מצלמות אבטחה מוצבות במוקדים שונים כדי למנוע גניבות ומעשי ונדליזם, וגם כדי להגביר את תחושת הביטחון של הציבור. יש כאלה שרואים בהן פגיעה בפרטיות, אבל מרבית האזרחים סבורים שיש צורך במצלמות. אלא שמתברר שיש מי שהמצלמות מפריעות להם עד כדי כך שהם פוגעים בהן.
• בואו להצטרף לעמוד "ידיעות הנגב" בפייסבוק
'יעדים', החברה העירונית לפיתוח עסקי בבאר שבע, הציבה באחרונה מערכת אלחוטית שאמורה להגן על מצלמות שהוצבו בעמק שרה לאחר שבאחרונה נעשו כמה ניסיונות לפגוע בהן. "המערכת מתריעה מיידית על כל ניסיון לפגוע במצלמות", אמר גורם בחברה.
לאחר הצבת 12 מצלמות ברחבי עמק שרה הוחלט ב'יעדים' להציב עוד עשר מצלמות נוספות, כך שבסך הכל יפעלו באזור 22 מצלמות, שיוצבו לפי תוכנית אבטחה של יועץ ביטחוני על מנת לרשת באופן מיטבי את האזור.
ב'יעדים' ציינו שהצבת מצלמות האבטחה הוכיחה את עצמה, והן מנעו לא מעט מקרים של ניסיונות פריצה וגניבות, כאשר בחלק מהמקרים אף נתפסו חשודים.
"המצלמות מהוות אמצעי חשוב בהפחתת הפשיעה והורדת רף הפריצות באופן משמעותי. כפועל יוצא מזה, כנראה שהצבת המצלמות מהווה מכשול לאותם עבריינים, שמתקשים לפעול במקומות שעין המצלמה מפקחת ועוקבת אחריהם", אמר גורם ב'יעדים'.
בחברה סבורים שההרתעה שיוצרות המצלמות גרמה לגורמים מסוימים לנסות ולפגוע בהן. הניסיונות הללו הביאו את החברה למסקנה שיש לתת את הדעת בכל הקשור להגנה על המצלמות, ועל כן הוחלט להתקין מערכת אלחוטית שאמורה להגן עליהן.
לעיריה אין אמנם נתונים רשמיים בדבר השפעת המצלמות על היקף הפשיעה, אולם ברשות המקומית משוכנעים שהמצלמות גרמו לירידה מסוימת בהיקף הפשיעה והוונדליזם ברכוש ציבורי ברחבי העיר.