מאות מתושבי דימונה הגיעו אתמול (יום ב') לבית העלמין הצבאי בעיר כדי להיפרד מלוחם השיריון סמל אלישי יונג ז"ל, בן 19, שנפל בקרב בג'באליה שבצפון רצועת עזה. נשיא המדינה יצחק הרצוג הגיע אמש לאחר הלוויה לבית משפחת יונג, והביע את תנחומיו בשם כל תושבי המדינה על נפילתו של אלישי.
יונג הוא החלל הראשון מקהילת העבריים ונחשב לחייל מצטיין שרבים בקהילה העריצו. הוא התעקש להתגייס כלוחם קרבי ותמיד דאג להרגיע "שהכל יהיה בסדר ואין מה לדאוג", כפי שמספרים אנשים שהכירו אותו.
אלישי יונג רכש את השכלתו במוסדות החינוך בעיר, אבל בבית המצב לא היה פשוט. לפני שבע שנים אביו נפטר, זו היתה מכה קשה למשפחה שהתקשתה להתאושש ממנה. נפילתו של אלישי בקרב הנחיתה מהלומה קשה על האם אושריה, שנותרה עם בן נוסף, בעל צרכים מיוחדים.
האם השבורה והכאובה התקשתה להיפרד מבנה האהוב בטקס בבית העלמין: "אני רוצה את אלישי בחזרה בידיים שלי, אני רוצה אותו בחזרה", זעקה.
כמה עצוב ומקומם, שאלישי יונג שמסר את חייו למען המדינה לא זכה לקבל אזרחות עוד בחייו, דבר שמעורר כעס רב בקרב קהילת העבריים בעיר.
קראו גם:
ראש עיריית דימונה, בני ביטון, ספד לסמל אלישי יונג והתייחס מאוחר יותר לסוגיית מעמדם של חברי קהילת העבריים: "קהילת העבריים בדימונה היא בשר מבשרה של הקהילה הדימונאית ומעם ישראל. אין תלמיד או תלמידה בוגרי תיכון מבני הקהילה של מתגייסים לצה"ל. הגיוס מקרב בני הקהילה עומד על 100 אחוז.
"למרבה הצער אלישי לא הספיק לממש את הזכות שלו לאזרחות. אנחנו חיים עם הקהילה למעלה מחמישים שנה ואני יודע שלפחות שלושים מבניה לא מחזיקים אזרחות ישראלית".
ביטון יצא בקריאה לשר הרווחה יעקב מרגי, לשר הפנים משה ארבל וגם לראש הממשלה נתניהו, לפעול למען מתן אזרחות לבני הקהילה: "אני מודע לכך שהנושא נמצא בהליך משפטי אבל אני סומך על המערכת שתדע לפתור את הבעיה", אמר.
עודד בר-מאיר מוסיף: בתגובה לסוגיית הסדרת מעמדם של בני קהילת העבריים, נמסר מלשכת שר הפנים ל'מיינט באר שבע והנגב', כי "משתתפים כמובן בצער המשפחה. נושא מעמדם האישי של אזרחים הוא עניין אישי. ככל שיידרש הוא יטופל בדרכים המקובלות מול צה"ל והמשפחה".