היופי, כך מתברר, לא שייך רק לצעירים או במקרה שלנו לצעירות. בסוף החודש תתקיים באשדוד תחרות "סבתוש", שבסיומה תיבחר הסבתא הכי יפה בישראל לשנת 2021.
5 צפייה בגלריה
עמר, אנקב וריקה, המועמדות מהנגב שיתמודדו בתחרות. שומרות על קשרי חברות
עמר, אנקב וריקה, המועמדות מהנגב שיתמודדו בתחרות. שומרות על קשרי חברות
עמר, אנקב וריקה, המועמדות מהנגב שיתמודדו בתחרות. שומרות על קשרי חברות
(אורי קריספין)
כן, מתברר שגם בגילאים המבוגרים אפשר להישאר יפה וגם להתחרות על התואר הנכסף. שלוש מבין המתמודדות השנה בתחרות יוצאת הדופן הזו הן תושבות הנגב. רגע לפני שהן עולות על הבמה ומציגות את יופיין, הן חושפות את סיפורן האישי, ואת חלומן להיות מלכת יופי, גם כשהן כבר חובקות נכדים והן בעשור החמישי והשישי לחייהן.

אישה לוחמת

בהיותה בת 18 זכתה אורנה עמר להצעה להשתתף בתחרות מלכת היופי של ישראל מטעם עיתון "לאישה", אך בשל בקשתו של מי שיהפוך לבעלה שלא ליטול חלק בתחרות, היא ויתרה על ההשתתפות. "האהבה ניצחה", היא מספרת, "זו היתה אהבה ראשונה שלנו ביחד ולא רציתי להקריב זאת על מזבח תחרות מלכת היופי".
קראו עוד>>>
43 שנים אחרי ובסוף החודש תגשים אורנה עמר (61), תושבת אופקים, את חלומה ותעלה על במת משכן האומנויות באשדוד, כשהיא בין המתמודדות על תואר 'הסבתא היפה בישראל' במסגרת התחרות "סבתוש", פרי יוזמתו של הצלם ומארגן התחרות, אורי קריספין.
5 צפייה בגלריה
אורנה עמר. ארבעה ילדים ו־ 11 נכדים
אורנה עמר. ארבעה ילדים ו־ 11 נכדים
אורנה עמר. ארבעה ילדים ו־ 11 נכדים
(אורי קריספין)
עמר, שנולדה בבאר־שבע למשפחה ברוכת ילדים, נישאה בהיותה בת 19 ומאז היא ובעלה חובקים ארבעה ילדים ו־11 נכדים. הנכד הבכור שלה הוא בן 21 ונכדיה הצעירים ביותר הם תאומים בני שנתיים. במשך 20 שנה היא עבדה כמנהלת מעון של נעמ"ת באופקים.
לא קלה היתה דרכה של אורנה עמר. "החיים טלטלו אותי", היא מספרת, "כשהתבשרתי שאני חולה במחלה סופנית ועברתי מספר ניתוחים מצילי חיים. הרופאים לא האמינו שאני אשרוד והעריכו כי לא אאריך ימים, אך אני, כאישה מאמינה בבורא עולם, אישה לוחמת ואסטרטיבית, החלטתי שאני לא מוותרת ושאני אנצח ואנציח את החיים. אני מרגישה שאני לא יודעת מה צופן העתיד".
ההשתתפות בתחרות הסבתא הכי יפה בארץ הוא חלק מאותו מאבק הישרדות שלך?
"חלק מהמאבק שלי לניצחון החיים הוא ההשתתפות בתחרות הזו. בעבר גם התנדבתי במשטרת אופקים במשך 11 שנים, ואז שוב טלטלו אותי החיים כשנאלצתי לעבור ניתוח של השתלת ברכיים.
"גם אז לא ויתרתי לעצמי, למדתי תיאטרון ואפילו שיחקתי בהצגה בשם 'הבן החוזר', שבגלל הקורונה היא לא הועלתה בגרסה בימתית, אלא הפכה לסרט באורך מלא שיעלה לאקרנים בחודש הבא. אני מגלמת באותו סרט אישה שגדלה באופקים, עברה לתל־אביב ועשתה שינוי בחייה".
תחרות הסבתא הכי יפה היא עבורך סוג של הגשמת חלום?
"בוודאי. כשהגיעה אליי ההזמנה להשתתף בתחרות, הרגשתי שאני מגשימה חלום ילדות ושאחרי 43 שנים מגיעה ההזדמנות לממש את החלום הזה".
מבחינתך, זה דורש הכנות מיוחדות?
"אני קונה דברים ומתאפרת לאחר שבדרך כלל אני לא עושה את זה. חוץ מזה, אני מתנהלת כרגיל. אני לא מאמינה בניתוחים פלסטיים, ואני גם לא חושבת על זה בכלל. אני מאמינה שכל קמט בפנים שלי בא בזכות, וכי כל קמט הוא אבן דרך בחיים שלי, לטוב ולרע. אני מרוצה מאוד מהיופי הטבעי שלי ואני מוצאת את עצמי מוחמאת, שאני נראית טוב".

המלכה של הבית

בבית, כך היא מודה, היא זוכה לפרגונים מכאן ועד להודעה חדשה. בעלה, שטרם נישואיהם לא הסכים שאשתו לעתיד תשתתף בתחרות, הפך, לדבריה, לאחר 43 שנים למנטור שלה בכל הקשור לתחרות והוא מלווה אותה לכל מפגש ואירוע מקדים לקראת התחרות.
גם ילדיה ונכדיה מפרגנים לאמא ולסבתא. "כולם", היא מציינת, "מכתירים אותי כבר עכשיו כ'מלכה', גם אם אזכה בתחרות , גם אם לא. הם כולם תומכים בי. זה ממש מחמם את הלב".
איך שומרים בגיל הזה על היופי?
"אני מנהלת אורח חיים אוהב במשפחה ומעסיקה את עצמי בתחומים שונים. אני, למשל, כותבת למגירה שירים וסיפורים".
"אני מאמינה", מטעימה אורנה עמר באשר לציפיותיה מהתחרות, "שמה ששלי הוא שלי. אני חושבת שכל אחת מהמשתתפות ראויה לזכות בתחרות. אם אזכה - אשמח ואדע שזה הגיע לי. אם לא אזכה, זו תישאר בגדר חוויה כייפית ומאתגרת. האמת היא, שאני לא רוצה שזה ייגמר".
כבר חושבים על היום שאחרי?
"אשמח לכל הצעה שתגיע אליי אחרי התחרות. זה ישמור אותי בריאה לאורך ימים. זה יאתגר אותי".
רגע לפני שהיא עולה על במת התחרות, יש לה, לאורנה עמר, מסר לסבתות. "אין אישה לא יפה", היא מדגישה, "יש אישה לא מטופחת. צריך שכל סבתא תאמין בעצמה ותאהב את עצמה. הגיל הוא רק מספר ואין לו משמעות. אנחנו מנצחות את החיים. אנחנו אלופות העולם".

"חוויה מדהימה"

גם עבור שרית אנקב (48), תושבת באר־שבע, השתתפותה בתחרות הוא סוג של הגשמת חלום ילדות. "תמיד חלמתי לעשות משהו בתחום הדוגמנות ולהשתתף בתחרות מלכת היופי", מספרת אנקב, "אבל גלגל החיים הוביל אותי לנישואים בגיל צעיר ולגידול ילדים, כך שהגשמת החלום הזה נדחה בחצי יובל שנים. זה עוד פרק חשוב, מבחינתי, ברזומה של החיים שלי".
שרית אנקב, גרושה, חולקת חיים משותפים מזה 12 שנים עם בן זוגה. היא אם לארבעה ילדים וסבתא לשלושה נכדים. אנקב, קוסמטיקאית במקצועה, מתגוררת בבאר־שבע מזה 25 שנה. קודם לכן היא התגוררה בירוחם ועברה לבאר־שבע לאור צרכיו של בנה הלוקה בשמיעתו ונזקק היה להתחנך בגן מיח"א בבאר־שבע.
כיצד את מגיעה לתחרות?
"לקוחה שלי המליצה עליי ונעניתי לכך כדי לגרום לעצמי לצאת קצת מהשגרה היומיומית ולחוות את החוויה המדהימה הזו".
יש הכנות מיוחדות לקראת התחרות?
"הורדתי קצת בעומס של העבודה. בדרך כלל אני עובדת שעות רבות במשך היום, והפעם הורדתי הילוך ונותנת אתנחתא לגוף שלי. זה נהדר. אני הרי עובדת בתחום היופי, כך שהנושא הזה אינו זר לי. אני מאוד מטופחת מטבעי, אבל בשבועות האחרונים אני עושה את מה שאני עושה ברגיעת יתר.
5 צפייה בגלריה
שרית אנקב. ארבעה ילדים ושלושה נכדים
שרית אנקב. ארבעה ילדים ושלושה נכדים
שרית אנקב. ארבעה ילדים ושלושה נכדים
(אורי קריספין)
"זה כולל טיפוח ותזונה נכונה. בימים שעוד נותרו לקראת התחרות אני גם מתכוונת להשקיע בספורט, כדי שאגיע לתחרות חטובה וחזקה יותר".

חשיבות הטיפוח

שרית אנקב מעידה על עצמה ש"מבחינה גנטית אין לי טענות על המראה שלי. בנוסף לכך אני דואגת לטיפוח, שזה מאוד חשוב. בתור קוסמטיקאית אני לא יכולה לבייש את הפירמה. אני חייבת להוכיח את עצמי".
איך זה מרגיש לעלות על הבמה ולצעוד על המסלול כמו מלכות היופי הצעירות?
"אני לא מרגישה את עצמי מבוגרת. אני מאמינה שאתרגש ברגע שאעלה על הבמה. בצעירותי עליתי על הבמות במסגרת של תחרויות יופי ותצוגות אופנה, כך שהסיטואציה הזו אינה זרה לי".
"העיקר ההשתתפות וההנאה מהתחרות", היא מציינת, "אולי זה יפתח בפניי דלתות אחרות. בינתיים אני זוכה לפרגון רב בבית כשבני משפחתי דוחפים אותי בצורה מדהימה. הם כל הזמן מעודדים אותי ומחזיקים לי אצבעות. אני חולמת שאחרי התחרות הזו אקבל איזושהי הצעה לדגמן או להיות פרזנטורית, למרות גילי המופלג".
יש לך דמות לחיקוי בקטע הזה?
"הדמות לחיקוי מבחינתי היא שלי גפני. בנעוריי היא נבחרה ל'נערת השנה' של מעריב לנוער ובמשך שנים הערצתי אותה ועד היום אני עוקבת אחר פעילותה. יש לי המון שאיפות להידמות לה".

לעולם לא מאוחר

בצעירותה דגמנה עדי ריקה, כיום תושבת ירוחם, אבל לדבריה, היא לא חשבה אז להתמודד בתחרות של מלכת יופי. "היה לי יותר חשוב", היא אומרת, "לדאוג למשפחה שלי ולבית, ועכשיו התפניתי לתחרות הזו. לעולם לא מאוחר ועכשיו זה הגיע. העיקר, שאני נהנית מכל רגע".
5 צפייה בגלריה
עדי ריקה. שני ילדים ושלושה נכדים
עדי ריקה. שני ילדים ושלושה נכדים
עדי ריקה. שני ילדים ושלושה נכדים
(אורי קריספין)
עדי ריקה (48), נשואה, אם לשני ילדים וסבתא לשלושה נכדים ("אני ממש שרופה עליהם", היא מציינת), נולדה וגדלה בבת ים. לאחר נישואיה היא עברה עם בעלה לראשון לציון.
לירוחם היא הגיעה בעקבות נכדיה. "בתי, שהיא קצינה בשירות קבע בעיר הבה"דים", מספרת ריקה, "עברה להתגורר עם משפחתה בירוחם, ואנחנו העתקנו את מגורינו בעקבותיה מראשון לציון לירוחם".
עדי ריקה, מנהלת מכירות בחברת שליחויות, מציינת כי "בעלי היה זה שהמליץ עליי שאלך לתחרות. זה נשמע לי נחמד וכמשהו כייפי. בדיעבד יתברר לי שזו חוויה משגעת. המתמודדות בתחרות הן מדהימות. הפכנו לחברות בלי כל קשר להתמודדות ביננו".
תחושות מיוחדות לקראת התחרות?
"אני באה לתחרות הזו בשביל החוויה. כל המתמודדות הן יפהפיות, כולן סבתות מדהימות. אני לא הולכת לעשות לעצמי איזה שהם שיפוצים. אין לי כוונה להזריק לעצמי בוטוקס או סיליקון לקראת התחרות. אני מביאה את עצמי נטו כמו שאני. גם מבחינת לבוש ואיפור אני הכי בסיסית. ביום יום אני לובשת טי שירט וג'ינס. בתחרות, כמובן, שאני אלבש שמלת ערב ואתאפר".
ציפיות?
"קודם כל, זה מרגש לחזור למסלול. עד לפני עשר שנים דגמנתי ועכשיו אני מתרגשת לחזור למסלול ולמצלמות. ברור שאני באה במטרה לזכות. אני רוצה לייצג את ירוחם בכבוד. על פחות מזכייה בתחרות אני בכלל לא חושבת. בקטע הזה, אני מאד מרוצה מעצמי. אני לא שוללת תכניות לחזור לדוגמנות ואף להיות פרזנטורית של מוצר כזה או אחר".
כמו שתי עמיתותיה הנגביות, גם עדי ריקה זוכה, לדבריה, לשלל פרגון ותמיכה מבני משפחתה ומחברותיה. "בעלי", מציינת ריקה, "הוא זה שרשם אותי לתחרות, אז מן הסתם הוא מפרגן לי, כך גם הילדים וכל המשפחה המורחבת".

"התחרות היא סוג של שליחות"

סבתוש" - תחרות הסבתא היפה של ישראל, היא יוזמה של אורי קריספין, צלם עיתונות מזה 25 שנה בדרום ומפיק תחרויות יופי לנערות. "הרעיון הגיע מאחד האודישנים לתחרות מלכת היופי שהפקתי. הגיעה מתמודדת בת 17 מלווה באישה מאוד נאה, פניתי למתמודדת ואמרתי 'אמא שלך נאה מאוד', היא ענתה לי זו לא אמא שלי, זו סבתא שלי. ומאז, החלטתי שאני מפיק תחרויות לסבתות".
5 צפייה בגלריה
המועמדות יחד במפגש גיבוש. מי תזכה בכתר?
המועמדות יחד במפגש גיבוש. מי תזכה בכתר?
המועמדות יחד במפגש גיבוש. מי תזכה בכתר?
(אורי קריספין)
לדבריו, משנה לשנה התחרות תפסה תאוצה ומאות נשים שולחות פרטים ובקשות להצטרף. "אחרי סינון קפדני מול צוות שופטים, נבחרות 32 בנות שעולות לגמר. הקמפיין נערך חודשיים עד ליום התחרות, הבנות מכירות ומתחברות אחת לשנייה, נפגשות מדי שבוע למשימות צילום, השתלמויות בנושא שיער ואיפור, הליכה נכונה על במה וקמפיינים".
קריספין רואה בקיום התחרויות שליחות. "אני נחשף לנשים עוצמתיות שמגיעות מרחבי הארץ. כל אחת והסיפור האישי שלה, כולן נפתחות בפניי ואסירות תודה שהן בתחרות.
אחרי מפגש איתן אני הולך הביתה מסופק מאוד, ושהצלחתי לגרום להן לצאת קצת מהקופסה, להשתחרר מהלחצים בבית, מהבישולים, ובכלל, ולהגיע למפגשים שונים ומגוונים ממה שהן מכירות".
לעדכונים: חדשות באר שבע