1 צפייה בגלריה
הרחוב ליד ביה"ס דגניה. צילום: מערכת מיינט באר-שבע
הרחוב ליד ביה"ס דגניה. צילום: מערכת מיינט באר-שבע
הרחוב ליד ביה"ס דגניה. צילום: מערכת מיינט באר-שבע
להסיע את התלמידים כל בוקר לבית הספר, זו משימה כמעט בלתי אפשרית, תשאלו את ההורים לתלמידים בבית הספר הדו לשוני "דגניה" בשכונה ג' בבאר-שבע. כשהגישה לבית הספר מצטמצמת בכביש צר ודו סיטרי, להורים לא נותר אלא לצעוק געוולד.
"פשוט בושה וחרפה לעיריית באר-שבע", אמרה אמא שבנה לומד בבית הספר הוותיק, ומידי יום מתמרנת בין כלי הרכב כדי לפלס דרך להוריד את בנה בשער בית הספר. "כביש הגישה הוא דו סטרי עם נתיב נסיעה אחד, צפוף וכבר שנים שאנחנו מנסים למצוא פתרונות וכלום לא מתקדם". המשיכה האם הזועמת: "מכריחים את הנהגים לעלות על מדרכות, לחסום את הכביש, בימי שישי לצאת מהפקק של 50 מטרים בלבד לוקח חצי שעה".
מדובר בכניסה לבית הספר מרחוב ז'בוטינסקי שהוא חד סיטרי, הכניסה למוסד החינוכי צרה, באין מקומות חניה נהגים חונים בצידי הכביש הצר ושטח העפר הסמוך לכניסה מלא בורות ומהמורות. "זה מצב לא נורמאלי", אמרה רחל למיינט באר שבע, שבנה לומד בבית הספר: "נמאס מכל הבלגן הזה, מישהו חייב לעשות סדר, לא ייתכן שדקות ארוכות נתקע בפקק של רכבים, אני מאחרת כרונית לעבודה, באמת מצב בלתי נסבל, גם הגישה למקום היא ממש לא ראויה ולא מטופחת".
מעיריית באר שבע נמסר: "כידוע העומס בכבישים הסמוכים לבתי הספר בשעות הבוקר והצהריים בעת פיזור ואיסוף התלמידים, מוכרת ומאופיינת בכל רחבי הארץ וגם בבית הספר 'דגניה'. מדובר בפרקי זמן קצרים למסר דקות בעת הגעת הרכבים סמוך לשטח בית הספר המבקשים להחנות את רכבם צמוד לפתח הכניסה, דבר היוצר קושי למערכת התנועתית כאמור לפרק זמן קצר".
"הכבישים באזור בית הספר 'דגניה' תוכננו בשנות השישים או מוקדם יותר, כאשר החתך הנוכחי איננו עונה על הדרישות המודרניות בתחום צרכי התחבורה. על פי גיאומטריית הכבישים מסביב לבית הספר 'דגניה' פיתחה העירייה מקומות החניה ובכך מיצתה את התשתית הקיימת. לשמחתי על לציין, על פי נתוני משטרת ישראל לא נרשמו תאונות דרכים עם נפגעים במקום הנ"ל".