עשרות מיליוני שקלים הושקעו בהקמתו ובפיתוחו של פארק נחל באר־שבע, המשמש כמוקד בילוי לתושבי העיר ולמבקרים המגיעים למקום מחוץ לעיר, אך לצד האטרקציות במקום, מתברר בתקופה האחרונה כי המבקרים, כמו גם תושבי השכונות הסמוכות אליו, נחשפים לריחות חריפים ביותר המהווים מטרד סביבתי.
קראו גם:
"אני עושה מדי פעם הליכות בשעות שלפנות ערב", מספרת תושבת שכונת נווה זאב בבאר־שבע, "ועוברת סמוך לפארק, והריחות שנודפים מאזור הפארק הם בלתי נסבלים. ריחות של מי שפכים, שפשוט בא לך להקיא. אתה יוצא להתאוורר ולחלץ את העצמות אחרי העבודה, ואתה מוצא את עצמך בתוך גל של סירחון נוראי עד כדי כך שפשוט זה מעיק על הנשימה. גם כשאתה בבית, אתה חייב לסגור את החלונות על מנת למנוע את התפשטות הריח החריף הזה אל תוך הבית. זה פשוט סיוט".
אחד המבקרים בפארק ציין השבוע כי "זה ממש אבסורד. השקיעו בפרויקט הזה מיליוני שקלים, גייסו תרומות בסכומים אדירים במטרה להקים פארק לרווחת התושבים והמבקרים במקום, אבל כשאתה נקלע למציאות של ריחות צחנה כאלה, כל חוויית הביקור שלך כאן בפארק נפגעת. הבילוי שתכננת הופך לסיוט אחד גדול. ההערכה היא שזה נובע מהשפכים של נחל חברון שאינם מטופלים, סיפור שכבר מתגלגל במשך שנים, אבל שום פתרון לא נראה באופק. אז מה שווה מקום כזה יפה ומטופח, אם באוויר יש ריחות מצחינים כאלה".
מבקר נוסף בפארק הנוהג לצאת לריצה מספר פעמים בשבוע מעיד כי הריח מתגבר בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב. "לפעמים אין ריח בכלל, אבל פתאום מרגישים את זה בא בגלים. מי שרץ במקום מכיר את התופעה הזאת. אני מקווה שהגופים הרלוונטים יידעו להתמודד עם הסיפור הזה ולברר מה מקור הריחות, כי אם זה יימשך, זה סתם ירחיק אנשים מפה".
מפגע סביבתי
סוגיית השפכים של נחל חברון, המגיעים מאזור חברון שברשות הפלסטינית ונשפכים לערוץ נחל באר־שבע הסמוך לשטח בו ממוקם פארק נחל באר־שבע, נמשכת כבר שנים ארוכות, ואף הגיעה בשעתו לבג"צ, אך עד כה המפגע הסביבתי הזה טרם בא על פתרונו, חרף העובדה שבשעתו הוקם באזור שוקת מתקן לטיפול בשפכים, אך כמות השפכים הנקלטת בו היא נמוכה מזו שנשפכת אל ערוץ הנחל.
מעיריית באר־שבע נמסר כי "מבדיקה שנערכה לגילוי מקור הריח עולה כי הסיבה ככל הנראה היא מזרימה של שפכים מחוץ לאזור באר־שבע, אשר גרמו לריחות רעים".
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר בתגובה: "שפכי חברון זורמים בנחל חברון ונתפסים באזור מיתר כאשר הם נכנסים לשטח ישראל. משם הם מטופלים ומטוהרים בשרשרת מתקנים עד לקבלת קולחים באיכות המאפשרת השקייה חקלאית. בימי שגרה, הזרימה בנחל באר־שבע היא של עודפי קולחים לאחר טיפול במט"ש (מכון טיהור שפכים) שוקת. בנוסף, מתרחשות מעת לעת תקלות במערכות השפכים של היישובים הסמוכים לנחלי חברון ובאר־שבע או במערך הטיפול בשפכי חברון, ובמצב כזה השפכים מתנקזים לנחל באר־שבע".
לעדכונים - חדשות באר שבע