לא מעט ביקורות נשמעו בשנים האחרונות על רמת המשחקים בליגה הבלקנית והארגון הלוגיסטי מסביב.
2 צפייה בגלריה
אחמד (משמאל) במשחק מול קייב. ב"ש רוצה לסיים באחד משני המקומות הראשונים
אחמד (משמאל) במשחק מול קייב. ב"ש רוצה לסיים באחד משני המקומות הראשונים
משחק של ב"ש בבלקנית. לא מעט משחקים הסתיימו בפערים גדולים
(צילום: הרצל יוסף)
נראה כי העונה זה הגיע לשיא שלילי. משחקי הפיינל-פור נערכו באולם קטן שמתאים אולי למשחקי גמר של בתי ספר יסודיים. איכות השידור בטלוויזיה הזכירה מראות משנות ה-90, כאשר בין השאר הצופים לא זכו לקבל סטטיסטיקה בסיסית כמו מספר עבירות של כל שחקן, ועוד.

קראו גם:

העונה שלוש קבוצות מתוך השבע שפתחו את הליגה הושעו/פרשו לקראת הסוף, כך שלמעשה כל מי שסיים את העונה הגיע למשחקי פיינל-פור.
במהלך העונה לא מעט משחקים בליגה היו חד-צדדים שהסתיימו בפער עצום.
השיא היה בפיינל-פור כאשר באר-שבע הביסה בחצי הגמר את מילניום בפער של 51 נקודות, ופג'ה הביסה את ברואה במשחק המקביל בפער של 42 נקודות.

עונה מאוד מוצלחת באירופה

מבחינת הפועל באר-שבע הרי שהמועדון צלח את העונה הראשונה בליגה הבלקנית.
ראשי המועדון עשו את המקסימום כדי שהטיסות יהיו הכי נוחות גם כשמדובר ביעדים שמצריכים טיסות המשך, והקבוצה תשהה במלונות הכי טובים ותזכה לתנאים אופטימליים.
במועדון אף דאגו שהגופיות של השחקנים יישאו את דגל ישראל, וגם הכינו מראש, כמיטב המסורת של מועדוני ספורט ברחבי העולם, חולצות מיוחדות לחגיגות שאחרי הזכייה בגביע.
כאשר מצד אחד הארגון שנקרא הפועל באר שבע עושה את המקסימום כדי להצליח וליהנות אבל מצד הקבוצה משחק בליגה שנחשבת לחלשה מקצועית ושבמהלכה קבוצות פורשות ומשחקי הפיינל-פור נערכים לא באולם הכי מזמין, לא פלא שבמועדון הפועל באר-שבע שוקלים בכבוד ראש אם להמשיך בליגה הבלקנית בעונה בבאה.
לאחר עונת בכורה באירופה והטעימה של הליגה הבלקנית במועדון לא נלהבים לשחק בעונה הבאה בליגה הזו, בעיקר בשל העובדה שלקראת סיום העונה הושעו שלוש קבוצות בגלל בעיות כספיות.
מנכ"ל הפועל באר-שבע, תומר ירון, אמר באחרונה כי בהנהלת הליגה הבלקנית מודעים לבעיות שנוצרו העונה, ומנסים בימים אלה לשלב לקראת העונה הבאה קבוצות מטורקיה, יוון וקפריסין, כדי שהמשחקים יהיו יותר אטרקטיביים.
"אם בעונה הבאה הליגה הבלקנית תהיה באותה מתכונת של העונה הנוכחית עם קבוצות מהבלקן, סביר להניח שנוותר על ההשתתפות בליגה הזו", אמר ירון. "מיצינו את הרעיון למרות שזה עשה לנו רק טוב. אנחנו שואפים להתקדם בכל שנה".

הליגה הצפון-אירופית נלקחת בחשבון

ירון מעריך שלמועדון יש סיכוי טוב להצטרף בעונה הבאה לשלב המוקדמות של היורופקאפ, בהתאם להתפתחויות כאלה ואחרות של קבוצות שונות באירופה.
זה המקום לעשות קצת סדר בכל המפעלים באירופה. לארגון היורוליג שני מפעלים שנחשבים לאטרקטיביים ביותר: היורוליג, בה נטלה חלק העונה מכבי תל־אביב, והיורוקאפ (הפועל תל־אביב).
2 צפייה בגלריה
משחק הבכורה של באר שבע בליגה הבלקנית
משחק הבכורה של באר שבע בליגה הבלקנית
משחק של באר שבע בליגה הבלקנית. רמה לא מספיק טובה
(צילום פרטי)
לפיב"א יש שני מפעלים: ליגת האלופות (הפועל ירושלים והפועל חולון) והיורופקאפ (הפועל גליל־עליון והפועל חיפה). מעבר לכך, יש את ארבע הליגות האזוריות, ובהן הליגה הבלקנית.
אם באר־שבע הייתה מסיימת את העונה הסדירה בישראל במקום השישי, והקבוצה לא הייתה רחוקה מהמקום הזה, האדומים היו משחקים בעונה הבאה בשלב הבתים של היורופקאפ.
בבאר־שבע מקווים לקבל בקיץ הקרוב לפחות כרטיס למוקדמות היורופקאפ, כאשר במקביל בוחנים במועדון אפשרות לשחק בליגה הצפון־אירופית.
הליגה הצפון־אירופית מורכבת מקבוצות מצפון־מזרח אירופה ומרכז אירופה. בעונה הנוכחית שיחקו בליגה זו 15 קבוצות, בהן עירוני נס־ציונה, שחולקו לשני בתים. העונה השתתפו במשחקים קבוצות מפולין, אסטוניה, ליטא, צ'כיה, ועוד.
פרשן הכדורסל הוותיק אלי סהר סבור שהמשחקים בליגה הבלקנית עזרו למועדון לקדם שחקנים צעירים כמו תומר פריצקי, תומר פורת ורון ציפר.
"המשחקים בבלקנית גם עזרו לגיבוש הקבוצה וגם מאפשרים למאמן לתת עוד דקות לשחקנים", הוסיף סהר. "זה גם מאפשר להחזיק סגל יותר רחב בלי לחשוב על חלוקת דקות משחק. הבעיה היחידה זו הרמה של הליגה, והשנה גם היה את העניין של קבוצות שעזבו בגלל בעיות כלכליות. בשנים קודמות היו קבוצות יותר חזקות כמו לבסקי סופיה וקבוצות ממקדוניה, ואילו בשנים האחרונות הרמה ירדה".
גם סהר סבור שבאר-שבע לא צריכה לשחק בעונה הבאה בליגה הבלקנית: "אני חושב שעוד עונה בליגה הבלקנית לא תיתן כלום לקבוצה. לדעתי, באר-שבע כבר לא תוכל להתקדם באמצעות משחקים מול קבוצות בסדר גודל של הליגה הבלקנית".
סהר אומר כי מפעל היורופקאפ הוא מסגרת שיותר הולמת למועדון כמו הפועל באר-שבע.
"עם זאת", מדגיש סהר, "צריך לזכור שמה שטוב בליגה הבלקנית זה שהמשחקים הם לאורך כל העונה, כך שמובטחים לכל קבוצה לפחות 12 משחקים בעונה. ביורופקאפ ייתכן שבאר-שבע תצטרך להתמודד במוקדמות כך שהפסד במוקדמות בסוף הקיץ יכול להשאיר את הקבוצה בלי מסגרת אירופית בכל העונה הבאה".
פורסם לראשונה: 08:00, 04.05.23