מנה עם תחתית קדאיף, אלו עם הבקלאווה ליד, ואלו עם הקיורטוש. יצאנו לבדוק אילו מנות כנאפה יש בבאר שבע והופתענו מהיצירתיות.
תענוג טורקי
"סולטן" ברחוב מצדה מגיש כנאפה שנאפית לפי מתכון שבעלי המקום יוני בייזרוב ובן גבריאלוב קיבלו מאישה קשישה שפגשו בסמטאות איסטנבול
ליוני בייזרוב (32) ובן גבריאלוב (33), הבעלים של "סולטן", בר רחוב וכנאפה הממוקם בדרך מצדה 39, יש ניסיון לא מבוטל בתחום הברים והמסעדנות. "בתור יזמים בתחום הברים והמסעדנות זיהינו בשנה האחרונה את הכנאפה כטרנד החם הבא של באר־שבע והחלטנו להרים את הכפפה", מספר בייזרוב.
למה בחרתם לפתוח דווקא באזור זה?
"בחרנו דווקא בדרך מצדה בגלל הלוקיישן המאוד סטודנטיאלי שמאגד סטודנטים צעירים מכל קצוות הארץ, דבר שמאפשר לנו לתת במה מיוחדת ולשים זרקור על טרנד שבאזור המרכז החל לתפוס תאוצה זה מספר שנים.
"רק נציין שעבורנו המיקום הוא פוטנציאל עצום לסצנה אותנטית ייחודית, שבה אנו שואפים להפוך את העסק למקום עלייה לרגל ולישיבה ממש על הרחוב עם כוס יין או בירת בוטיק וכנאפה עם המון נאמנות למסורת טעימה וארוכת שנים".
מאיפה המתכון של הכנאפה? מה מייחד אותו?
"כמו כל דבר טוב בחיים, גילינו את המתכון במקרה בסמטה ברחובות איסטנבול במהלך טיול שעשינו. שם נתקלנו באישה כבת 70 לפחות שישבה על כיסא ועשתה כנאפה על פתיליה קטנה.
"הסתקרנו מהפלא שהידיים שלה עשו, וכך קיבלנו ממנה את הסיפור על מתכון שעובר מדור לדור, מסבתא לאמא ומאמא לבת במשך דורות. רק דבר אחד ביקשה, וזה לעשות את המתכון כלשונו בלי לשנות מאומה, ושזה יהיה לה לכבוד שהמתכון המשפחתי ינדוד לעוד מדינה ועוד תרבות תיחשף אליו. מה שמייחד את המתכון הוא שימוש בפרודוקטים הכי טובים ואיכותיים, ללא פשרות ונאמנות אבסולוטית למקור ולמסורת ארוכת שנים שאליה התחייבנו.
קראו עוד>>>
"אלה בדיוק הסיבות שבגללן יגיעו לאכול אצלנו. כמובן ששירות אדיב, מהיר ותמיד עם חיוך רחב יסגרו מעגל לחוויה אחת מדויקת ומושלמת".
אתם מגישים עוד מנות חוץ מכנאפה?
"אנו כרגע בעיצומו של הרכבת תפריט כנאפה מגוון וייחודי שבין השאר נותן מענה גם לטבעונים שבינינו, עם כנאפה טבעוני איכותי וטעים ופיתה לאבנה אותנטית. כל שנוכל להוסיף על מנת לא לקלקל את ההפתעות שבדרך הוא שייכנסו לתפריט עוד שלל מנות מותאמות לקונספט הזה".
בונים על הקדאיף
אחד המקומות שמנסה לצאת מהקופסה ולהביא משהו חדש לתחום האוכל בעיר ובו בעת להישאר בתחום הקדאיף הוא "חשחש" ברחוב יצחק אבינו.
את חשחש פתח אורן אדרי (44) לפני פחות מחודש, והוא מציע מאכלים כמו קרפים, פיצות, טוסטים, כנאפה, יוגורט, גלידה ואת מנת הדגל של המקום - חשחש.
מנת החשחש עשויה מתחתית של שיערות קדאיף ומעליה גלידה, רטבים ותוספות לפי בחירת הלקוח.
"החלטתי לפתוח את המקום דווקא פה כי זה אזור מאוד סטודנטיאלי", מסביר אדרי. "השם של מנת הדגל שלנו מגיעה מהצליל שמופק ברגע האכילה, כלומר מהקראנצ'יות שנוצרת במהלך האכילה. יש בעצם שתי אפשרויות או חשחש קלאסי שזה בעצם שכבה של קדאיף, שכבה של גלידה ורוטב או מושחשחש שכולל שתי שכבות ותוספות ללא הגבלה".
את החשחש המציא חברו של אדרי. "יש לי חבר מהמגזר הערבי שהוא קונדיטור שהוא המציא את זה, ואני לקחתי ושדרגתי את זה והוספתי לזה תוספות ורטבים", הוא מספר.
טעים בשכונה
"כנאפה אלסאפי", שנמצא ברחוב סנהדרין 19, מציע מגוון מטעמים מהמטבח הערבי. נוסף על כנאפה תוכלו למצוא כאן גם גלידות, מלבי, בקלוואה במשקל, וופל בלגי ושתייה חמה, כולל חליטת תה ייחודית שנרקחת במקום מ־18 צמחים.
המקום נפתח לפני כשלוש שנים, והבעלים אלירן אלטורי (32), מספר מה מייחד את כנאפה אלסאפי. "נתחיל מזה שאנחנו מייצרים את שיערות הקדאיף בעצמנו, ואנחנו משתמשים בסמנה ולא בחמאה כמו הרבה מקומות. הגבינה שלנו זו גבינה מיוחדת שמיועדת לכנאפה, אנחנו לא משתמשים בתחליפים או ערבובים למיניהם כמו מוצרלה או ריקוטה", הוא מסביר.
את כנאפה אלסאפי פתח אלטורי בשכונה ד'. "החלטתי לפתוח בשכונה ד' כי אני אוהב את האזור הזה, מפה באתי ואני חושב שחשוב לפתח אותו", הוא אומר ומוסיף, "זה הסניף השני שלנו, יש לנו סניף נוסף שקיים ברהט כבר כמעט שש שנים, לקח הרבה מן של ניסוי וטעיה עד שהגענו למתכון הזה".
טעם אותנטי
"ביגנאפה", בית קפה על טהרת הגלידה והכנאפה הממוקם ברחוב אליהו נאוי 63 במתחם "ביג", נפתח לפני כארבעה חודשים.
בתפריט תוכלו למצוא כנאפה, בקלוואה, גלידות, קיורטוש ומגוון משקאות, החל במשקאות אייס וכלה באלכוהול. המנות מוגשות במגש עשוי עץ לצד קנקן ברזל קטנטן המכיל מי סוכר, למי שמעוניין להגביר את המתיקות.
בעל המקום, יאסים אלגבן (20) מכפר ערערה, מספר שראה דרישה למרכולתו בבאר־שבע. "למדתי אצל מישהו משכם חמישה חודשים את המתכון של הכנאפה שלנו", הוא מספר. "מדובר במתכון ייחודי. הרגשתי שיש צורך בכנאפה בעיר והחלטתי לפתוח בביג כי לא היה פה לפניי. אני רוצה שמי שיוצא ממני יהיה מרוצה ושמח, אנחנו מאוד משקיעים בחומרי הגלם".
נעשה באהבה
"כנאפה איסטנבול" בדרך המשחררים 9, מציע מגוון סוגי כנאפה, החל בכנאפה קלאסית וכלה בכנאפה מושחתת בתוספת גלידת מגנום או שוקולד קינדר, בתוספת נוטלה וקרמל מלוח, וכמובן בתוספת של גלידה טורקית.
כמו כן מציעים בכנאפה איסטנבול מאפים מיוחדים כמו בקלאווה נוטלה, פיתה בדואית, בורקס טורקי ומלבי אסלי. המקום מציע גם שתייה חמה וקרה, ואפילו בירות ומשקאות אלכוהוליים.
בעל המקום, אבי כהן (38), מספר מה הופך את הכנאפה שלו לייחודית בנוף המקומי. "קודם כל כמובן שהוא נעשה עם המון אהבה", הוא מדגיש. "חומרי הגלם שאנחנו משתמשים בהם יקרים מאוד, מדובר בשלושה סוגי גבינות, והכל בעבודת יד.
"הכל על בסיס יומיומי וטרי, הכל נעשה ממש פה, ואנחנו מעבירים את הגבינה בתהליך ייבוש כמו פעם כדי שהכל ייעשה על פי הספר", הוא מספר.
אם אתם מחפשים מאנץ' בשעות המאוחרות של הלילה, כנאפה איסטנבול הוא לחלוטין המקום. "המינימום שלנו הוא עד 01:00 בלילה. יש גם ימים שאני סוגר ב־03:00", אומר כהן.
קהל היעד של כהן הוא הסטודנטים הרבים המתגוררים באזור, ולדבריו, בחר במיקום לא מעט בגללם. "אני מת על האזור והסביבה, המון סטודנטים", הוא מציין. "עיקר העבודה שלנו היא בשעות הערב".
טעמים לא שגרתיים
בכנאפה "מאנץ" של איתי וטלי חיון מציעים תפריט שכולל כטעמים ושילובים מיוחדים עם שוקולדים וקרמים
איתי (38) וטלי (35) חיון פתחו את כנאפה "מאנץ" לפני כמעט שנתיים. מדובר בעסק ביתי שעובד במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי. נוסף על כנאפה הם מציעים גם שלל קינוחים כמו קרם ברולה ומלבי.
את כנאפה "מאנץ" בני הזוג פתחו בגלל משבר הקורונה. "הייתי שף במסעדות באילת והייתי 15 שנה בתחום וכשהגענו לבאר־שבע בדיוק התחילה הקורונה", מספר חיון. "הייתי צריך לחתום על חוזה באיזו מסעדה בעיר והתחילה הקורונה ולא היה איפה לעבוד ואיפה להתפרנס.
"אחרי כמה חודשים החלטנו שאנחנו עושים את זה מהבית, כי אשתי מאוד אוהבת כנאפה והחלטתי שאני לוקח את הכנאפה לכיוונים אחרים. הייתי צריך להמציא את עצמי מחדש. ידעתי שיש כנאפה, אבל אמרתי שאני עושה אותו שונה ואיכותי ועם דברים שעדיין לא קיימים בבאר־שבע".
מה מיוחד בכנאפה שלכם?
"הוא שונה מכולם. אנחנו משתמשים בשלושה סוגי גבינות, הכל מיוצר בבית. יש לנו תפריט גדול שכולל כנאפה בטעמים ובשילוב שוקולדים וכל מיני וריאציות והכל אני מכין בבית, את כל הקרמים. גם הגלידות בייצור ביתי. כל החומרים הם טבעיים ואיכותיים וגם התמחור שלי הוא לא יקר".
לעדכונים: חדשות באר שבע