רוב תושבי הנגב מרוצים מחייהם באזור. כך עולה מנתוני סקר מיוחד שהוכן לקראת ועידת בן גוריון הראשונה שהתכנסה אתמול (יום רביעי) בשדה בוקר תחת הכותרת "עתיד הנגב – הדו"ח לזקן 2022" לרגל יום האזכרה השנתי לראש הממשלה הראשון, דוד בן גוריון, שנפטר לפני 49 שנים.
1 צפייה בגלריה
העיר באר שבע - תמונת פייסבוק
העיר באר שבע - תמונת פייסבוק
העיר באר שבע. התושבים מרוצים?
(צילום: הרצל יוסף)
ממצאי הסקר מעלים, כי 65 אחוז מתושבי הנגב מרוצים או מרוצים מאד מחייהם בנגב. רק 7 אחוז העידו כי הם אינם מרוצים מחייהם באזור.
28 אחוז מהתושבים לא הביעו את עמדתם בנושא. התושבים המרוצים הביעו את שביעות רצונם מסביבת מגוריהם, איכות חייהם וחיי הקהילה. מנגד, התושבים הכי לא מרוצים מהיעדר אפשרויות בילוי ופנאי, הביטחון האישי והזדמנויות תעסוקה ראויות. כרבע מהתושבים (24 אחוז) העידו שמצבם הכלכלי הורע לעומת מצבם לפני פרוץ מגפת הקורונה.
באשר לסוגיה הבוערת כיום באזור הנגב, סוגיית הביטחון האישי, העידו כמחצית מהנשאלים בסקר, כי הם חוששים לביטחונם האישי, חשש הנובע מעבירות לאומניות, גניבות וחוסר הבטיחות בדרכים.
לא נמצא הבדל במידת החשש בין משיבים מהחברה היהודית או מהחברה הערבית. 67 אחוז מהנשאלים סבורים כי הממשלה אינה מקדישה תשומת לב מספקת לטיפול בסוגיות הקשורות לביטחון האישי.
קראו גם:
"הדו"ח לזקן 2022" שהוצג היום בוועידת בן גוריון הראשונה, סוקר את כלל התחייבויותיה של הממשלה האחרונה הקשורות להחלטות ממשלה ייעודיות לאזור הנגב. למעלה מ- 25 החלטות שונות התקבלו בתקופת הממשלה ה- 36 בראשותם של נפתלי בנט ויאיר לפיד, מרביתן מכילות מחויבות ממשלתית לפרויקטים, הקצאת משאבים ופעולות תכנוניות שתכליתן היא שיפור איכות החיים בנגב, אך גם מחברי הדו"ח ויוזמי הוועידה, המועצה האזורית רמת הנגב, קרן מיראז' ישראל ואמיר הלוי, לשעבר מנכ"ל משרד התיירות, מעלים באותו דו"ח את חששם לתקוות שווא, הבטחות שלא יתממשו וסעיפים שיישארו על נייר החלטת הממשלה.
נכון לעכשיו הוקצו על פי החלטות ממשלה 4.48 מיליארד שקל לשנים 2021-2027, כאשר 65 אחוז מאותם כספים (2.91 מיליארד שקל) מיועדים לפיתוח כלכלי חברתי במגזר הבדואי בנגב לשנים 2022-2026.
שאר התקציבים מיועדים לתחומים שונים, כמו פיתוח תשתיות תחבורתיות ופרויקטים של חינוך, בריאות ורווחה. יוזמי הוועידה מציינים, כי "נכון לעכשיו טרם הושבעה ממשלה חדשה וטרם אושר תקציב מדינה לשנים 2023 ואילך. קיים צורך לוודא כי התחייבויות הממשלה יקבלו ביטוי בתקציבי המדינה שיאושרו וייצאו אל הפועל. יש לראות את המסמך שהוצג בוועידה כקול קורא לממשלות הבאות להמשך מחויבותן לנגב והגברת הפעילות הייעודית בתחומו".
"סוגיית תקציב המדינה", אומרים ראש המועצה האזורית רמת הנגב, ערן דורון, מנכ"לית קרן מיראז' ישראל, ניקול הוד-סטרו ואמיר הלוי, ראש הוועדה המייעצת לוועידת עתיד הנגב, "והעובדה כי הממשלה שתאשר את תקציב המדינה הבא לא תהיה הממשלה שהחליטה את ההחלטות שבבסיס מסמך זה, דורשת יתר תשומת לב על מנת לוודא כי הפעולות אליהן התחייבה הממשלה לא נופלות בין הכיסאות, במקרה הטוב, או מבוטלות במסגרת הליכי תכנון תקציב המדינה".