מרגישים שאתם בשידור חי? יש לכך סיבה. מספרן של המצלמות במרחב הציבורי בבאר שבע גדל בשנים 2011-2024 בשיעור של פי 271. כן, קראתם נכון.
כך עולה מממצאי דו"ח הביקורת השנתי על הרשויות המקומיות, שפרסם הערב (יום ג') מבקר המדינה, מתניהו אנגלמן.
מהדו"ח עולה כי בעוד שבשנת 2011 היו מותקנות במרחב הציבורי בבירת הנגב רק 14 מצלמות, הרי שהשנה כבר נסק מספרן לכדי 3,800. המשמעות היא גידול של פי 271 במספר המצלמות המותקנות במרחב הציבורי בבאר-שבע.
בעוד שהגידול במספר המצלמות במרחב הציבורי נובע מכוונת הרשות המקומית להעניק יותר תחושת ביטחון לציבור ולתעד אירועים פליליים ותאונות דרכים ברחבי העיר ולשמור על הסדר הציבורי, הרי שמבקר המדינה מציין בדו"ח, ש"חלקן של המצלמות חודרות לבתים פרטיים של תושבים וגם נמצאו מצלמות מעקב המאפשרות צילומי תקריב למרחבים פרטיים".
על פי דו"ח מבקר המדינה, אין בישראל חוק המתייחס לסוגיית הצבת מצלמות מעקב במרחב הציבורי והשימוש במצלמות הללו מוסדר רק באמצעות ההוראות הכלליות של חוק הגנת הפרטיות וההנחיות של הרשות להגנת הפרטיות.
קראו גם:
גברים בעירייה מקבלים יותר מנשים
עוד במסגרת הביקורת השנתית על השלטון המקומי, מצביע מבקר המדינה בדו"ח הנוכחי על פער משמעותי בין השכר המשולם לעובדי ולעובדות עיריית באר שבע.
מניתוח הנתונים שנבדקו על ידי מבקר המדינה נמצא פער בשיעור של 24 אחוז בין השכר הממוצע ברוטו ששולם לעובד בעירייה לבין השכר הממוצע ברוטו ששולם לעובדת בעירייה.
מעיריית באר-שבע נמסר בתשובתה בנושא למבקר המדינה, כי "תנאי שכרם של העובדים נקבעים ומשולמים לפי הסכמים קיבוציים וללא הבחנה בין גברים ונשים. כפי שעולה מהביקורת, ככל שיש פערים מגדריים בשכרם של העובדים, התצורה הנוכחית של הדו"ח הפנימי אינה מאפשרת לזהותם. החברה שמספקת לעירייה שירותי תוכנה בתחום השכר ביצעה את ההתאמות הנדרשות בתצורת הדו"ח לאור המלצות הביקורת".