התוכנית להקמת המרלוג (מרכז לוגסטי) הופקדה השבוע בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה ויוצאת לדרך. מדובר על תכנית אזורית עם משמעות ארצית לא מבוטלת, המשותפת למועצה אזורית בני-שמעון בהובלת החברה הכלכלית לפיתוח וייזום, מ.מ שגב שלום ועיריית באר שבע, ובסיוע רשות מקרקעי ישראל במטרה לחזק את התעסוקה והתעשייה בנגב. להלן כל הפרטים, ואיזה זה עומד להשפיע על תושבי הנגב.
2 צפייה בגלריה
הדמיית המרלוג החדש בנגב
הדמיית המרלוג החדש בנגב
הדמיית המרלוג החדש בנגב
(הדמייה: המועצה האזורית בני שמעון)
המרלוג יוקם בשטחי המועצה האזורית בני-שמעון על שטח של 2,400 דונם ובהיקף בינוי של כ-1,365,000 מ"ר לצורכי הפצה אחסנה ושימושים נלווים.
המתחם ישלב מסוף מטענים רכבתי ברמה בינלאומית, שלוחות רכבת הנכנסות לרציפי המרלוג, שטחי תעסוקה, תפעול ומסחר שישרתו את המרכז הלוגיסטי, חניונים לרכב כבד וגולם בתוכו פוטנציאל גבוה לאור ההתבססות שלו על נגישות ישירה לרשת מסילות הברזל ולכביש 6, שעתיד להתחבר במחלף נבטים לצורך שינוע סחורות. הוא יוקם סמוך לישוב נבטים במרכז רשת מפותחת של צירי תעבורה: כביש 6, כביש 25, כביש 40, ותוואי מסילת רכבת המעוגנת בתמ"א 23 ומתוכננת לעבור בתוואי כביש 6.
מיקומו של המרלוג יאפשר מתן שירותים לאזורי התעשייה והמסחר באזור: עמק שרה, צומת שוקת, עידן הנגב, נאות חובב, פארק ההייטק ב"ש, פארק תעשיות עומר, ועשרות מפעלים באזור. מיקומו בקרבת החלופה המתוכננת לשדה תעופה אזרחי נוסף בישראל על קו הרכבת המתוכנן לאילת ובקרבת מחנות צה"ל בנגב מייצר הזדמנות לייעול השירותים. המרלוג יצור פיתוח רשת הובלה ארצית ברכבת שתסייע בעקיפין להפחתת הגודש בכבישים, חסכון למשק בתאונות, חסכון בזמן נהגים, חיסכון בזיהום אוויר והוא צפוי לספק בין 2,500-5,000 מקומות תעסוקה באזור.
2 צפייה בגלריה
הדמיית המרלוג החדש בנגב
הדמיית המרלוג החדש בנגב
הדמיית המרלוג החדש בנגב
(הדמייה: המועצה האזורית בני שמעון)
יעקב קוינט מנהל רשות מקרקעי ישראל: "אני מברך על הפקדת התוכנית החדשה שהובילה רשות מקרקעי ישראל מול הרשויות, להקמת מרכז לוגיסטיקה בנגב -מהגדולים במדינה. מדובר בתוכנית שצפויה להניב אלפי מקומות תעסוקה לתושבי האזור כולו ולאחרים שיגיעו מהמרכז . מרכז הלוגיסטיקה החדש יהיה נגיש ביותר וכולל שילוב רב מערכתי של רשת הובלה ארצית באמצעות תוואי מסילת רכבת, תשתית כבישים ענפה מ- ואל כלל המדינה, ושדה תעופה אזרחי המתוכנן באזור. התכנית מהווה בשורה של ממש, הן למגזר העסקי הן לרשויות השונות והן לתושבי הנגב".
ראש מועצה אזורית בני שמעון, ניר זמיר: "גאים להמשיך את תוכניות פיתוח התעסוקה והתעשייה בנגב. שיתוף הפעולה שנוצר בין החברה הבדואית והיהודית בתחומי הכלכלה והמסחר מאפשרים לחזק את היחסים ולייצר הזדמנויות לדור העתיד לקחת חלק בפיתוח משותף של הנגב. אני שמח שבני-שמעון היא קטר שמוביל את הפיתוח בנגב, ומשוכנע כי פרויקט המרלו"ג יביא לאזורנו הזדמנויות כלכליות רבות"
ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ: "צעד ענק לתעסוקה ולפיתוח התעשייה בנגב. מדובר בפרויקט מטרופוליטני שיחזק את העיר באר שבע והסביבה, ייצר מקומות תעסוקה ויהיה מנוע כלכלי חשוב בנגב."
ראש מועצה מקומית שגב שלום, עאמר אבו מעמר: "מדובר ביוזמה אזורית פורצת דרך. שיתופי הפעולה האזורית לא התחילו בין הרשויות לא התחילו אתמול, הם קיימים בשטח כל הזמן אבל חשוב להמשיך ולחזק אותם. היוזמה האזורית המשותפת תביא לפיתוח והקמת הנמל היבשתי הגדול ביותר בארץ ותתרום לפיתוח הנגב וליצירת מקומות תעסוקה ועבודה משותפים לתושבי שגב שלום באר שבע ובני שמעון".
דרור קרואני, מנכ"ל החברה הכלכלית בני שמעון ייזום ופיתוח: גאה ושמח הרשויות השותפות שוב סומכות על בני-שמעון שתקדם את הנושא בצורה מקצועית. יש עוד תהליך ארוך לפנינו אך ההפקדה היא אבן דרך חשובה מאוד ויש לברך עליה".
כל העדכונים - חדשות באר שבע והנגב