הפועל באר-שבע סיימה את עונת 2022-2023 עם טעם מתוק: ניצחון 0:2 על מכבי נתניה, שהבטיח את המקום השני, כאשר הדובדבן שבקצפת היה שילוב שחקנים צעירים ומוכשרים, שבהחלט מספקים הרבה חומר למחשבה לקראת העונה הקרובה.
בסך הכל לבאר-שבע הייתה עונה טובה מאוד. הקבוצה סיימה במקום השני, מעל מועדון עם תקציב ענק כמו מכבי תל-אביב, העפילה עונה עשירית ברציפות לאירופה, זכתה בגביע אלוף האלופים, והגיעה לגמר גביע הטוטו.
קראו גם:
עם סיום העונה הארוכה ורבת התהפוכות מציג Mynet Beersheva את סיכום השנה.
השחקן המצטיין: עומרי גלזר
השוער שהגיע כגיבוי לאריאל הרוש בקיץ 2021 ולקח בעונה שעברה בשתי ידיים תרתי משמע את ההזדמנות שקיבל אחרי הפציעה של הרוש עלה העונה עוד מדרגה ביכולת, בבגרות ובמנהיגות. כל אלה הביאו אותו להיות השוער מספר אחת בכדורגל הישראלי.
גלזר שמר העונה ב־17 משחקים על שער נקי, והוא ספג 29 שערים: שני בליגה.
השוער המצוין המשיך את היכולת הטובה שלו בפנדלים. הוא עצר שניים בדו־קרב בעיטות מהנקודה הלבנה במשחק אלוף האלופים נגד מכבי חיפה, שהוביל את באר־שבע לזכייה בגביע.
גלזר גם עצר פנדל מכריע בדו־קרב הבעיטות מהנקודה הלבנה במשחק הגומלין בפלייאוף של הקונפרנס ליג נגד קראיובה. העצירה של השוער הובילה לניצחון ולהעפלה לשלב הבתים.
אחרי עונה מצוינת הפנים של גלזר לאירופה, והשוער לא מסתיר את רצונו לעבור לאתגר הבא. באר־שבע לא תעמוד בדרכו ותבקש בתמורה כשני מיליון יורו.
השחקן המאכזב: תומר חמד
החלוץ הוותיק ועתיר הניסיון הגיע לבאר־שבע אחרי קריירה אירופאית מצליחה.
חמד נחת בבירת הנגב בקול תרועה רמה, והוכתר כ"הרכש הישראלי הכי משמעותי".
הציפייה ממנו הייתה למספר דו־ספרתי של שערים, אבל זה לא קרה והחלוץ סיים את העונה עם שישה שערים ובישול אחד.
חמד התחיל את העונה בצורה נפלאה עם שער מכריע בדו־קרב הבעיטות מהנקודה הלבנה שהוביל לניצחון במשחק אלוף האלופים נגד חיפה, שערים במוקדמות הקונפרנס ליג, ושער במחזור השלישי נגד מכבי חיפה.
אבל אז הגיעה דעיכה בכושר שלו, ומהר מאוד חמד מצא את עצמו על הספסל כשהוא בקושי משחק. באמצע העונה הוא גם עבר משבר אישי קשה, כך שיש לו נסיבות מקלות.
השחקן היציב: מיגל ויטור
גם העונה בלטה הדומיננטיות על הדשא ומחוץ לו של הבלם המצוין והמנהיג משכמו ומעלה.
יש הבדל גדול, שבא לידי ביטוי גם במספרים, כאשר ויטור על הדשא וכאשר הוא אינו משחק.
היכולת הטובה שהציג העונה הובילה לכך שויטור זומן לנבחרת ישראל והפך לבלם הקבוע של הנבחרת.
למרבה האכזבה, בסגל הנוכחי של באר־שבע לא נראה שיש מחליף לויטור: לא כבלם בהרכב הפותח ולא כמנהיג.
השחקן היעיל: רותם חטואל
החלוץ הצעיר היה האיש החם של הפועל באר־שבע כמעט עד סוף הסיבוב השני.
חטואל היה הסופר סאב המושלם: שחקן עם יעילות יוצאת דופן במרבית שלבי העונה.
חטואל כבש ארבעה שערים בשלב המוקדמות של הקונפרנס ליג, ובלעדיו באר־שבע לא הייתה מעפילה לשלב הבתים.
החלוץ כבש 11 שערים ב־29 משחקי ליגה בהם שותף, מרביתם כאשר נכנס כמחליף, ובזכותו הקבוצה הייתה קרובה לאורך כל העונה למכבי חיפה.
היכולת הטובה שלו הובילה לזימון ראשון לנבחרת ישראל. בספטמבר 2022, בגיל 24, ערך חטואל את הופעת הבכורה במדים הלאומיים.
כמו אצל רבים מחבריו לקבוצה גם אצל חטואל נרשמה ירידה ביכולת לקראת סוף הסיבוב השני. אצלו זה קרה בגלל פציעה טורדנית בשרירי הבטן, שהובילה לניתוח.
הפתעת העונה: שגיב יחזקאל
פתיחת עונה בינונית מצדו של שגיב יחזקאל הובילה למחשבות על פרידה בין הצדדים. בעקבות פציעתו של המגן הימני אור דדיה החליט המאמן אליניב ברדה להציב בעמדה הזו את יחזקאל.
השינוי בתפקוד הפך אותו משחקן שלא כולם אהבו ב"טרנר" לאחד הנערצים. היכולת הטובה שהציג בעמדה שהייתה זרה עבורו הזניקה אותו עד להשתייכות לסגל נבחרת ישראל.
המעבר להגנה לא מנע מיחזקאל שערים להבקיע ולבשל, והוא סיים את העונה עם שבעה שערים וחמישה בישולים. רק חבל שלקראת הסוף הוא קצת ירד ביכולת.
עסקת העונה: שי אליאס
הקשר שנרכש מהפועל תל־אביב הוא ללא ספק שחקן החיזוק הטוב ביותר שהגיע בקיץ 2022 למועדון.
כאשר באר־שבע שילמה עבור אליאס למעלה מחצי מיליון דולר הורמו גבות רבות, ולא היה ברור מה הוביל את הקבוצה לשלם כל כך הרבה כסף עבור שחקן צעיר שנחשב לאלמוני.
אחרי שתפס מקום קבוע בהרכב אליאס הלך והשתפר, ותרם רבות למשחק ההגנה של הקבוצה.
אליאס לא הביא העונה מספרים בכל הנוגע לשערים או בישולים, אבל איתו ובלעדיו הקישור של הקבוצה נראה שונה לגמרי. הראייה הכי טובה לכך היא היכולת של באר־שבע במשחקים מאז שאליאס נפצע וסיים את העונה.
הפספוס: שאפי סולימנוב
שחקן בתג מחיר שמתקרב למיליון יורו ומי שנמצא בשורה הראשונה של מקבלי השכר במועדון ואמור להיות שובר שיוויון - לא סיפק את הסחורה.
שאפי אמנם פתח טוב את העונה ונתן כמה משחקים טובים במהלכם כבש ארבעה שערים ובישל ארבעה נוספים, אבל ההמשך לא היה טוב וזאת בלשון המעטה.
לצד יכולת לא טובה, גם ההתנהגות של השחקן על כר הדשא לא הייתה ראויה. זה התחיל בהרחקה לארבעה משחקים בתקופה מאוד חשובה לקבוצה, והשיא היה התנהגות לא ראויה ובלתי מתקבלת בסיום המשחק מול מכבי חיפה, שהובילה להרחקה ה־12 משחקים.
רגע השפל: עימותים בין שחקני באר־שבע לחיפה
על החגיגות הגדולות אחרי הניצחון ב"טרנר" על מכבי חיפה במחזור ה־33 העיבה מהומה שפרצה על כר הדשא.
שחקנים ואנשי הצוות של שתי הקבוצות החליפו מהלומות, אוהדים בודדים קראו קריאות גזעניות לעבר שחקני חיפה, מאבטחת נפצעה מבקבוק שזרק שחקן חיפה ינון אליהו, והעימות נגרר אל תוך מנהרת השחקנים. בית הדין של ההתאחדות לכדורגל גזר עונשים כבדים על הקבוצות (קנס כספי והפחתת שלוש נקודות), ושחקנים רבים שהיו מעורבים באירועים הורחקו לכמה משחקים.
המשחק המאכזב: הפסד בגביע לאשדוד
מחזיקת גביע המדינה לעונת 2021-2022 הודחה כבר בסיבוב ח', הסיבוב אליו מצטרפות קבוצות ליגת העל, אחרי הפסד מביך 2:1 ל־מ.ס אשדוד.
באר־שבע הציגה יכולת חלשה מאוד לאורך רוב המשחק, בעיקר בגלל הרכב לא מאוזן שהעלה אליניב ברדה, ולא ניצלה את העובדה שבשער אשדוד עמד השוער השלישי של הקבוצה, תומר עמר בן ה־19.
באר־שבע אמנם הובילה 0:1 במחצית, אבל בחצי השני נעלמה לחלוטין ואפשרה לשחקני אשדוד לבצע מהפך.
כאב היה לגלות ולראות איזה יריבות נוחות קיבלה אשדוד בדרך לחצי הגמר, שם הפסידה לנתניה. אפשר רק לדמיין מה היה קורה אם באר־שבע הייתה על המסלול הזה במקום אשדוד.