בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע הורה לבטל ייפוי כוח מתמשך שנחתם בין אישה בת 87 לבין בתה וחתנה, לאחר שנמצא כי האישה כשירה לחלוטין מבחינה משפטית וחשיבתית, וכי החתמתה על ייפוי הכוח המתמשך נעשתה שלא לצורך, תוך צמצום את זכויותיה הבסיסיות ועל אף שאין מחלוקת בדבר כשירותה המשפטית וכשירותה המחשבתית של האישה.
2 צפייה בגלריה
הנאשמת עשתה שימוש ב־18 המחאות שגנבה
הנאשמת עשתה שימוש ב־18 המחאות שגנבה
ניצלו את מצבה של האם הקשישה
( צילום אילוסטרציה: Shutterstock)
אורנה (שם בדוי), פרופסורית באקדמיה, פנתה לסיוע המשפטי במשרד המשפטים בהמלצת רשויות הרווחה, לאחר שסיפרה כי בתה וחתנה החתימו אותה על ייפוי כוח מתמשך בניגוד לרצונה, בעת שהייתה מאושפזת בבית חולים. ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי אשר מהווה חלופה למינוי אפוטרופוס, המאפשר לכל אדם לקבוע מי יטפל בענייניו בעתיד, אם וכאשר לא יוכל לטפל בהם בעצמו, לרבות בעניינו הרפואיים, האישיים והרכושיים.
לדבריה, בתה וחתנה ניצלו את העובדה כי לפני מספר שנים היא סבלה ממספר אירועים בריאותיים אשר הובילו לאשפוזים בבתי חולים, ובמהלך אחד מהם, החתימו אותה בנוכחות עורך דין שהביאו לשם כך, על ייפוי הכוח המתמשך, למרות שלא היה כל צורך בכך והיא הייתה – ועדיין – כשירה לחלוטין לנהל את ענייניה האישיים והרכושיים.

קראו גם:

זאת ועוד, במהלך שיחתה עם עורכת דין קלריס דביר, שמונתה לייצג את אורנה מטעם מערך זיקנה וכשרות משפטית בסיוע המשפטי במשרד המשפטים, התברר כי שנתיים לאחר ההחתמה על ייפוי הכוח פעלו הבת ובעלה למימושו, ובין היתר הוציאו מחשבון הבנק של אורנה 1.4 מיליון שקלים, והעבירו לרשותם, וכן העבירו על שמם בית שהיה בבעלותה בתל אביב, ואותה העבירו לגור עם אישה המטפלת בה בדרום הארץ.
בהמשך לכך, הגישה עו"ד דביר בקשה בשמה של אורנה לבית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע בקשה לביטול ייפוי הכוח המתמשך, ובמקביל הוגשה תביעה להשבת הכספים שנלקחו ממנה, כביכול תוך ניצול מחפיר של מצבה באותה תקופה בה נזקקה לטיפולים רפואיים ושהתה מעת לעת בבתי חולים.

2 צפייה בגלריה
כסף - תמונה מותאמת פייסבוק
כסף - תמונה מותאמת פייסבוק
משכו סכומי עתק מחשבון הבנק שלה
(צילום המחשה: shutterstock)

אתמול (שלישי) פרסמה השופטת, סגנית נשיא בית המשפט לענייני משפחה בבאר שבע, רותם קודלר עיאש את החלטתה, בה היא קובעת כי ייפוי הכוח עליו הוחתמה אורנה יבוטל, תוך שהיא מבקרת בחריפות את בתה וחתנה וכן את עורך הדין שפעל בשמם מול אורנה.
עו"ד קלריס דביר, המייצגת את האישה מטעם הסיוע המשפטי במשרד המשפטים: "מדובר באחד המקרים הקשים שנתקלתי בהם, כשאשה בת 87 מגלה לתדהמתה שאין לה כל שליטה על חייה בעקבות החתמתה על ייפוי כח מתמשך ברגע של חולשה בהיותה בבית החולים. למרות הקושי הרגשי הגדול בהתמודדות עם בת בהליך בבית משפט, והקושי המשפטי לבטל סעיף במסמך שכבל את שיקול דעתה של האשה, תחושת ההקלה שלה, לאחר הצדק שנעשה בהחלטת בית המשפט, היא גדולה. בפנינו הליכים אשר עדיין תלויים ועומדים סביב הכספים שנלקחו".