בעקבות גל האלימות והפשיעה בבאר-שבע: יוזמה להקמת סיירת בשכונות שתפקידה להגביר את הביטחון של התושבים ובמקביל לדווח למשטרה על פעילות עבריינית. פעילים ששוחחנו עימם ביקשו להדגיש כי פעילות הסיירת לא נועדה להחליף את המשטרה אלא באה לסייע.
1 צפייה בגלריה
צילום המחשה: shutterstock
צילום המחשה: shutterstock
המטרה: למגר את תופעת האלימות בשכונות בבאר שבע
(צילום המחשה: shutterstock)
אחד ממנהלי הקבוצות בוואטסאפ של אחת השכונות סיפר: "הקו שאני מוביל בשכונה שלי הוא העלאת המודעות, הגברת העירנות ודיווח למשטרה במיוחד בתקופת הקורונה, הסגנון הוא משמר האזרחי".
קראו גם:
עוד מסר: "אם העירייה והמשטרה יעשו את העבודה שלהם ויבטיחו סיור קבוע בכל שכונה כל הלילה, אנחנו מוכנים אפילו לשלם תוספת בארנונה לשיטור עירוני, ולפטור משפחות מטופלות מהרווחה שיש להם הנחה בארנונה".
מנתוני משטרת ישראל לשנת 2020 עולה כי לתחושת הביטחון של תושבי באר-שבע יש כנראה אחיזה במציאות. בבאר-שבע המונה 222 אלף תושבים נפתחו במהלך השנה 2,330 תיקי חקירה בעקבות עבירות פליליות כגון גניבת רכב, גניבה מתוך כלי רכב, התפרצות לדירות והתפרצות לבתי עסק ומוסדות. ממוצע של 6.3 תיקי חקירה בכל יום. לשם השוואה, בעיר חולון המונה 213 אלף תושבים נפתחו 749 תיקי חקירה בסך הכל, ממוצע של 2 תיקי חקירה ביום. בעיר אשדוד המונה 255 אלף תושבים נפתחו 702 תיקי חקירה, ממוצע של 1.9 תיקים ליום.
בינתיים, הרוחות סוערות ברשתות החברתיות, על אוזלת היד של גורמי האכיפה והתגברות אירועי פשיעה. במוצאי שבת מתוכננת הפגנה המונית בבאר-שבע המשך להפגנה שהתקיימה בשבוע שעבר, אולם גורמים בעירייה מנסים לשכנע את המארגנים לא לקיים את ההפגנה המתוכננת מחשש להתלהטות הרוחות.
היום (ג') מתוכננת גם פגישה בין ראש העירייה, רוביק דנילוביץ' לנציגי השכונות, פגישה שבה יועלו בפני ראש העירייה דרישות להגברת הביטחון האישי. במקביל, דנילוביץ' קיים פגישת עבודה בתחילת השבוע עם מפקד תחנת משטרת באר-שבע, ניצב משנה טירן יהוד, ובסיומה הודיע ראש העירייה כי "יחד דנו בתכניות עבודה וביוזמות שאנו מובילים בצוותא ובאתגרים המשותפים שיש לנו".