ב־11 ביולי 2007, לפני 15 שנה, נרשם ציון דרך משמעותי בהפועל באר־שבע: אלונה ברקת, רעייתו של איש העסקים אלי ברקת, רכשה באופן רשמי את הקבוצה, שיצאה לדרך חדשה.
11 צפייה בגלריה
ברקת חוגגת אליפות ראשונה
ברקת חוגגת אליפות ראשונה
ברקת חוגגת אליפות ראשונה
(צילום: ראובן שוורץ)
מאז הרכישה, הקבוצה בהובלת ברקת ידעה עליות ומורדות, והבעלים חוותה שלל אירועים, לטוב ולרע. בשורה התחתונה ברקת חוללה מהפכה. בעיקר של שמחה.
הדרך הייתה ארוכה, מייגעת וקשה, אבל ברקת הגיעה למטרה שהציבה לפניה: להפוך את הקבוצה לשם דבר בכדורגל הישראלי תוך שילוב פעילויות חינוכיות וחיבור לקהילה.
15 שנה בדיוק לאחר שברקת רכשה את הפועל באר־שבע מציג "ידיעות הנגב" 15 אבני דרך משמעותיות במסע הארוך של ברקת.

1 - ההיכרות עם הכדורגל

בספטמבר 2006, כשנתיים לאחר שבני משפחת ברקת חזרו משהות ארוכה בארצות־הברית והתמקמו בתל־אביב, החלה אלונה להגיע למשחקים של הקבוצה שהייתה שייכת לשכן שלה, לוני הרציקוביץ', אז הבעלים של מכבי תל־אביב. בשלב מסוים ברקת סייעה כספית להרציקוביץ' להחתים שחקן חיזוק, ואף הועלתה האפשרות שברקת תיכנס כשותפה בבעלות הקבוצה, אבל זה לא יצא לפועל.
עשרה חודשים לאחר מכן פנה אלי אלאלוף לברקת, והציע לה לרכוש את הפועל באר־שבע. בזמנו ברקת הייתה שותפה להקמת מכון מחקר באוניברסיטת תל־אביב יחד עם קרן רש"י. במסגרת ההקמה היא הכירה את אלאלוף, מנכ"ל הקרן ודמות ידועה בבאר־שבע.
11 צפייה בגלריה
אלי אלאלוף. שושבין עסקת הרכישה
אלי אלאלוף. שושבין עסקת הרכישה
אלי אלאלוף. שושבין עסקת הרכישה
(צילום: הרצל יוסף)
הפועל באר־שבע הייתה אז בבעלותו של אלי זינו. לקבוצה היה גרעון גדול, חוב לא קטן למס הכנסה והאוהדים הפגינו ומחו נגד התנהלות הבעלים.
זינו היה מיואש מהמצב וביקש למצוא קונה תוך שהוא זוכה לברכת הדרך מראש העירייה באותה תקופה, יעקב טרנר.
הפועל באר־שבע של אז הייתה קבוצה בינונית ששיחקה בליגה השנייה. מספר המנויים עמד על כמה מאות, וכל שחקן כישרוני שגדל במחלקת הנוער נמכר מיד לאחת הקבוצות הגדולות בארץ.
טרנר ניסה למצוא קונים פוטנציאליים, ובין השאר שיתף בתוכניות שלו את חברו הוותיק אלי אלאלוף.
ברקת סיפרה לא פעם שאלאלוף ידע שהיא אוהבת כדורגל וגם פועלת בכמה מישורים למען הציבור. מבחינת אלאלוף, הפועל באר־שבע היה הדבר שהכי מתאים לשאיפות שלה: לשלב את אהבה לכדורגל ופעילות למען הקהילה, במיוחד כשמדובר בקבוצה מהפריפריה אשר הכדורגל תמיד מהווה מנוף לשינוי חברתי.
מבחינת ברקת לכדורגל בפריפריה יש ערך מוסף במישורים רבים: חינוך למצוינות, להישגיות, לעמידה באתגרים ולחיים הנכונים, והעיסוק בספורט הזה יכול לתת כלים לדור הצעיר.
אחרי ימים ארוכים של אי ודאות, דיונים רבים ולא מעט פיצוים, הגיעה משפחת ברקת להבנות עם אלי זינו, ובערב רביעי, 11.7.2007, לפני 15 שנה, רכשה המשפחה באופן רשמי את הקבוצה.

2 - המוות הטרגי של צ'סוואה

כחודש וחצי לאחר רכישת הקבוצה חוותה ברקת, הבעלים הטרייה של המועדון, טראומה לא קטנה.
צ'סוואה אנסופוואה, חלוץ מזמביה שחתם בקבוצה, לקה באי ספיקת לב ומת במהלך משחק אימון נגד מכבי באר־שבע שנערך באצטדיון "וסרמיל".
אנסופוואה הגיע שבועיים קודם לכן לתקופת התרשמות בבאר־שבע. הוא הבקיע שני שערים בשתי הופעות בגביע הטוטו, ובמועדון הוחלט להחתים אותו.
11 צפייה בגלריה
טקס לזכרו של אנסופואווה. האירוע הכי קשה שברקת חוותה
טקס לזכרו של אנסופואווה. האירוע הכי קשה שברקת חוותה
טקס לזכרו של אנסופואווה. האירוע הכי קשה שברקת חוותה
(צילום: הרצל יוסף)
ב־25 באוגוסט 2007 ערך אנסופוואה את הופעת הבכורה שלו בליגה הלאומית. הוא שיחק 90 דקות והבקיע שני שערים נגד הכח רמת־גן. ארבעה ימים מאוחר יותר הוא מת במהלך אימון.
ברקת אמרה לא פעם כי מותו הטרגי של אנסופוואה על כר הדשא הוא הדבר הכי קשה והכי כואב שחוותה מאז שרכשה את הקבוצה. אותו מקרה מצער הותיר חותם עמוק מאוד על ברקת ועל כל המערכת.
אנשי המועדון ואוהדי הקבוצה זוכרים לציין את תאריך מותו מדי שנה בצורה מכובדת וראויה. אשתו ובנו של אנסופוואה אף ביקרו בשנת 2017 בבאר־שבע והתארחו במשחקה של הקבוצה ב'"טרנר" כחלק מפעילות של עמותת "וסרמיליה".

3 - ההעפלה לליגת העל

העונה הראשונה של ברקת במועדון לא הייתה קלה, והקבוצה לא עמדה במטרה: לעלות לליגת העל.
רק בסיום העונה השנייה של ברקת בבאר־שבע, במאי 2009, הצליחה הקבוצה בהדרכת גיא לוי לעלות ליגה. באר־שבע חזרה לליגת העל אחרי ארבע עונות בליגה הלאומית.
כבר עם הבטחת העלייה ליגת העל הצהירה ברקת על בניית קבוצה במטרה לתקוע יתד בליגת העל.

4 - התקרית עם גיא עזורי

העונה הראשונה של ברקת ובאר־שבע בליגת העל לא הייתה קלה. המאמן גיא עזורי לא הצליח לבנות קבוצה אטרקטיבית, ולאחר סדרת כישלונות החליט בחודש פברואר 2010 המאמן להתפטר. ולא רק בגלל הכישלונות על כר הדשא.
עזורי הסביר כי אחת הסיבות לעזיבה היא העובדה שהותקף על ידי כמה אוהדים בעת שנסע ברכבו בסיום משחק מהאצטדיון לכיוון ביתו. לטענתו אוהדים שהיו ברכב שנסע צמוד אליו היו קרובים לפגוע בו פיזית.
יומיים לאחר מכן ברקת כינסה מסיבת עיתונאים במהלכה הודיעה שהיא עוזבת את הפועל באר־שבע בתום העונה בעקבות התקרית בין האוהדים לעזורי.
11 צפייה בגלריה
עזורי. אלונה עזבה בפעם הראשונה בעקבות אירוע אלים שחווה המאמן
עזורי. אלונה עזבה בפעם הראשונה בעקבות אירוע אלים שחווה המאמן
עזורי. אלונה עזבה בפעם הראשונה בעקבות אירוע אלים שחווה המאמן
(צילום: הרצל יוסף)
"לצערי, אחרי התלבטויות לא פשוטות ומחשבות הפור נפל - ואני החלטתי בסוף העונה להחזיר את הקבוצה", אמרה ברקת במסיבת העיתונאים. "לאור מה שקרה, אני חושבת שעם האווירה שנוצרה, הגעתי למסקנה שאני באופן אישי לא יכולה להמשיך ככה. אני חושבת שהאירוע האחרון שקרה במוצאי שבת, בעקבותיו גיא עזורי החליט להתפטר, הוא מבחינתי היה קו אדום. אני חושבת שזה חציית הקווים האדומים שהייתה לא יכולה לקרות, בטח לא במועדון שאני מנהלת אותו".
חודשים וחצי לאחר מכן כינסה ברקת שוב מסיבת עיתונאים בה הכריזה על הישארותה בקבוצה.
"כשהגעתי באר־שבע ידעתי שזה ייקח זמן והאמנתי וקיוויתי שגם לקהל תהיה סבלנות", אמרה ברקת. "אני רוצה לבנות פה קהילה, משהו ערכי. לנצל את הכדורגל כדי להוביל לשינוי חברתי, משהו שמשפחות יוכלו להגיע אליו, שילדים יהיו גאים. לצערי, לפני כחודשיים הייתה לי תחושה שהשינוי שקיוויתי לו לא הגיע, ולכן אמרתי שאני עוזבת את הקבוצה בסוף השנה. מאז שהודעתי את ההודעה שלי, חלה תנועה רצינית בקרב האוהדים שלנו".
ברקת סיפרה בגאווה כי הרגישה שינוי מקצה אל הקצה, ומבחינתה האוהדים הבינו בעצמם שהם חייבים לשנות, כאשר הם הכינו קוד אתי, שממסד את מערכת היחסים בין המועדון לאוהדים.
"אמרתי תמיד שאני באה לטווח ארוך ואני לא חושבת שאני צריכה להקציב את זה בזמן. לקח חודשיים שהתהליך הזה יבשיל ושהאוהדים שלנו יבינו. בשעה טובה ומוצלחת, בקרוב נוכל להתכונן לעונה הבאה", סיכמה ברקת.

5 - אות הוקרה מהאוניברסיטה

כהוקרה והערכה על פועלה למען הקבוצה והעיר הודיעה אוניברסיטת בן גוריון באוקטובר 2013 על החלטת המוסד האקדמי להעניק לברקת את אות "יקירת הנגב".
התואר הוענק לברקת בטקס מיוחד שנערך כמה ימים לאחר מכן במסגרת אירועי יום דוד בן גוריון, שנערכים במסגרת יום האזכרה השנתי לראש ממשלת ישראל הראשון.
מהאוניברסיטה נמסר כי התואר הוענק לברקת "לאות הוקרה לאשת עסקים בעלת חזון, שהביאה את כישוריה אל עולם הכדורגל וניווטה את קבוצת הפועל באר־שבע, שבבעלותה, למצוינות ולהישגים מרשימים, ואשר עשתה אותה מקור לגאווה עבור תושבי הנגב".
עוד נאמר כי התואר הוענק לה בהערכה למי שבתפקידה כיושבת הראש של מועדון הכדורגל הדרומי, מטפחת את דור העתיד של הספורט הישראלי, ועושה לטובת קידום המעורבות הקהילתית והמאבק באלימות במגרשים.

6 - ברדה חוזר מבלגיה

אחת הפעולות שעשתה ברקת כדי להזניק את באר־שבע לצמרת הכדורגל הישראלי הייתה החתמתו של אליניב ברדה. ברקת הצליחה להחזיר את ברדה לקבוצת נעוריו אחרי קריירה מפוארת בבלגיה.
ביוני 2013 ברדה חתם לשלוש שנים בקבוצה, כאשר על פי החוזה, עם פרישתו ממשחק פעיל הוא יקבל תפקיד במועדון.
עבור ברדה זו הייתה סגירת מעגל. "אני מרגיש שאני חוזר הביתה", אמר אז החלוץ. "דחיתי הצעות עם שכר כפול מזה שארוויח בבאר־שבע כדי ללכת עם הלב ולחזור למקום בו גדלתי ושתמיד היה עבורי בית. לא הרבה שחקנים מצליחים לחזור למקום בו התחילו את הקריירה. אני מרגיש בר מזל שהצלחתי לעשות זאת".
11 צפייה בגלריה
ברדה. ברקת הביאה אותו מבלגיה כדי שיוביל את ב"ש לצמרת
ברדה. ברקת הביאה אותו מבלגיה כדי שיוביל את ב"ש לצמרת
ברדה. ברקת הביאה אותו מבלגיה כדי שיוביל את ב"ש לצמרת
(צילום: הרצל יוסף)
הגעתו של ברדה הייתה מעין אמירה של הקבוצה ורמז לכך שבאר־שבע מכוונת גבוה. ההחתמה של ברדה הייתה שבירת תקרת זכוכית מסוימת, והעבירה מסר לפיו הפועל באר־שבע היא מקום מכובד לשחקנים בכירים. בעקבות החזרה שלו מאירופה שחקנים טובים העדיפו להגיע לבאר־שבע. שבועיים לאחר שברדה הצטרף החתימה ברקת עוד ליגיונר בכיר: מאור בוזגלו.
החתמות האלו הובילו את הקבוצה לעונה הטובה ביותר שלה מאז עונות האליפות אי שם באמצע שנות ה־70. באר־שבע סיימה את עונת 2013-2014 במקום השני, ובעקבות כך המועדון קיבל כרטיס למוקדמות הליגה האירופית. באר־שבע חזרה למפעלים האירופאים לאחר 18 שנות היעדרות.

7 - ההחתמה של ברק בכר

ב־24 במאי 2015, ארבעה ימים אחרי התבוסה המשפילה בגמר גביע המדינה למכבי תל־אביב (6:2) הודיעה ברקת על החתמתו של המאמן ברק בכר.
צירופו של בכר גרר ביקורות רבות, בין השאר בגלל הדרך בה נפרד המועדון מהמאמן אלישע לוי אחרי שלוש עונות. אבל מבחינתה של ברקת המטרה מקדשת את האמצעים, והמטרה הייתה אחת: אליפות.
11 צפייה בגלריה
בכר. ההחלטה של ברקת להחתים אותו הייתה בינגו
בכר. ההחלטה של ברקת להחתים אותו הייתה בינגו
בכר. ההחלטה של ברקת להחתים אותו הייתה בינגו
(צילום: הרצל יוסף)
"אני בוטחת בו וביכולותיו להצעיד אותנו קדימה", אמרה ברקת לאחר החתמתו של בכר, שהגיע מקריית־שמונה. בדיעבד הבעלים של הפועל באר־שבע צדקה.

8 - אליפות אחרי 40 שנה

ב־21 במאי 2016 40 שנות ציפייה הגיעו לסיומן: באר־שבע זכתה באליפות המדינה אחרי עונה חלומית ודרמה גדולה. באר־שבע ניצחה 1:3 את בני סכנין וגרמה לעשרות אלפי אוהדים לדמוע מאושר.
אחרי הזכייה באליפות במאי 2016 מבחינת ברקת המשימה הושלמה. קצת פחות מתשע שנים אחרי שלקחה מועדון שבור ומרוסק בליגה הלאומית היא הפכה אותו לאימפריה.
11 צפייה בגלריה
חגיגות הזכייה באליפות הראשונה. ברקת הגיעה ליעד
חגיגות הזכייה באליפות הראשונה. ברקת הגיעה ליעד
חגיגות הזכייה באליפות הראשונה. ברקת הגיעה ליעד
(צילום: הרצל יוסף)
לברקת לא הייתה כוונה לחכות 40 שנה במדבר עד האליפות הבאה. בשתי העונות לאחר מכן הבעלים הוציאה סכומי כסף גבוהים מאוד כדי להביא לקבוצה את מיטב השחקנים שהיה אפשר, ואלה הצעידו את באר־שבע לשתי אליפויות נוספות, ובסך הכל שלוש אליפויות ברצף.

9 - המשחקים במוקדמות ליגת האלופות

בקיץ 2016, אחרי הזכייה באליפות הראשונה, ובקיץ 2017, אחרי האליפות השנייה, עשתה באר־שבע עוד צעד משמעותי מבחינת המועדון.
הקבוצה השתתפה פעמיים ברציפות בשלב הפלייאוף של מוקדמות ליגת האלופות, ובשני המקרים הייתה רחוקה שער אחד בלבד מהשתתפות בשלב הבתים של הצ'מפיונס ליג.
בקיץ 2016 הודחה באר־שבע על ידי סלטיק הסקוטית בשלב הנוקאאוט על חודו של שער. הקבוצה המשיכה לליגה האירופאית, ואף הצליחה להעפיל לשלב שמינית הגמר.
11 צפייה בגלריה
המשחק מול סלטיק. ב"ש הייתה קרובה מאוד לשלב הבתים בליגת האלופות
המשחק מול סלטיק. ב"ש הייתה קרובה מאוד לשלב הבתים בליגת האלופות
המשחק מול סלטיק. ב"ש הייתה קרובה מאוד לשלב הבתים בליגת האלופות
(צילום: עוז מועלם)
המסע באירופה עורר תיאבון אצל ברקת, שהמשיכה להשקיע כספים כדי לזכות באליפות שנייה ולנסות להעפיל לשלב הבתים של ליגת האלופות.
בקיץ 2017 שוב חזר הניגון: באר־שבע הגיעה עד לשלב הפלייאוף של מוקדמות הצ'מפיונס ליג ושוב הודחה על חודו של שער, הפעם על ידי מאריבור מסלובניה.
"נורא רצינו לשמוע את המנון ליגת האלופות בבאר־שבע, אבל לצערי זה לא קרה", אמרה ברקת לאחר ההדחה. "נמשיך לחלום ואני בטוחה שגם את החלום הזה עוד נשיג. לא הפעם, אבל זה יקרה".

10 - קבלת אות יקיר העיר

בפברואר שנת 2017, כשלוש וחצי שנים אחרי שקיבלה אות הוקרה מאוניברסיטת בן גוריון, החליטו בעיריית באר־שבע שברקת ראויה לקבל את תואר יקיר העיר.
בנימוקים לבחירה בברקת צוין כי "ברקת היא האישה הראשונה שעומדת בראש מועדון כדורגל במדינת ישראל, ויש לה תרומה יוצאת דופן לקידום הספורט והחברה בעיר, וזאת תוך השקעת משאבים כמעט בלתי מוגבלים. תרומתה של ברקת משמעותית גם בקירוב הלבבות בין הגוונים השונים בחברה הישראלית בכלל, ובנגב ובבאר־שבע בפרט. ההצלחה הספורטיבית, החברתית והתרבותית של הפועל באר־שבע היא אמירה מובהקת למדינת ישראל להתחבר אל הנגב".
בחירתה של ברקת, שכידוע אינה תושבת העיר, הייתה יוצאת דופן והובאה כיוזמה מיוחדת של ראש העירייה, רוביק דנילוביץ'.

11 - ההחלטה לרוץ לכנסת

בפברואר 2019 הטילה ברקת פצצה כשהודיעה על הצטרפותה למפלגת הימין החדש של נפתלי בנט ואיילת שקד. ברקת שובצה במקום השלישי ברשימה תוך שהיא שואפת להיות לפחות חברה בכנסת ה־21.
רבים מהאוהדים חששו שברקת תעזוב את הקבוצה, אך היא מיד הודיעה כי ניהול המועדון יעבור לידיו של המנכ"ל אסי רחמים, ושהיא תמשיך להיות הבעלים.
11 צפייה בגלריה
ברקת מכריזה על ריצה לכנסת. הרפתקאה קצרה
ברקת מכריזה על ריצה לכנסת. הרפתקאה קצרה
ברקת מכריזה על ריצה לכנסת. הרפתקאה קצרה
(צילום: שאול גולן)
"חשוב לי להבהיר כי אני עומדת ואמשיך לעמוד מאחורי הפועל באר־שבע", אמרה ברקת במסיבת עיתונאים. "אמשיך להעמיד תקציב ראוי לקבוצה, כזה שיאפשר לו להמשיך להיות בצמרת הכדורגל הישראלי. אחרי 12 שנה הבנתי שזו חובתי לקחת את האמונה צעד אחד קדימה, לנסות בצניעות אך בנחישות להביא את השינוי שעשינו בבאר־שבע לישראל כולה. החלטתי להיענות לקריאה להיכנס לשדה הפוליטי ולנסות ולהשפיע על כלל החברה בישראל".
מפלגת הימין החדש לא עברה את אחוז החסימה בבחירות שנערכו במאי 2019, ולאחר שלא הוקמה ממשלה נקבע כי יתקיימו בחירות נוספות.
ברקת הודיעה באותה תקופה שאין בכוונתה להתמודד שוב בבחירות הקרובות.
"אני רוצה להבהיר כאן שקיבלתי החלטה, משיקוליי האישיים, שלא להתמודד בבחירות הקרובות", כתבה ברקת בחשבון הטוויטר שלה. "מאחלת לעם ישראל בחירות הוגנות, עם אהבת חינם, למען העם והדמוקרטיה בישראל".

12 - העזיבה השנייה עם תחילת הקורונה

בסוף מרץ 2020, כשבועיים לאחר שהושת סגר על ישראל בעקבות התפרצות נגיף הקורונה, הודיעה ברקת, בפעם השנייה שלה מאז שרכשה את הפועל באר־שבע, שהיא עוזבת את הקבוצה.
ברקת הסבירה כי החליטה למכור את הקבוצה בעקבות סירוב של השחקנים לקצץ 30 אחוזים משכרם עד תום העונה הבאה לאור המשבר הכלכלי שנוצר בעולם בעקבות הקורונה.
השחקנים אמנם הודיעולאחר זמן קצר, לאחר ששכרו עורך דין ויצאו למאבק, שהם מקבלים את המתווה שהציעה הבעלים, אבל לטענת ברקת הסירוב הראשוני הוכיח לה שאין יותר אמון בינה לבין השחקנים, והוביל אותה למסקנה שעליה לסיים את דרכה במועדון.
בהודעה מטעם המועדון נמסר כי "אלונה ברקת מסרה שהיא מייפה את כוחו של הנאמן (עו"ד יצחק יונגר) לנהל את המועדון, ובהמשך, ביחד עם הנאמן, ימונה למועדון דירקטוריון פעיל ועצמאי, שינהל אותו ללא מעורבות אישית שלה. הדירקטוריון יידרש להכין תוכנית על בסיס של תקציב מאוזן".
בהמשך היום העלתה ברקת פוסט בו ציינה כי "נתתי הצעה שהייתה מהנדיבות בליגה ובמשק בכלל, ובדרך הבנתי ברגע אחד את מה שהיה עלי להבין הרבה קודם - שאיבדתי את חדר ההלבשה. ציפיתי שהשחקנים יתנו בי אמון ויבינו שאני פועלת לטובת המועדון ולטובתם האישית. הם בחרו אחרת וזו זכותם".

13 - אבוקסיס עזב, ברקת חזרה

ב־31 בינואר 2021, 10 חודשים לאחר העזיבה השנייה, שוב זיגזג מצדה של ברקת, שהודיעה שהיא חוזרת לנהל את הקבוצה. באותם עשרה חודשים הפועל באר־שבע נוהלה על ידי אסי רחמים שעבד לפי תוכניות התייעלות שהכין הנאמן עו"ד יצחק יונגר.
11 צפייה בגלריה
אבוקסיס. הוביל את הקבוצה להצלחות בשעה שברקת הייתה מחוץ לתמונה
אבוקסיס. הוביל את הקבוצה להצלחות בשעה שברקת הייתה מחוץ לתמונה
אבוקסיס. הוביל את הקבוצה להצלחות בשעה שברקת הייתה מחוץ לתמונה
(צילום: הרצל יוסף)
למרבה הפלא, דווקא בתקופה קשה, כאשר ברקת הפנתה עורף למאמן יוסי אבוקסיס, והקבוצה שיחקה באצטדיונים ריקים, זכתה באר־שבע בגביע המדינה, ואף העפילה לשלב הבתים של הליגה האירופית.
ברקת הודיעה על חזרה למועדון 24 שעות אחרי שאבוקסיס התפטר מתפקיד המאמן. ההסבר שלו להחלטה: הדלפות לתקשורת צד המועדון על כך שלא ימשיך בעונה הבאה, וחוסר גיבוי מההנהלה בכל הנוגע למתקפה של האוהדים נגדו.
"אני מבקשת להודיע שאני חוזרת להוביל את המועדון", פתחה ברקת את דבריה במסיבת עיתונאים בה הודיעה על חזרה לקבוצה. "כמו שכולכם יודעים, לפני כשנה החלטתי לקחת צעד אחורה ולהתנתק מהניהול הפעיל היומיומי, בציפייה שיגיע בעלים חדש שימשיך את העשייה המפוארת שעשינו פה במשך שנים. בהיעדרי, אסי והנהלת המועדון עשו עבודה מעולה, אבל בסופו של דבר מועדון כדורגל כמו הפועל באר־שבע חייב בעל בית". ושוב אתכם, טייק 2.

14 - המינוי של ברדה למאמן

ב־1 במרץ 2022 החליטה ברקת לבצע זעזוע בעמדת המאמן בעקבות התקופה הלא טובה שעברה על הקבוצה. ברקת פיטרה את רוני לוי בתום 24 מחזורים בליגת העל, כשהקבוצה במקום השני. באותו מעמד ברקת הודיעה כי אליניב ברדה, שהיה המנהל המקצועי, ישמש כמאמן עד סיום העונה.
ברדה נכנס מצוין לתפקיד. הוא הוביל את הקבוצה לניצחון במשחק הגומלין בשלב רבע גמר גביע המדינה מול מכבי פתח־תקווה, והצעיד את באר־שבע למקום השני ולזכייה בגביע.
בעקבות ההצלחה של ברדה בתפקיד המאמן הוא הסכים להמשיך בתפקיד. ב־15 ביוני 2022, תשע שנים לאחר שחזר מבלגיה, חתם אחד האנשים הכי קרובים לברקת ומי נחשב לאחד מאלה שהובילו את המועדון לצמרת הכדורגל הישראלי, על חוזה לשנתיים בתפקיד המאמן.

15 - הזכייה השנייה בגביע המדינה

ב־24 במאי 2022 זכתה הפועל באר־שבע בפעם השלישית בתולדותיה בגביע המדינה לאחר ניצחון בפנדלים על מכבי חיפה. הזכייה של באר־שבע היה עוד אבן דרך המהפכה שהובילה ברקת בקבוצה, בדגש על שש השנים האחרונות.
מאז קיץ 2016, מעבר להשתתפות מרשימה במפעלים האירופאיים השונים, זכתה באר־שבע בשמונה תארים: שלוש אליפויות, שני גביעים, גביע הטוטו, ופעם בגביע אלוף האלופים. ב־64 השנים שלפני זכתה באר־שבע בשישה תארים בלבד.
11 צפייה בגלריה
חגיגות הזכייה בגביע במאי 2022. תואר שמיני לקבוצה בעידן ברקת
חגיגות הזכייה בגביע במאי 2022. תואר שמיני לקבוצה בעידן ברקת
חגיגות הזכייה בגביע במאי 2022. תואר שמיני לקבוצה בעידן ברקת
(צילום: הרצל יוסף)
"אני מרגישה אושר", אמרה ברקת אחרי שהקבוצה הניפה את הגביע. "מאוד רצינו לשמח את האוהדים שלנו כי הרגשנו שהיו המון דברים טובים בעונה הזאת, והיה חשוב לסיים אותה טוב. אני שמחה שהגשמנו את החלום שלהם. הרעב לא נגמר. כל עוד אנחנו נהיה רעבים ונשאף להתקדם ולהשיג יותר, כל עוד נרצה לעשות טוב, אז אנחנו נהיה במקומות טובים".