם ועל הפרטים הקטנים. ניצלנו את ההזדמנות להודות ללוטר על תרומתו הרבה בפיתוח באר שבע והנגב, בשימור מפעל החיים של אביו, וכעת גם של טמיר. מרגש לראות כיצד המשפחה ממשיכה את דרכו של מרטין ז"ל ומרחיבה את פעילות הקונדיטוריה, עם המון אהבה ומסירות לדבר".