בעלי עסקים במתחם משותף ברחוב דרך חברון בבאר־שבע הופתעו בתקופה האחרונה לקבל חשבונות מים המעידים על צריכת מים חריגה במאות אחוזים בהשוואה לחשבונות הקודמים שלהם. "חשבונות שמעידים על צריכת מים קיצונית", אומר אחד מהם. "מיד הבנו שמשהו פה לא בסדר".

1 צפייה בגלריה
רחוב דרך חברון באר שבע
רחוב דרך חברון באר שבע
רחוב דרך חברון באר שבע
(צילום: הרצל יוסף)

תאגיד המים והביוב "מי שבע" שלח לבעלי העסקים חיובי מים חריגים לחודשים יולי־ספטמבר בנוסח הבא: "מבדיקה שערכנו בתאריך 18.9.22 עולה כי הפרשי המדידה שנרשמו במד המים הראשי במתחם עומדים על מעל 200 אחוזים מהפרשי המדידה בתקופה המקבילה או מהכמות הממוצעת של הפרשי המדידה בשתי תקופות החיוב האחרונות שבהן נקרא בפועל מד המים".
סך הפרשי המדידה באחד הנכסים של בעל העסק מסתכם ב־5,989 מ"ק. התאגיד הודיע לאותם בעלי הנכסים כי חיוב בגין הפרשי מדידה אלה מחולק בין כלל הצרכנים במתחם.
בעלי העסקים שפנו ל"מיינט באר שבע הנגב" סיפרו כי התעורר בהם החשד, שצריכת המים החריגה נובעת מחיבור פיראטי למד המים הראשי המשותף, ולכן קיבלו חיובים כה גבוהים.
"התקשרתי ל'מי שבע' והודעתי להם שאין סיכוי שאני אצרוך כמות כזו של מים, הם אמרו שאולי יש נזילה, התברר שלא היתה שום נזילה, וביקשנו שיבדקו אולי יש חיבור פיראטי, התשובה שלהם היתה 'זה לא באחריותנו'", אומר בכעס אחד מבעלי העסקים. "ואני שואל, איך אפשר לחייב אותנו על מים שלא צרכנו? למה אני צריך לשלם על חריגות של מאות אחוזים? למה שהתאגיד לא יבדוק מה הבעיה? למה להפיל את זה עלינו? יש פה תחושה של 'שיטת מצליח'".
קראו גם:
של מי האחריות?
בעקבות התלונות של בעלי העסקים פנה "מיינט באר שבע והנגב" לתאגיד המים והביוב "מי שבע" וביקש את התייחסותם לטענות.
התאגיד מסר בתגובה: "אחריות התאגיד משתרעת על רשת המים והביוב הציבורית בלבד, זאת להבדיל מרשת המים והביוב הפרטית שהינה בתחום אחריות בעליהן או המחזיקים בהן, לרבות שמירת תקינותה. במתחם המשותף המצוי בדרך חברון נרשמו הפרשים גבוהים בחודשים יולי־ספטמבר 2022, ובהתאם לכך פעל התאגיד למתן הודעות בנושא לצרכנים בכפוף להוראות החוק".
"בהמשך לאמור", נכתב בתגובת התאגיד, "וכן עם קבלת בקשתכם להתייחסות התאגיד לנושא, פעל התאגיד לשליחת מפקח מטעמו לצורך מתן הכוונה וסיוע באיתור הנסיבות שעשויות להוביל לעלייה בהפרשי המדידה (צריכה משותפת). בבדיקה שנערכה נמצא כי דייר מהמתחם ביצע שימוש בלתי חוקי במים, באמצעות חיבור ללא היתר לרשת המים הפרטית של הדיירים. הדבר הובא לידיעתו של נציג דיירי המתחם במעמד הבדיקה. התאגיד יפעל להערכת כמות המים שנצרכה במסגרת השימוש ללא היתר, תוך השתת החיוב על הגורם האחראי לכך, ומנגד, זיכוי הדיירים בגין אותה תקופה".
"במקביל", מסכמים בתאגיד המים, "יפעל התאגיד למתן הודעה בדבר איתור החיבור ללא היתר לגורם הרלוונטי, תוך בקשה לפנות לתאגיד בהקדם לצורך הסדרת חיבור כדין, ככל שהדבר לא יבוצע התאגיד יפעל להסרת החיבור".

בעך עסק במתחם המשותף: "ביקשנו שיבדקו אולי יש חיבור פיראטי, התשובה שלהם היתה 'זה לא באחריותנו'. ואני שואל, למה אני צריך לשלם על חריגות של מאות אחוזים?"

רחוב דרך חברון. הפרשים גבוהים בצריכה | צילום: הרצל יוסף