המנגלים בפארקים נלקחו מאיתנו השנה, אבל אני מאמין שזה לזמן מה ותכף הם יחזרו, וכך גם המפגשים המשפחתיים רבי המשתתפים. בינתיים, חשבתי איך בכל זאת אפשר להכין משהו אחר וחגיגי שיכול להתאים לפיקניק ביתי בחצר או על המרפסת.
יש תחליף למנגליםיש תחליף למנגלים
יש תחליף למנגלים
(צילום: ריאן)
והנה, מתוך חגיגות המופלטה, שגם היא קיבלה יחס אחר השנה, צץ לי רעיון להמשיך את הרצף ולהכין מהבצק מעין סמבוסק עם טוויסט, במילוי בשר בנוסח טורקי, מתובל במעט רכז רימונים. זה יצא נפלא, יחד עם סלסה מתובלת, שני סלטים מומלצים, אלכוהול, מוזיקה ואף מילה על קורונה. חג עצמאות שמח!

סמבוסק לעצמאות

הבצק (לכ־20-15 יחידות)
חצי קילו קמח
3 גרם (חצי כפית) שמרים יבשים
4 גרם (חצי כפית) מלח
כפית סוכר
כף חומץ טבעי
350 מ"ל מים פושרים (כוס וחצי עד שתיים)
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המלח וחומץ. אני מעדיף לישה במיקסר, אבל אפשר גם לישה ידנית. מוסיפים את המים בהדרגה. לאחר כמה דקות לישה אפשר להוסיף את המים והחומץ ולהמשיך ללוש עוד כעשר דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
משמנים בנדיבות תבנית גדולה (כ־2 ס"מ גובה) ומחלקים לכדורים שווים, כ־50 גרם כל אחד. חשוב שהכדורים יישבו עטופים בשמן. מניחים בצד כחצי שעה.
מילוי בשר בנוסח טורקימילוי בשר בנוסח טורקי
מילוי בשר בנוסח טורקי
(צילום: ריאן)
מלית הבשר
500 גרם בשר טחון איכותי
2 בצלים קצוצים דק
10 גבעולי פטרוזיליה רק העלים, קצוצים דק
כף וחצי רכז רימונים
כפית פלפל שחור
כפית פלפל אנגלי
רבע כפית צ'ילי גרוס
מלח
ההכנה: מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה, וגם אותה מניחים בצד לכחצי שעה.
הכנת הסמבוסק:
על משטח משומן פותחים כדור בצק לעיגול בקוטר של כ־20 ס"מ. על חצי מהעיגול מורחים מעט מתערובת הבשר באופן אחיד ושווה בעובי דק (רצוי למצוא את האיזון הנכון, לא להעמיס אבל שיהיה עשיר במילוי), מקפלים וסוגרים שוליים בעדינות, ומעבירים בעדינות למחבת שחיממנו מראש (עם מעט מאוד שמן, מורחים בעזרת נייר).
צורבים עד לקבלת צבע יפה. בינתיים מכינים סמבוסק נוסף ומוסיפים גם אותו בעדינות למחבת, הופכים צד לראשון, וכך מריצים בסרט נע ערימה של פינוקים ממולאים בכל טוב.
אני ממליץ להכין סיר עם מכסה ולהעביר אליו את המוכנים עד להכנת כל הכדורים. זה לא אמור להיות קריספי, הסמבוסק נשאר חם בלי לאבד מהטעמים.
אפשר גם: להוסיף כמה טיפות של רכז רימון מעל תערובת הבשר שעל הבצק לפני סגירת הסמבוסק והעברתו למחבת. זה מוסיף מתיקות קרמלית נפלאה.
בהשראת המופלטהבהשראת המופלטה
בהשראת המופלטה
(צילום: ריאן)

סלסה עגבניות

3 עגבניות אדומות מגוררות
פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
צרור כוסברה קצוצה
3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון או כף חומץ טבעי
מלח
ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד בקערה, טועמים, משפרים לפי הטעם, ויוצקים לקערית הגשה חגיגית למרכז השולחן או לקעריות אישיות.

סלט פטרוזיליה

חבילת פטרוזיליה - רק העלים, שטופים ומסוננים
בצל סגול, חצוי ופרוס לאורך
עגבנייה קצוצה
כף רכז רימונים
2 כפות צנוברים קלויים (לקישוט מעל)
כפית סומק (לא חובה אך מומלץ בחום)
מיץ לימון / שמן זית / מלח
ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד, מתבלים בעת ההגשה ומפזרים צנוברים מעל.

צלחת פינוקים

צנון טרי ורענן, חצוי ופרוס / פלפל חריף
בצל ירוק / עגבניות שרי / זר נענע טרייה
ההכנה: שוטפים ומייבשים על מסננת, בסמוך להגשה מסדרים יפה על מגש, את הצנון חוצים ופורסים. מומלץ שהכל יהיה טרי ורענן.