בצל הביקורת הציבורית באשר לקיומה או אי קיומה של העדלאידע הפורימית ביישובים שונים בארץ יקיימו ביום שישי הקרוב תלמידי בית הספר התיכון לחינוך סביבתי במדרשת שדה בוקר את העדלאידע המסורתית, אך במתכונת שונה לחלוטין מבעבר.
אם בשנים עברו התאפיינה העדלאידע בבית הספר לחינוך סביבתי בסוג של הפנינג חגיגי ומשמח עם מיצגים היתוליים ברוח חג הפורים, הרי שהשנה ברוח ימי המלחמה, האירוע יישא אופי שונה לחלוטין ובמתכונת שונה.
"השנה", סיפרה ל'מיינט באר-שבע והנגב' ניצן שטרן, תלמידת כיתה י"ב בבית הספר, מיוזמות האירוע, "החלטנו שאי אפשר יהיה לקיים אירוע רגיל כמו בכל שנה וכי אנחנו חייבים לקשר אותו למציאות בה אנחנו נמצאים כבר כמעט חצי שנה".
*איך עושים את זה?
"החלטנו שנושא העדלאידע יהיה 'חלומות של גיבורים' וכי המיצגים שיוצגו באירוע הזה יהיו ברוח חלומותיהם של הגיבורים שנרצחו באותה שבת שחורה של השביעי באוקטובר. יצרנו תהליך משותף עם משפחות שיקיריהן נרצחו באותה שבת על מנת לקבל את הסכמתן לבניית המיצגים שיביעו את חלומותיהם של הנופלים והנרצחים וכל שלב בהכנת המיצגים עבר את אישורן של המשפחות".
כך, למשל, אחד המיצגים בעדלאידע יוקדש לתמיר אדר ז"ל, שנולד וגדל בקיבוץ ניר עוז ונחטף בשביעי באוקטובר לרצועת עזה ונרצח בהיותו בשבי החמאס. המיצג לזכרו הוא עץ שיטה גדול שבסיסו הוא גזע ברזל, מה שמסמל, כך מציינים התלמידים, את חלומו של תמיר ז"ל להקים משפחה גדולה ולחיות את הפשטות של החיים מתוך הערכה למה שהטבע מזמן לנו.
מיצג נוסף הוא מבנה של טירה, המסמל את חלומו של נבו ארד ז"ל, שנרצח בשביעי באוקטובר במסיבת הנובה ליד רעים. המיצג הזה, כך מספרים התלמידים, מוקדש לחזונו וחלומו של נבו, שאהב לטייל בארץ ובעולם ובעיקר אהב את פורטוגל וחלם להקים שם בית.
מיצג נוסף הוא מבנה טבעות, שמוקדש לאביב אצילי ז"ל, תושב ניר עוז, שנחטף גם הוא בשבת השחורה של השביעי באוקטובר ונרצח בשבי החמאס. חלומו של אביב ז"ל, שהיה חובב אופנועים, היה לטייל בעולם באופנוע עם אחיו. המיצג, מספרים התלמידים, מייצג דברים שאביב אהב לעשות ומקומות שהוא אהב לטייל בהם. המיצג מורכב משתי טבעות כאשר מעליהן מתנשא אופנוע שטח, תחביבו העיקרי של אביב. בין השאר גם יוצג מיצג שמשקף את חלומם של תושבי העוטף לשוב לבתיהם.
קראו גם:
בחודשיים האחרונים עמלו תלמידי בית הספר על הכנת המיצגים לקראת העדלאידע הנוכחית. "זו הדרך שלנו", מציינת ניצן שטרן, "ליצור תמיכה במשפחות השכולות, במשפחות החטופים ובמשפחות המפונים. גם אני עצמי מתגוררת בקיבוץ בעוטף עזה, שתושביו מפונים מאז תחילת המלחמה וחי ה בתוך המציאות הזו. האירוע הזה יהיה מתוך הזדהות ותמיכה בכל אותן משפחות, כשאנחנו נענוד סרטים צהובים. אנחנו רוצים לייצר משמעות עוצמתית לאירוע הזה תוך תמיכה במשפחות והעברת מסר של הזדהות וקריאה להשבת החטופים והחטופות הביתה – עכשיו".
בכל שנה העדליאדע שלכם סוחפת אליה אלפי אנשים. מהן ההערכות לגבי השנה על רקע המציאות המלחמתית והביקורת הציבורית לקיומם של אירועי העדלאידע ברחבי הארץ?
"אנחנו צופים שהשנה יגיעו אלפי אנשים, שכבר הבטיחו את השתתפותם באירוע".