485 ילדים (עד גיל 14) נפגעו בעשור האחרון בתאונות דרכים שאירעו בבאר־שבע, מתוכם ארבעה נהרגו ו־34 נפצעו באורח קשה. בשנת 2021 נפגעו בעיר 37 ילדים בתאונות דרכים, כשמדובר במספר הנפגעים הגבוה בבאר־שבע מזה שלוש שנים.

1 צפייה בגלריה
תאונה בבאר שבע - תמונת פייסבוק
תאונה בבאר שבע - תמונת פייסבוק
תאונה בבאר שבע
(צילום: הרצל יוסף)

כך עולה מנתוני עמותת "אור ירוק", המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפורסמו בתחילת השבוע לרגל יום הילד הבינלאומי.
הנתונים הללו מציבים את בירת הנגב במקום החמישי בדירוג הערים בישראל בהן נפגעו הכי הרבה ילדים בתאונות דרכים, כאשר מקדימות אותה ירושלים (1,920 ילדים בעשור האחרון), תל־אביב (828 ילדים), חיפה (736 ילדים) ובני ברק (566 ילדים). השנה הקשה ביותר מבחינת היפגעות ילדים בתאונות דרכים בבאר־שבע היתה שנת 2013, במהלכה, כך על פי הנתונים, נפגעו 62 ילדים.
על פי הנתונים, המתייחסים לשנים 2012־2021, נפגעו בעשור האחרון ברהט 116 ילדים, כאשר השנה הקשה ביותר היתה שנת 2019, במהלכה נפגעו בעיר הבדואית הגדולה 22 ילדים. בנתיבות נפגעו בעשור האחרון בתאונות דרכים 64 ילדים, באופקים 36 ילדים, בדימונה 32 ילדים ובערד נפגעו בעשור האחרון 18 ילדים.
קראו גם:
"מסוכן להיות ילד במדינת ישראל", אמר מנכ"ל עמותת "אור ירוק", עו"ד יניב יעקב, "ולדאבון ליבנו, אנחנו בין המדינות הגרועות ביותר בצמצום מותם של ילדים בתאונות דרכים. בכל שנה כיתת לימוד שלמה נמחקת, ולכן משרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייב לשים את בטיחות הילדים שלנו בראש סדר העדיפויות ולחייב את כל ראשי הערים והרשויות המקומיות לרסן ולמתן את מהירות נסיעת כלי הרכב באזורים בהם יש ריבוי של ילדים כמו בתי ספר, מתנ"סים וגנים ציבוריים. באמצעות הנחת פסי האטה, הגבהת מעברי חצייה או אמצעי מיתון אחרים ניתן לצמצם את מהירות הנסיעה, וכך גם להפחית את הסיכון של ילד להיפגע בתאונת דרכים".