צריכה של דלק הפכה בתקופה האחרונה ליקרה במיוחד עם התייקרות הדלקים בין היתר על רקע המלחמה באוקראינה. אם לא הספיקו מחירי הדלק הגבוהים כדי להשפיע על מצב רוחם של הנהגים, תארו לעצמכם את התרחיש הבא: מחיר הדלק שנגבה מכם בפועל היה גבוה לעומת המחיר שעליו הוצהר בפתח התחנה.
הטעיית צרכנים במכירת דלקים עלתה לבעלי תחנת התדלוק "דלק תל שוקת" שבצומת תל שוקת בקנס של 15 אלף שקל, ובנוסף לכך, גם בקנס על תנאי בגובה של 30 אלף שקל במקרה של ביצוע עבירה דומה בשנתיים הקרובות.
קראו גם:
בעקבות חקירה של משרד האנרגיה אישר בשבוע שעבר בית משפט השלום בבאר־שבע הסדר טיעון מול תחנת התדלוק, שהואשמה בשני סעיפים: הצבת שלט חיצוני המציג מחיר דלק הנמוך מהמחיר הנגבה בפועל ואי הצבת שילוט פנימי של מחירים בתוך התחנה.
התחנה מכרה בנזין במחיר העולה בתשע אגורות על המחיר שהוצג בשלט מחוץ לתחנה, שעמד על 6.04 שקלים לליטר בנזין. כמו כן, על גבי השלט מחוץ לתחנה פורסם כי מחיר הסולר הוא 6.93 שקלים לליטר סולר, כאשר בפועל נגבה סכום גבוה יותר ב־18 אגורות
החקירה, שהובילה להגשת כתב האישום נגד בעלי התחנה, העלתה, כי התחנה מכרה בנזין במחיר העולה בתשע אגורות על המחיר שהוצג בשלט מחוץ לתחנה, שעמד על 6.04 שקלים לליטר בנזין. כמו כן, על גבי השלט מחוץ לתחנה פורסם כי מחיר הסולר הוא 6.93 שקלים לליטר סולר, כאשר בפועל נגבה סכום גבוה יותר ב־18 אגורות.
במהלך הדיון בבית המשפט הודה נציג תחנת הדלק באשמה המיוחסת לבעלי התחנה, ועל יסוד אותה הודאה הרשיעה סגנית נשיא בית משפט השלום בבאר־שבע, השופטת נועה חקלאי, את בעלי התחנה שנקנס ב־15 אלף שקל, וגם הוטל עליו קנס על תנאי בגובה של 30 אלף שקל.
גזר הדין ניתן במסגרת הסדר טיעון בין הצדדים, לאחר שהשופטת קבעה בהחלטתה כי "לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, מצאתי כי ההסדר סביר ומאוזן ועל כן מצאתי לנכון לכבדו".
מנהל מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה, חן בר יוסף, אמר: "מינהל הדלק והגז במשרד ימשיך לדאוג לציבור ולבצע פעולות אכיפה לשמירת החוק".
עו"ד אילן עבאס, מהלשכה המשפטית במשרד האנרגיה, ציין כי "הפעילות המשולבת של אנשי מינהל הדלק והגז והעבודה המשפטית של התביעה בלשכה המשפטית במשרד האנרגיה מובילה לתוצאות. אנו רואים חשיבות גדולה באכיפת עבירות הפוגעות בצרכנים".
לעדכונים - חדשות באר שבע