ככל שהמצב באוקראינה רק הולך ומחמיר עקב המלחמה הניטשת בינה לבין רוסיה, נערכות הרשויות המקומיות בנגב לקליטת עולים חדשים מאוקראינה, אשר הצליחו למלט את עצמם ממוראות המלחמה.
בערד נערכו כבר השבוע לקליטת העולים החדשים לכשיגיעו באמצעות מחלקת הקליטה העירונית. 40 אחוז מאוכלוסיית העיר הם עולים חדשים, ובימים האחרונים ישנה היערכות מוגברת של עובדי מחלקת העלייה והקליטה בעיר, אשר יסייעו לעולים בכל שלבי הקליטה בעיר. בשלב זה, כך נמסר מעיריית ערד, ישנם מספר חדרים במרכז הצעירים בעיר, בהם ניתן יהיה להשתמש לצורך דיור זמני למספר ימים עד אשר יימצא דיור בשכירות לאותן משפחות שיגיעו לערד.
1 צפייה בגלריה
פליטים מאוקראינה בדרך לגבול ההונגרי
פליטים מאוקראינה בדרך לגבול ההונגרי
פליטים מאוקראינה בדרך לגבול ההונגרי
(צילום: Shutterstock)
כמו כן יש בעיר דירות שאינן מאוכלסות, והכוונה היא לשכן בהן משפחות צעירות. בנוסף לכך, יש במקבץ הדיור בעיר עשרות חדרים פנויים וניתן לשכן בהם מיידית עולים בודדים בני 55 ומעלה בתיאום עם משרד העלייה והקליטה.
"אני מברך את מחלקת העלייה והקליטה בערד", אמר ראש עיריית ערד, ניסן בן חמו, "על מוכנותה הגבוהה בזמן חירום. אנחנו בערד מאמינים בכוחה של קהילתיות וערבות הדדית, ונגרום לכל מי שיגיע לעיר להרגיש בבית".

להשתקע בדימונה

מעיריית דימונה נמסר כי בתחילת השבוע הקרוב יטוס ראש עיריית דימונה, בני ביטון, לביקור עבודה ברומניה למספר ימים, כאשר במהלך אותו ביקור הוא ינסה, בסיוע גורמים דיפלומטיים, לפנות ליהודי אוקראינה ולהציע להם לעלות ארצה ולהתיישב בדימונה.
במקביל, הורה ביטון למנהל אגף הקליטה והתרבות בעירייה, מאיר חזן, לאסוף נתונים רלוונטיים על מנת לבדוק כל אופציה, הן לסיוע ליהודי אוקראינה והן כדי לשכנעם לנצל את המציאות המלחמתית כדי לעלות לישראל ולהשתקע בדימונה. בעיריית דימונה ציינו כי כשליש מתושבי העיר הם עולים ממדינות חבר העמים לשעבר, וכי רבים מהם עלו ארצה מאוקראינה.
מעיריית אופקים נמסר כי בעיר ישנן יחידות דיור ציבורי שיכולות לשמש את משפחות העולים לצד "סל קליטה" מורחב שיכלול בין היתר חיבור בין משפחות של יוצאי אוקראינה המתגוררות באופקים, אשר יקלטו את המשפחות החדשות, וכן תוכן במערכת החינוך תכנית ייעודית עבור ילדי העולים.
"נקבל את העולים בחום ואהבה ונדאג שתהיה להם נחיתה רכה כאן באופקים", אמר ראש עיריית אופקים, איציק דנינו, "זאת באמצעות פתרון מהיר לנושא הדיור, עזרה בקליטה ובתעסוקה, ומתן תשומת לב מירבית מצד כל גורמי הרשות והתושבים. כל המכלול הזה יחד יאפשר קליטה נעימה ומקצועית".

"שולחים חיבוק"

בעיריית באר־שבע נערכים בימים אלה לפעילות מיוחדת, הן למען תושבי העיר יוצאי אוקראינה והן למען הקהילה באוקראינה, הנתונה בלחימה מול הרוסים זה למעלה משבוע ימים.
מחלקת הקליטה בחברת "כיוונים" פועלת בימים אלה במתכונת מיוחדת ומלווה תושבים אשר יש להם קרובי משפחה באוקראינה, תוך חיבור מול חדר המצב של משרד החוץ. השירות הפסיכולוגי־חינוכי בבאר־שבע מציע קו פתוח הכולל מתן מענה ופעילו שוטפת מול תלמידים, אשר יש להם קרובי משפחה באוקראינה וברוסיה ומתמודדים עם קשיים בעקבות הלחימה.
מהעירייה נמסר כי העירייה נמצאת בקשר שוטף מול משרד הקליטה, וכי העירייה הציעה את עזרתה בקליטת עולים מאוקראינה לבאר־שבע.
באמצעות עמוד הפייסבוק שלו קרא ראש עיריית באר־שבע, רוביק דנילוביץ', לקהילה באוקראינה, וציין כי "אנחנו שולחים חיבוק וחיזוק לאחיות ולאחים שלנו באוקראינה. ליבנו איתכם. אנחנו מתפללים שתחזרו הבית במהרה ובשלום. נגיש לכם כל סיוע הומניטרי שנדרש. אתם בליבנו".
כל העדכונים - חדשות באר שבע והנגב