לראשונה בבאר שבע: שוק איכרים מפוקח בשם "תוצרת הארץ" יוקם החל מיום שישי הקרוב (16 בדצמבר), וזאת במסגרת מהלך להקמת שוקי איכרים ברחבי הנגב, הגליל והפריפריה, בהיקף של 10 מיליון שקלים. מה צפוי שם? כל הפרטים.
2 צפייה בגלריה
(מדרחוב קק"ל בעיר העתיקה בבאר שבע. צילום: הרצל יוסף)
בשוק שיתקיים במדרחוב קק"ל בעיר העתיקה בבאר שבע ימכרו חקלאים מהנגב תוצרת מקומית טרייה ומעובדת במחירים הוגנים. השוק יפעל בימי שישי ויתפרש על שטח של לא פחות מכ-1,000 מ"ר. הוא יכלול דוכני חקלאים לצד דוכנים לממכר מזון ומשקאות.
מה תוכלו למצוא שם? בין היתר ירקות ופירות, ריבות, דבש, יין, גבינות ותבלינים ועוד, בהתאם לתוצרת המקומית והאזורית.
החקלאים, מצידם, לא יצטרכו לשלם עבור הקמת הדוכן ויוכלו להצטרף ללא עלות למאגר חקלאים. מעבר למכירת תוצרת חקלאית במקום, ימי פתיחת השוק יהוו הפנינג לכל המשפחה וילוו באירועים שונים הכוללים מופעי אמנים, פעילות לילדים, דוכני שתיה ומזון.

2 צפייה בגלריה
שוק איכרים ירקות
שוק איכרים ירקות
שוק איכרים ירקות
(צילום המחשה: Shutterstock)

הרעיון מאחורי שוקי תוצרת הארץ הוא לחשוף את הצרכנים לתוצרת חקלאית מקומית, לאפשר להם הכיר את החקלאים באופן בלתי אמצעי ולעודד צריכה של פירות וירקות טריים ותוצרת חקלאית מקומית לצד משיכת מבקרים לטייל באזור, לבקר במשקים השונים ולהשתתף באירועי קטיף ופעילויות לכל המשפחה.
עיריית באר שבע זכתה בקול הקורא שפרסם המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ובתקופה הקרובה שוקי האיכרים יתחילו לפעול ויאפשרו לקונים להכיר את חקלאי האזורים השונים ולרכוש את מוצריהם.

קראו גם:

עודד פורר, השר לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, מברך: ״ארצנו התברכה בשפע פירות וירקות לצד חדשנות חקלאית מהמובילות בעולם. כל משפחת חקלאים ומשק הם עולם ומלואו, של מורשת וגאווה מקומית ושל תוצרת חקלאית מובחרת שנעשתה בעמל רב. שוקי האיכרים מהווים נקודת מפגש והיכרות עם החקלאי ותוצרתו ואני מזמין את התושבים והמטיילים לבוא להכיר את החקלאים ולרכוש, במחירים הוגנים, ממגוון פירות וירקות, דבש וריבות, תבלינים ויינות מקומיים".
רוביק דנילוביץ׳, ראש העיר באר שבע: ״אנחנו שמחים לארח לראשונה את שוק האיכרים בעיר העתיקה של באר שבע. השילוב בין צריכת חקלאות מקומית, לפעילות פנאי ועידוד תיירות הוא מכפיל כוח ומחזק את המאמץ של כולנו, יחד עם המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל להפוך את העיר העתיקה למוקד תיירותי ומסחרי״.