אמי ניצולת שואה בת 87, גרה לבדה בקומה ה־9 בבניין מגורים והולכת אך ורק עם הליכון. השכנה בקומה שמתחתיה סגרה פעמיים לאמא את המים, צרחה עליה וגם קיללה אותה באיחולי מוות. הכל בגלל ראש של הליכון. שמנו כדורי טניס - לא עזר. פעמיים פתחתי תלונות במשטרה, שנסגרו ללא תוצאות. מה ניתן לעשות?
מה אומרים הגולשים?
"בטח שיש מה לעשות. אמנם אנחנו מדינה של חלמאים חסרי תועלת, אבל מאיפה החוצפה לסגור לדייר את המים, על אחת כמה וכמה לאישה בת 87 שגרה לבד? מה השלב הבא, לנתק לה את החשמל? לפרוץ את הדלת?"
"תוסיפו מנעול לשיבר, ככה לא יוכלו לסגור לה את המים".
"תבררו לגבי הליכון שלא עושה רעש. זה מאוד מטריד. אני לא מצדיקה את מעשיה של השכנה, אבל כדאי למצוא פתרון לרעש".
"ב'יד שרה' אפשר להתקין על רגלי ההליכון מחליקיים מפלסטיק, דומים למגלשי סקי זעירים, אבל אם השכנה כל כך רגישה, ייתכן שזה לא יספק אותה. נשמע שיש לה בעיה רצינית".
"מדינה בהפרעה עם אנשים חולים. תנסו לתעד (בצורה חוקית) את ההתעללויות וההטרדות מצד השכנה".
"לכל מי שהציע שטיח: זה מסוכן עם הליכון".
ומה עושים?
עו"ד קארין שמעון, מומחית לסכסוכי שכנים, ממשרד עוה"ד שמעון-שובל ומקימת קבוצת הפייסבוק 'שכנים בהפרעה': "יש לבחון את הנסיבות והראיות במספר מישורים במקביל. כך, למשל, ייתכן שההתנהלות של השכנה תעלה כדי התעללות בחסר ישע, שהינה עבירה פלילית. הן האקט של סגירת המים בדירת הקשישה והן ההשתלחויות בה הן כמובן בלתי חוקיות.
"בכפוף לבחינת הנסיבות ניתן לנקוט נגד השכנה בהליך משפטי, במסגרתו לבקש צו למניעת הטרדה מאיימת, שיאסור עליה לבצע בעתיד פעולות מסוג זה ולקבוע סנקציה בצידן. מומלץ לאסוף ראיות על כך שסגירת המים מבוצעת באופן יזום על ידי השכנה, ולהקליט אותה במעמדים שונים בהם היא משתלחת בקשישה כפי שתואר בשאלה. ככל שתיאספנה ראיות המוכיחות את התנהלות השכנה ואת הקשר שלה לאירועים ניתן יהיה בנוסף לבחון שוב פניה למשטרה בגיבוי ראיות אלה".
יש לכם שאלות בנושא סכסוכי שכנים, ועד בית, רעש ורטיבות בבניין? מוזמנים לפנות ל-karins-law.co.il