התנגדות חריפה למפגש בין תלמידי בית ספר תיכון בבאר שבע עם פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני, שאמור היה להתקיים בעוד כחודש, הביאה לביטולו. הורים וגורמים נוספים מהצד הימני של המפה הפוליטית קראו שלא לקיים את המפגש בכל מחיר.
2 צפייה בגלריה
יום הזיכרון המשותף של פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני
יום הזיכרון המשותף של פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני
יום הזיכרון המשותף של פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלסטיני
(צילום: טל שחר)
בין מהמתנגדים היה סגן ראש עיריית באר-שבע, שמעון בוקר ('הליכוד'), שאמר היום בעקבות הודעה על האירוע שהתפרסם ברשתות החברתיות: "מנצלים מוסדות חינוך של המדינה לצרכי תעמולה של השמאל ופוגעים בערכים הכי מקודשים לנו".
עוד הוסיף ואמר שמעון בוקר: "יש כאן מגמה, זה התחיל עם סיפור הנפת הדגלים הפלסטינים בהפגנה של סטודנטים בני מיעוטים (בחודש מאי י.ל) ועכשיו רוצים להשפיע על תלמידי תיכון. איזה אסון הם רוצים להביא עלינו?".
אימא לתלמיד בית ספר תיכון בבאר שבע שהתנגדה אף היא למפגש אמרה: "זו יריקה בפרצוף של משפחות נרצחי הטרור, המדינה הזו הולכת לאבדון, ללא ערכים, ללא זהות וללא עמוד שדרה, קבוצות שמאל רדיקליות מוליכים את כל האוכלוסיה באף ובלי בושה".

2 צפייה בגלריה
דגלי ישראל מול דגלי פלסטין בבן גוריון
דגלי ישראל מול דגלי פלסטין בבן גוריון
דגלי ישראל מול דגלי פלסטין בבן גוריון
(צילום: הרצל יוסף)

גם בתנועת 'בצלמו' והמועמד לכנסת מהנגב מטעם 'עוצמה יהודת' אלמוג כהן הצטרפו לקריאה לבטל את האירוע.
אבל לא כולם התנגדו למפגש שכאמור בוטל. "אני חושבת שזה מעולה שבני נוער יפגשו עם אנשים מכל הקשת", אומרת יו"ר הפורום לדו קיום בנגב, חיה נח. שתומכת בקיום המפגש. "זה מעולה שאותם נערים יוכלו לשמוע את הארגון המדהים הזה של פורום המשפחות השכולות, שלומדים לחיות אחד עם השני למרות האובדן הגדול של כל משפחה משני הצדדים.
"אם אנחנו רוצים לחיות פה בשלום אז זאת הדרך - לדבר, לשמוע ולנסות להבין. גם אם אתה לא מסכים, עדיין טוב לשמוע מישהו שאומר את מה שיש בליבו, במיוחד אנשים ששילמו מחיר כבד על הסכסוך הזה, מחיר שאין לו כפרה ואין לו תקנה".
קראו גם >>>>
פורום המשפחות השכולות הישראלי - פלסטיני למען פיוס ושלום מונה למעלה מ 600 משפחות. הפורום הוקם בשנת 1995 על ידי יצחק פרנקנטל ומספר משפחות שכול ישראליות. בשנת 1998 התקיים המפגש הראשון עם קבוצת משפחות פלסטיניות מעזה, אשר הזדהו עם הקריאה למניעת שכול ולקידום דן שיח, סובלנות, פיוס ושלום.
הנהלת בית הספר ו-ועד ההורים אמרו השבוע בעקבות הפרסומים על קיום האירוע: "קיבלנו את פנייתם של משפחת השכול ושל בוגרי בית הספר שנפלו במערכות ישראל, לבטל את המפגש עם פורום המשפחות השכלות הישראלי-פלסטיני. כל זאת מתוך התחשבות ברגשותיהם שהם גם רגשותינו".