"בית הקלייה נווה זאב" בבאר שבע, הוא גן עדן של ממש לחובבי הפיצוחים: האיכות הבלתי מתפשרת עם קלייה בשיטה עתיקה, המוצרים שלא תמצאו באף חנות אחרת ובעיקר המוטו שמלווה את המקום מיום היווסדו לפיו מתפשרים על הכל, פרט לאיכות ואף מעניקים התחייבות להחזר כספי במידה והלקוח אינו מרוצה. כאן, כל גרעין וכל פיסטוק הם תוצאה של תשוקה אמיתית לאיכות ולמוצר המושלם. תכירו את המקום שמסביר כל יום מחדש למה איכות היא הדבר החשוב ביותר עבורם.
ההתחלה- סיפור אישי של אהבה לפיצוחים
"בית הקלייה נווה זאב" הוא בית קלייה בוטיקי, המתמחה בקליית פיצוחים בצורה ידנית, בניגוד למרבית המקומות שבהם נעשה שימוש במכונות. במקום הזה, כל גרעין פיצוח עובר את תהליך הקלייה המסורתי, שמבטיח את הטעם הייחודי והטריות המוחלטת. את העסק הקים חנניה, אחד הקולים המפורסמים באזור הדרום, העוסק בתחום הפיצוחים כבר חמישה עשורים.
חנניה גדל אצל אברהם אמריקה, נצר למשפחת פררה המפורסמת בבאר שבע, שהעביר לו את סודות הקלייה והתיבול.
אבי אפנג'ר, המנהל כיום את העסק, מעיד כי חנניה הוא הקולה הטוב ביותר בארץ, עם תנורים עתיקים וקלייה על מגשי אמאייל - שיטה שכבר לא ניתן למצוא בימינו בשום מקום אחר.
למקום יש לקוחות קבועים שמבקרים אותו שוב ושוב בזכות התחייבות האיכות וההקפדה על פרטים: "אנחנו מקפידים על האיכות הטובה ביותר. לא כסלוגן אלא כמוטו שאנחנו מחויבים לו כבר שלושה עשורים ולכן יש לנו לקוחות קובעים וחוזרים".
תן לי דוגמא למוצר ייחודי שלכם?
"אנחנו עובדים רק עם חומרי הגלם הכי איכותיים שיש. אנחנו מחזיקים קשיו הודי אמיתי, כל סוגי הפיצוחים, שקד ישראלי, פיסטוק שאנחנו מתחייבים שלא יהיו בו פיסטוקים סגורים, כולם פתוחים בהתחייבות. יש לנו גרעיני אבטיח ברמה גבוהה בגידול צפוני ולקוחות קבועים שאי אפשר לשנות להם ולהחליף להם את הטעם המוכר ואסור לעשות איתם טעות.
אחד המוצרים המפורסמים שלנו הוא גרעין כורדי שהתחלנו להכין לפני 20 שנה. עשינו את הגרעין ללא מלח בשיטה הכורדית וכשזה הצליח כולם התחילו לחקות אותנו אבל אין לנו בעיה, שכולם יעשו ושכולם יתפרנסו".
הגאווה: הטעמים המשובחים
אבי מספר בגאווה על התגובות החיוביות שהוא מקבל מלקוחות חוזרים במרוצת השנים: "כמו שציינתי, אנחנו לא מתפשרים על האיכות ואפילו נותנים אחריות ומתחייבים להחזיר ללקוח את הכסף, גם אם הוא שילם באשראי, במידה והוא טוען שזה לא טעים לו. אנחנו כל כך בטוחים בעצמנו ויודעים שאין סיכוי שזה יקרה כי אנחנו מאמינים ובוטחים במוצר שלנו.
אנחנו לא מתווכחים עם לקוחות, אנחנו רק מחייכים אליהם
ב"בית הקלייה נווה זאב" לא רק שמקפידים על איכות המוצרים- הם גם דואגים לקהילה: "עשינו על האש כמה פעמים לחיילי גבעתי הלוחמים בעזה עם אוכל טוב ומוזיקה טובה גם כשירו עלינו פצמ"רים.
בנוסף אנחנו תורמים בסתר אבל את זה אני לא רוצה לפרסם. אני יכול לומר שמגיעים אלינו וועדי עובדים לפני ט"ו בשבט ואומרים לי 'תוריד ברמה של הסחורה כדי שהמחיר יהיה יותר זול', אבל אני מסרב, כי אני לא רוצה להרוס את השם שלי. אין פשרות, גם אם מדובר בכמויות אדירות וכסף גדול, השם שלנו הוא הדבר הכי חשוב לנו, יותר מהמחזור הכספי. בסופו של דבר הגאווה שלנו היא כשהלקוחות יושבים בבית עם המשפחה בשבתות ובחגים ומברכים אותנו על הטעמים המשובחים שאנחנו מעניקים להם".
ספר על חוויה מיוחדת שאתה זוכר במיוחד?
"אחת הלקוחות טענה שהסחורה שקנתה אצלנו לא טרייה, אף על פי שהיא שמה את הפיצוחים במקפיא. כאשר התברר שהיא לא צודקת, היא יצאה מהחנות להמליץ על המקום בכל השכונה - כל זאת משום שהתייחסנו אליה בכבוד ושמחנו לעזור לה. החוויה הזו הפכה לאחד מסיפורי ההצלחה של "נווה זאב", המהווה פרסומת חיה לאיכות השירות במקום".
מהן השאיפות שלכם לעתיד?
"פתחנו לא מזמן עוד סניף. אנחנו לא מחפשים להפוך לרשת או למכור בסיטונאות כי זה כבר לא יהיה אותו טעם ואותה האיכות. אנחנו חיים ועמלים מהרגע להרגע, אף אחד לא יודע מה יהיה ומה יוליד יום. אם נמשיך לעבוד בעוד עשור כשהלקוחות שלנו מרוצים, אשרינו". |
כתובת: אליעזר שמאלי 2
שכונת נווה זאב, באר שבע
טלפון: 08-643-2145
בשיתוף בית הקלייה נווה זאב