נציגת ועד הבית שלנו שוכרת שירותי תיקונים לבניין מכספי הבית מבן הזוג שלה, ללא הצעות מחיר ממקומות אחרים. האם מדובר בהתנהלות תקינה?
1 צפייה בגלריה
הבן זוג הוא גם השיפוצניק
הבן זוג הוא גם השיפוצניק
הבן זוג הוא גם השיפוצניק
(צילום: David Spates / shutterstock)

מה אומרים הגולשים?


"תגיד תודה שהיא ועד הבית. לא טוב לך, תהיה אתה ועד הבית".
"ברור שזה לא תקין, זה ניגוד עניינים. תביא מספר הצעות מחיר עם אותם פרמטרים ותראה אם יש יותר זול. אם יש, תתעקש שייקחו את הזול מביניהם".
"אם זה תיקוני אחזקה שוטפים, כמו החלפת נורות וכו', זה חוקי לחלוטין. אין חובה על כל הוצאה לערוך הצבעה".
"הגיוני להביא הצעות מחיר נוספות שמהן בוחרים את המשתלמת ביותר, ולא לקחת אוטומטית את בן הזוג. זה עניין של ניהול תקין ושקוף".
"תעלו בפניה את העניין. לא תמיד ההצעה הזולה ביותר היא המשתלמת ביותר, אבל הצעות נוספות עוזרות להוזיל את המחיר".
"אם התיקונים מקצועיים והמחירים סבירים לא אמורה להיות בעיה".
"אם יש למישהו פתרונות יותר טובים, תעשו הצבעה ותחליפו אותה. מבטיח לך שלא יהיו מתנדבים".
"תחליפו אותה ותדאגו שלא תיקח לכיסה. יאללה, שיהיה בהצלחה".

אולי יעניין אתכם:

ומה עושים?


עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק 'שכנים בהפרעה': "ככלל, לנציגות הבית המשותף יש מנדט ושיקול דעת בכל הנוגע לפעולות שמטרתן החזקה תקינה של הרכוש המשותף. הנציגות איננה חייבת לקיים אסיפה והצבעה בגין פעולות מסוג זה, ודאי כשהן בסכומים סבירים. בכל הנוגע להחזקה תקינה בסכומים סבירים גם לא חלה על הוועד חובה לקבל מספר הצעות מחיר, אלא אם יש נסיבות שמצדיקות זאת.
"במקרה שתואר אין מניעה שבן הזוג הוא שיבצע את התיקונים, ובלבד שמתקיימים כל התנאים המצטברים הבאים: מדובר בתיקונים שתכליתם החזקה תקינה של רכוש משותף; בן הזוג הוא בעל מקצוע בעל המומחיות המתאימה לביצוען; הסכומים שבן הזוג גבה סבירים ביחס למחירי השוק; התקבלו חשבוניות כדין בגין כל תשלום שבוצע לבן הזוג מקופת הנציגות.
"את כלל המסמכים על הנציגות לתעד ולשמור, כאשר לכל בעל דירה הזכות לדרוש לעיין בדוחות ההכנסות וההוצאות של הנציגות וכמובן שגם בחשבוניות על כל סכום ששולם לבן הזוג".
יש לכם שאלות בנושא סכסוכי שכנים, ועד בית, רעש ורטיבות בבניין? מוזמנים לפנות ל-karins-law.co.il.