לחם מקמח מצות, הישר מהטאבון, כבר אכלתם? חוויית התבשילים של משפחת קרני מבאר-שבע היא חוויה עם שורשים עמוקים של מאות שנים, הם לא מוכנים לוותר עליהם למרות הקידמה ודבקים בה באדיקות וללא פשרות.
מאכלי פסח הם כמעט רובם ככולם מאכלים ביתיים ועבודת יד שמתבצעת על ידי אם המשפחה, לאוולה קרני, שמופקדת על עבודת המטבח, ובמקביל בעלה יחיא דואג לקניות ולהכנות.
משפחת קרני המורחבת עלתה מתימן לפני כ-13 שנים הישר לבאר-שבע ומתגוררת בשכונת שיכון דרום. הסקרנות שלנו הביאה אותנו לבית המשפחה וליווינו ביחד איתם את תהליך הכנת לחם מקמח מצות, תהליך שבו תחילה לאוולה מניחה את כל המרכיבים בתוך קערה, ולאחר מכן לשה את הבצק במשך מספר דקות: "חייבים לערבב את הבצק היטב עד שיהיה מוכן טוב טוב" היא מספרת.
בינתיים בני המשפחה מדליקים את הטאבון וממתינים עד שיגיע לדרגת חימום רצויה. לאוולה ובתה מסיימות את עבודת הבצק וממתינות שהבצק יקבל את הגוון המתאים רגע לפני שמכניסים אותו לתנור.
"המאפים מקמח מצות הם הכי מקוריים והכי טעימים ואני לא מוותר עליהם" מספר החתן שמעון.
והרגע הכי שחיכינו לו הגיע, לאוולה חותכת את הבצק בידה בדיוק מדהים שמתאים לגודל של פיתה תימנית ומדביקה אותם בתוך התנור.
החום בתנור לא מרתיע אותה ולאחר דקות היא מוציאה את הלחם האפוי, שעשוי כאמור מקמח מצות, אנחנו מתכבדים לקחת כמה חתיכות לפה, הלחם חם - אבל טעים מאוד והעיקר כשר למהדרין.
קראו גם:
השכן של משפחת קרני, עזריאל גהסי, שגם הוא ממוצא תימני, מסכם: "זה מזכיר לי את בית אבא וסבא, כל עבודת המטבח היא עבודה ידנית והמאכלים הם תוצרת בית, בחול המועד רבים מבני העדה אופים בטאבון, אני מדבר על המבוגרים בינינו ולא הצעירים, וזה היופי של העדה. ועוד דבר, האוכל הביתי הרבה יותר טוב ויותר טרי ממה שמוכרים במסעדות, אין כמו האוכל הביתי".
בתיאבון ופסח שמח!