בביטחון מלא
ניר שורמן מוביל את מאבקם של מאות רבש"צים הדורשים לעגן בחוק את מעמדם ואת זכויותיהם.
מצב משפחתי: נשוי ואב לשלושה ילדים.
מקום מגורים: מושב דקל.
עיסוק: יו"ר ועד הרבש"צים הארצי, רבש"צ מושב דקל.
מנימוקי ההחלטה: ניר שורמן הוא ממובילי מאבקם של מאות רכזי ביטחון שוטף צבאיים (רבש"צים) הפועלים בעוטף עזה, בקו התפר וביהודה ושומרון על תנאי העסקתם וזכויותיהם. עיקר המאבק, הוא אומר, הוא על העברת האחריות הביטחונית מהצבא לאזרחים, קרי ועדי היישובים ומנהלי הקהילות, לצד קיצוץ תקציבי ההפעלה של הרבש"צים, הורדת תקנים והפחתה בשכרם. שורמן היה ממובילי התאגדותם של מאות רבש"צים במסגרת ההסתדרות הלאומית כדי לעגן את נושא זכויותיהם ומעמדם של הרבש"צים בחוק, ולהעלות את הנושא לסדר היום הציבורי והביטחוני.
אני מאמין: "מקומם של הרבש"צים הוא בחוד החנית של העשייה הביטחונית. הרבש"צים נכונים להגן בגופם על התושבים בכל מקום ובכל זמן. מקומם של הרבש"צים הוא בתוך מערכת הביטחון ואני מאמין ומקווה שכך יהיה".
שנה טובה: "שיהיה לכל עם ישראל ולחבריי הרבש"צים בריאות, ביטחון ושקט".
באה בטוב
לימור רזניקוב מסייעת למשפחות נזקקות באופקים ובנתיבות ומגייסת עבורן תרומות של מזון ובגדים.
מצב משפחתי: מאורסת.
מקום מגורים: אופקים.
עיסוק: מנהלת מרכז מסירה של הדואר בחנות 'סלקשיין' באופקים, מתנדבת למען משפחות נזקקות.
מנימוקי ההחלטה: מדי סוף שבוע לימור רזניקוב מגייסת תרומות למשפחות נזקקות כדי שאלה לא יישארו בלי מצרכי מזון לשבת. גם במהלך השבוע מסייעת רזניקוב למשפחות נזקקות באופקים ובנתיבות. היא חברה בקבוצת וואטסאפ ששמה "לא משאירים ילדים רעבים", ואחרי שפירסמה בעמוד הפייסבוק שלה פוסט על משפחה שביקשה תרומות אוכל ובגדים, היא נרתמה בעצמה לפעילות
ההתנדבותית הזו.
אני מאמין: "אני מאמינה בלהיות טובים. לעשות טוב למישהו אחר ואתה תצא נשכר מזה. אין כמו לעשות טוב למישהו אחר שזקוק לעזרה".
שנה טובה: "שתהיה לכולנו שנה מוצלחת. שנהיה תמיד בצד הנותן ושלא יחסר דבר לאיש".
"בשביל חינוך מיוחד צריך אנשים מיוחדים"
כבר 14 שנה שסיגל מזרחי מנהלת את בית הספר "רעים" לחינוך מיוחד שבו לומדים ילדים על הרצף האוטיסטי.
מצב משפחתי: נשואה, אם לשלושה ילדים וסבתא לנכד.
מקום מגורים: מיתר.
עיסוק: מנהלת זו השנה ה־14 את בית הספר "רעים", בית ספר לחינוך מיוחד לתלמידים עם לקויות תקשורת ואוטיזם.
נימוקי ההחלטה: "רעים" הוא בית ספר לילדים על הרצף האוטיסטי. סיגל מזרחי וצוותה עמלים כל העת לטפח מיומנויות תקשורת אצל התלמידים בבית הספר, משלבים אותם בקהילה ומחזקים את תחושת העצמאות שלהם. בית הספר בניהולה של מזרחי משקיע בפיתוח המקצועי של צוות עובדיו ומעצים אותם כדי שהם יוכלו להעצים את התלמידים.
אני מאמין: "אהבה, אמונה בילדים ובדרך, שקיפות, פתיחות, הכלה, נגישות וזמינות לילדים ולבני משפחותיהם הם מאבני הדרך לרגלינו. אני מאמינה כי בשביל חינוך מיוחד צריך אנשים מיוחדים".
שנה טובה: "לצד כל ילד וילדה נמצאים משפחה ואנשי חינוך שמאמינים וצועדים איתם לאורך הדרך. אני מאחלת שבשנה הקרובה, בסימן של ערבות הדדית, נדע לכבד, להעריך ולהודות איש לרעהו. שתבוא עלינו שנה טובה".
יופי של מעשה
מדי שבוע אווה אביב מגיעה ל'בית אידי מעגן' בבאר–שבע כדי לייעץ ולהתאים פאות לנשים חולות סרטן.
מצב משפחתי: אם לשני ילדים וסבתא לחמישה נכדים.
מקום מגורים: באר־שבע.
עיסוק: ארומתרפיסטית, מעצבת שיער, מאפרת איפור קבוע ומתנדבת ב'בית אידי מעגן' - מרכז תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם בבאר־שבע.
מנימוקי ההחלטה: חוץ מעיסוקה בתחום האיפור ועיצוב השיער, פוקדת אווה אביב בחמש השנים האחרונות מדי שבוע את 'בית אידי מעגן' - מרכז תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם בבאר־שבע. היא תומכת בנשים המטופלות, מעודדת אותן ומתאימה להן פאות לפי צורכיהן. "אני מסבירה לנשים המטופלות את ההשלכות שנובעות מהטיפול הכימותרפי, מייעצת להן ומרגיעה אותן כשאני מתאימה לכל אחת מהן את הפאה. השיער הוא אחד ממרכיבי הביטחון של האשה ואני עושה הכל כדי להקל עליהן ולעודד אותן", היא מסבירה.
אני מאמין: "אני מאמינה באהבה למשפחה שלי וביושר. אני גם מאמינה באורח חיים בריא. הפעילות ההתנדבותית הזו נותנת לי המון סיפוק. זה לא מובן מאליו. זה נותן פרופורציה לחיים".
שנה טובה: "רק בריאות, אושר ושמחה. יותר מזה אנחנו לא צריכים. כשאני יוצאת מ'בית אידי מעגן' אחרי יום התנדבות, אני יודעת להעריך את החיים".
חיבוק לחיילים
בכל יום שישי נוסעת מלי אביעוז לבקר את החיילים המשרתים בגבול עזה וממתיקה להם את השבת.
מצב משפחתי: נשואה ואם לשלושה ילדים.
מקום מגורים: באר־שבע.
עיסוק: סייעת בכפר השיקומי 'עלה נגב - נחלת ערן' שבו מטופלים ילדים עם צרכים מיוחדים. מתנדבת בפעילות למען חיילים המשרתים בעוטף עזה.
מנימוקי ההחלטה: נוסף על פעילותה בכפר השיקומי, אוספת מלי אביעוז תרומות מאנשים ויוצאת מדי יום שישי עם שפע של מאכלים מבושלים, מטעמים מעשה ידיה, דברי מתיקה ושקיות הפתעה לבקר את חיילי צה"ל המשרתים בגבול עזה. "החיילים כבר מכירים אותי", מציינת אביעוז, "בכל יום שישי אני מגיעה אליהם ונותנת להם חיבוק חם ומעניקה להם אוכל מבושל וממתקים כדי להנעים להם את השירות, ולהוקיר להם תודה על כך שהם שומרים עלינו".
אני מאמין: "אני מאמינה בלתת מכל הלב באהבה, באהבת חינם. בסוף הכל חוזר אליך. זה הסיפוק הכי גדול בפעילות שלי".
שנה טובה: "בריאות, אהבה ושסוף סוף יהיה שלום בין כל העמים, ובעיקר שישרור שלום בקרבנו ושנפסיק לאכול האחד את השני. שנתחיל לפרגן יותר זה לזה".
דוחף להצלחה
ירדן בן לולו היה בין המייסדים של פרויקט netgev הפועל לקידום יזמות וחדשנות בנגב המזרחי ומסייע לעשרות יזמים ועסקים לממש את הפוטנציאל הטמון בהם.
מצב משפחתי: רווק.
מגורים: דימונה.
עיסוק: ממייסדי netgev ומנהל המיזם בפועל מטעם ארגון 'ארץעיר'.
מנימוקי ההחלטה: בגיל 16 יזם ירדן בן לולו את הקמת החברה הראשונה שלו בתחום תקשורת נתונים וחמש שנים מאוחר יותר יזם את הקמתה של חברת שיווק דיגיטלי. בהיותו בן 22 הוא נחשף לרעיון הקמת פרויקט netgev, רשת מרחבי עבודה משותפים לקידום יזמות וחדשנות בנגב המזרחי. מדובר בפרויקט שישמש כבית ליזמים, ילווה ויתמוך את היזמים בדימונה וסביבותיה וייתן מענה ליזמות ולעסקים. עד כה כבר סייע הפרויקט לעשרות יזמים ועסקים ובשנה הקרובה הוא הולך להשתדרג במודל חדש, בהובלתו של בן לולו, בהשקעה של כחמישה וחצי מיליון שקל, בין השאר בהכשרה מקצועית למקצועות פיתוח התוכנה ובהקמת מאיץ טכנולוגי לסטארטאפים.
אני מאמין: "אתה יכול להשיג את כל מה שאתה רוצה בחיים אם תעזור למספיק אנשים להשיג את מה שהם רוצים".
שנה טובה: "שכמה שיותר מתושבי הנגב המזרחי יצליחו לממש את הפוטנציאל שלהם ולפרוץ גבולות באמצעות המערך שאנו מעמידים לרשותם. שעצמאי יהפוך לחברה גדולה. שמחפש עבודה יקבל הכשרה חדשנית וייכנס למעגל התעסוקה ושיזם טכנולוגי יהפוך לסטארט־אפ מוצלח. שנה טובה לכולם".
הכבאי הגיבור
הכבאי רונן אוחנה מרכז את הגמ"ח של תחנת כיבוי אש באר–שבע המיועד לתרומות למשפחות נזקקות.
מצב משפחתי: נשוי לקרן ואב לגאיה ואיתי.
מקום מגורים: באר־שבע.
עיסוק: מפקד צוות בתחנת כיבוי אש באר־שבע.
מנימוקי ההחלטה: זה שנה וחצי אוחנה מרכז את ניהול פעילות הגמ"ח (גמילות חסדים) של תחנת כיבוי אש באר־שבע. אוחנה מרכז קופת תרומות ולוחמי האש תורמים מדי חודש עשרה שקלים לקופה. בכסף שנאסף מסייעים הכבאים בראשות אוחנה בהתנדבות מלאה למשפחות מעוטות יכולת באופן שוטף וגם לקראת החגים. כשבגמ"ח של אוחנה מתקבלת בקשה לתרומה רהיטים, הוא מגיע עם משאית מטעם תחנת הכבאות ומעביר את החפצים למשפחות הנזקקות. כמו כן בנו אוחנה וכמה כבאים שני אוהלים גדולים המשמשים כבאים לשמחות או לאירועי אבל, ודואגים שבעל השמחה או להבדיל מי ששרוי באבל, לא יצטרך לדאוג למקום שבו יוכל לקבל את פני אורחיו.
אני מאמין: "אני חושב שהדבר הכי חשוב הוא לעשות טוב. ברגע שתעשה טוב לעולם, העולם יחזיר לך בדברים טובים. אנחנו עובדים במקצוע שהמהות שלו היא הצלת חיים, אבל לסייע למשפחה נזקקת או אבלה זו הצלת חיים באותה רמה בדיוק. לקבל הודעה עם המילה 'תודה שהייתם שם בשבילנו' זה משהו שממלא אותי באושר ונותן לי דרייב להמשיך ולרכז את הפעילות הזו".
שנה טובה: "בראש ובראשונה אני רוצה לאחל שנה טובה לאשתי, ילדיי ובני המשפחות שלנו. שנה טובה ומתוקה לכל עם ישראל בכל מקום שהוא. תשמרו על עצמכם מפני סכנות ותמיד תקפידו על כללי בטיחות, גם אם הם נראים לכם קצת מוגזמים".
ליגה משלו
מועדון הכדוריד מכבי דימונה רשם היסטוריה כשהעפיל לראשונה לליגת העל - הרבה בזכות המאמן אנדראה ווקויביץ'.
מצב משפחתי: נשוי ואב לשני ילדים (פטרה בת שמונה ו־Djordje בן שלוש וחצי).
מקום מגורים: דימונה.
עיסוק: מאמן כדוריד במכבי דימונה.
מנימוקי ההחלטה: זה כמה שנים ווקויביץ' נחשב לאיש מפתח בבניית מועדון הכדוריד של דימונה. תחילה הקים בסיס מקומי של שחקנים צעירים שעברו את כל קבוצות מחלקת הנוער, וכעת הם הבסיס לקבוצת הבוגרים שהעפילה בסיום העונה שעברה לראשונה בהיסטוריה של המועדון לליגה הבכירה בישראל בכדוריד.
ההופעה של מכבי דימונה במחזור הראשון של ליגת העל היתה גם ההופעה הראשונה של קבוצת ספורט דימונאית בליגה בכירה בענף כלשהו. ווקויביץ', לצד גורמים נוספים, הוא האחראי הישיר לכך. לאור הצלחת השיטה שהנחיל בדימונה קיבל המאמן המוערך כבר בקיץ האחרון כמה הצעות לעבור למועדונים במרכז הארץ, אבל הוא סירב בתוקף כדי להמשיך לבנות את מועדון הכדוריד בעיר.
אני מאמין: "המוטו שלי הוא קצת מסובך והוא שיר של הסופר הנודע רודיארד קיפלינג שאותו הוא כתב לבן שלו: 'אם תדע לשמור על כבודך כשאתה בשיא התהילה, אם תצליח להישאר איש פשוט גם אם אתה מייעץ למלכים, אז תהילה והצלחה יהיו עבדים נרצעים שלך ויותר חשוב מכל אלה, אתה תהיה בני'".
שנה טובה: "אני מאחל לעצמי ולכולם המון בריאות בשנה החדשה".
רק בריאות
המעבדה של ד"ר משה אלקבץ מפתחת טיפולים חדשניים ופורצי דרך לסרטן ראש וצוואר הנחשב לקטלני במיוחד.
מצב משפחתי: נשוי ואב לשלושה ילדים.
מקום מגורים: קיבוץ בית קמה.
עיסוק: מרצה בכיר בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן־גוריון, חוקר בתחום מחלות סרטן ראש וצוואר.
מנימוקי ההחלטה: סרטן ראש וצוואר נחשב לסרטן קטלני בעל שיעורי הישרדות נמוכים ויעילות הטיפולים הקיימים אינה מספקת.
המעבדה בראשותו של ד"ר אלקבץ מפתחת טיפולים חדשניים במודלים פרה־קליניים לגידולי ראש וצוואר והיא נחשבת למובילה בתחומה. כמו כן חתום ד"ר אלקבץ על מחקרים המתרכזים בפיתוח טיפולים לחולים הסובלים מגידולים ממאירים בראש ובצוואר שקיבלו תהודה בינלאומית. ד"ר אלקבץ גם נמנה עם יוזמי הקמת בנק רקמות ייחודי של חולי סרטן ראש וצוואר ובלוטת התריס שעשוי להוביל לשינוי מהותי בתחום המחקר והטיפול האונקולוגי.
אני מאמין: "לכל אדם קיים הפוטנציאל לפרוח ולהצליח כאשר ניתנים לו הכלים וההנחיה הנכונה למימושם".
שנה טובה: "שנמצא את הגן שמקודד לשנאת חינם וגזענות שישנה לטובה את החברה שבה אנו חיים".
שומר היערות
איציק אמסלם (48), מנהל גוש יער מיתר בקק"ל, נלחם בתופעת השלכת הפסולת והוונדליזם ביערות למען נגב ירוק יותר.
מצב משפחתי: נשוי ואב לשני ילדים.
מקום מגורים: אופקים.
עיסוק: מנהל גוש יער מיתר בקק"ל.
מנימוקי החלטה: יער מיתר של קק"ל הוא שטח מיוער בנגב המשתרע על שטח של 44 אלף דונם. אמסלם ועובדי קק"ל ביער פועלים למען תפיסת שטחים, ייעור והרחבת היער, שמירה על העצים הקיימים ומניעת שריפות יער. אחת המטרות העיקריות של אמסלם וצוותו היא הדחקת המדבר במטרה ליצור ריאות ירוקות בנגב.
אני מאמין: "אני מאמין כי איכות הסביבה היא מעל לכל. כל בוקר, כשאני קם, אני מודה לקדוש ברוך הוא על העבודה הזאת שמאפשרת לי לדאוג להפוך את הנגב לירוק. אני מרגיש שזהו הייעוד שלי בחיים. לגדל יער זה כמו לגדל תינוק. לראות אותו גדל ולדעת שאתה אחראי, זה גורם לגאווה וסיפוק עצום".
שנה טובה: "אני מאחל שנה טובה וירוקה לכולנו. שנדע לכבד את היערות
ולשמור על איכות הסביבה. יחד נצליח לסיים את תופעת השלכת הפסולת
ביערות וניצור סביבה נקייה יותר למען כולנו".