למרות שבית משפט השלום בבאר־שבע הורה בשבוע שעבר על שחרורן בתנאים של הגננת ושתי הסייעות של גן הילדים בלהבים, שנחשדו על ידי המשטרה בביצוע עבירות של תקיפת פעוטות בגן והשארתם ללא השגחה, הורי הילדים בגן מדווחים על שורה של מקרי אלימות והתעללות לכאורה בילדי הגן, כמו גם טענות בדבר כשלים, לכאורה, בחקירת המשטרה בפרשה הזו. בשבוע שעבר גם הפגינו ההורים מול ביתה של הגננת.
בין השאר טוענים ההורים כי על פני תקופה ממושכת התרחשו בגן עבירות לכאורה של התעללות, כליאת שווא למשך שעות ארוכות בחדר חושך, אי מתן מזון ומים לילדי הגן לפרק זמן ממושך, ומתן עונשים לילדים. עם זאת, ניתן להבין על פי החלטת השופט, כי בשלב זה לא נמצאו ראיות לביצוע עבירות של אלימות מצד נשות הצוות.
"במהלך החקירה", סיפרה אחת האימהות, "נחשפתי לסרטונים ממצלמות הגן המתעדים ילד כלוא בחדר חושך במשך שעות ובזמן הזה אף אחד לא נכנס לראות מה מצבו. הילד גם סיפר שהגננת היכתה אותו בראשו".
קראו עוד >>
אם אחרת סיפרה כי "צפינו בחלק מהסרטונים וראינו שהילדים בגן היו מרותקים למיטות זמן רב, והם גם התלוננו על צביטות, סטירות ומכות שספגו".
"מדובר בהזנחה של הילדים בגן", הוסיפה אחת האימהות, "הכוללת מניעת מזון ומים במשך שעות ארוכות, ענישה בחדר השינה של הגננת שאינו חלק מהגן, כליאה בחדר חשוך מהבוקר ועד סוף היום. על הילד שלנו היו סימני חבלה, אותות של הזנחה ושל עיכוב התפתחותי. אנחנו אחוזי אימה מהמחשבה כי ההתנהלות הזו הותירה בו סימנים או נזקים בלתי הפיכים".
הוחמצו חומרים?
באמצעות באת כוחם, עו"ד בת אל חיים־יואל, טוענים הורי הילדים באותו גן, כי לא הוקצו המשאבים החקירתיים הראויים לחקירת הפרשה, וכי לא נצפו לעומק סרטוני מצלמות הגן שנלקחו, לדבריהם, באיחור, וכך הוחמצו חומרים רבים וראיות משמעותיות.
בשבוע שעבר, בעת שהגננת ושתי הסייעות הובאו לבית משפט השלום בבאר־שבע לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרן למשך תשעה ימים נוספים, התברר על פי בקשת נציג המשטרה, כי למעשה המשטרה מבקשת לשחרר את החשודות בתנאים.
בהחלטתו לשחרר את הגננת ואת שתי הסייעות ציין השופט רפאל ימיני, כי "שמעתי את טיעוני הצדדים בקשב רב ואף עיינתי בתיק החקירה והשתכנעתי כי הבקשה לשחרור בתנאים היא במקומה, שכן ככל הנראה אין ראיות לקיומה של אלימות כלפי הקטינים".
תנאי השחרור כללו הפקדה של 5,000 שקל לכל אחת מהן וערבות עצמית בסכום זהה ואי יצירת קשר קשר, במישרין או בעקיפין, עם מי מהמעורבים בפרשה.
ממשטרת מרחב הנגב נמסר כי חקירת התיק נמשכת.
עו"ד אפרת צרפתי, באת כוחה של הגננת, אמרה בתגובה ל"ידיעות הנגב": "מרשתי מכחישה מכל וכל את הטענות כנגדה. מרשתי הינה גננת מקצועית ומוערכת אשר גידלה דורות של ילדים במסירות ואהבה.
לגופו של עניין, לאחר דיון בבית משפט השלום בבאר־שבע החליט כבוד השופט רפאל ימיני להורות על שחרור הגננת והסייעות ללא כל מעצר בית ובתנאים של התייצבות לחקירה ואיסור יצירת קשר.
"עוד נקבע בהחלטה כי אין ראיות לטענות שנטענו מצד ההורים בדבר אלימות כנגד הקטינים וזאת לאחר בחינה מדוקדקת של חומר הראיות. זאת, ועוד, הורי הקטינים טוענים כי הפגינו אל מול הגן, אך המדובר הוא באירוע אלים שבוצע כנגד הגננת ומשפחתה תוך פגיעה בגופם ורכושם של מרשיי. הוגשו תלונות בגין כך ואנו מצפים כי משטרת ישראל תמצה את הדין עם פורעי החוק".
עו"ד אפרת צרפתי, באת כוחה של הגננת: "מרשתי הינה גננת מקצועית ומוערכת אשר גידלה דורות של ילדים במסירות ואהבה. בהחלטה לשחררה נקבע כי אין ראיות לטענות מצד ההורים בדבר אלימות כנגד הקטינים"
לכל העדכונים - חדשות באר שבע והנגב