ע' בת ה־16 שמה לב שהיא סובלת מצימאון קיצוני ומתן שתן תכוף, והבינה שמשהו כנראה לא בסדר. בתושייה רבה היא פנתה לכלי הבינה המלאכותית Chat GPT שקבע בסבירות גבוהה כי מדובר בסוכרת, והמליץ לה לגשת להיבדק במהירות.
אמה משתפת: "לא רצינו להיכנס לפאניקה, אבל היא ממש לחצה עליי שנקבע תור לרופאת המשפחה. שעות בודדות לאחר מכן כבר התקשרו מהמרפאה וביקשו שנגיע מיד למיון".
סדרת בדיקות שעברה ע' במחלקה לרפואה דחופה בבית חולים "סבן" לילדים ב"סורוקה" אישרה שהיא אכן סובלת מסוכרת שלא אובחנה ומקטואצידוזיס סוכרתית, מצב חריף שדורש טיפול מיידי. היא אושפזה במחלקת ילדים ב' והחלה לקבל טיפול רפואי מותאם לייצוב מצבה, כפי שמקובל בקרב ילדים ובני נוער עם אבחנה חדשה של סוכרת.
אולי יעניין אתכם:
בימים אלה ע' מרגישה הרבה יותר טוב, מתמודדת בגבורה עם השגרה החדשה שנכנסה לחייה, וממשיכה לקבל ליווי רפואי במסגרת מרפאת סוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית חולים "סבן" על ידי ד"ר מג'ד נסאר.
פרופ' אביב גולדברט, מנהל מחלקת ילדים ב' בבית חולים "סבן": "אין ספק שבינה מלאכותית נכנסת יותר ויותר לעולם הרפואה, וכך גם במקרה הזה. זו הפעם הראשונה שאני פוגש ילדה שמאבחנת את עצמה בעזרת בינה מלאכותית, ואני מניח שנראה עוד הרבה כאלו. חשוב שנלמד להשתמש נכון בכלים הללו, כמטפלים וכמטופלים, לבריאות מיטבית".
ד"ר אלון חיים, מנהל מרפאת סוכרת ואנדוקרינולוגיה: "המקרה של ע' ממחיש עד כמה אבחון מהיר וטיפול מותאם יכולים להשפיע על מהלך החיים. לכל ילד שמאובחן עם סוכרת אנו בונים תוכנית טיפול אישית, בשילוב ליווי רפואי צמוד והדרכה מתמשכת, כדי לאפשר המשך חיים בריאים ומאוזנים לצד המחלה".