"זה כנראה עניין של קארמה", אמר לנו אושרי פז-טל הבעלים והמייסד של פרי הדמיון. כן, אין באר שבעי שלא מכיר את אותן סלסלות פירות אקזוטיים ומגשי הסושי פירות שפרי הדמיון משווקת בכל הארץ כבר למעלה מעשור. "איך קארמה?" שאלתי ואושרי השיב תוך כדי קילוף אמנותי של אננס מתוק ומגרה:
1 צפייה בגלריה
אושרי פזטל
אושרי פזטל
אושרי פזטל
(צילום: יח"צ)
"זה מתחיל בשם של השכונה הבאר-שבעית בה גדלתי – נווה נוי. עכשיו תסתכל על עשרות מגשי הפרי שעומדים כאן על שולחן האריזה מוכנים למשלוח ותגיד לי שהם לא עונים בול לשם: גם נווה של פירות אקזוטיים שטעמם מרווה את הנשמה וגם נוי – מראה יפה ומגרה מאין כמותו. ואם כבר התחלנו בנווה-נוי, אז כשהייתי ילד, אצלנו בחצרות היו מגדלים עצי פרי. לא כמו היום – דשא סינטטי ואדניות פרחים - אלא עצי פרי כמו משמש, שסק, שזיף שמשקים אותם עם צינור, מחכים לעונה המתאימה כדי לקטוף את הפירות ולאכול ישר מהעץ ואח"כ... ללכת לשחק גוגואים מגלעיני המישמשים".
"כלומר גדלת על פירות", המשכנו את הרעיון והריאיון שהיה בעצם פחות שאלה ותשובה ויותר שיחה כיפית תוך כדי טעימת פטאיה סגולה, קיווי עסיסי (כמאמר הפרסומת לפרי) אשכול ענבים באיכות של יצוא ועוד גלריה מרשימה של פירות טרופיים ופירות עונה. "גדלתי על פירות, גידלתי פירות אבל אז, כילד לא היו לי תוכניות מרחיקות לכת ולא העסקתי את דימיוני בנושאים עתידיים כמו איך אפשר להפוך פירות לפרנסה".
"אז מתי הדמיון התחיל לעבוד שעות נוספות בכיוון של לעשות מזה עסק" שאלתי והיד כאילו נמשכה מעצמה אל האננס הפרוס והנוטף מיץ מדהים. "טעים, אההה?" חייך אושרי, "קח, תטעם את הדובדבנים, לא תמצא כאלה בשום נקודת מכירה. ולגבי שאלתך בעניין פרי הדמיון, כמו הרבה המצאות וחידושים, גם כאן יד המקרה שיחקה תפקיד ראשי.
"ישבנו שותפי ואני בשיחת סלון וחבר משותף העלה את הנושא של מגשי פירות מעוצבים והופ... המוח התחיל לעבוד שעות נוספות – איך לוקחים פירות ועושים מהם עסק מניב. אגב השותף, אלון לאוטמן, הוא לא רק שותף שמנהל כיום את סניף ראשון לציון, אלא גם חבר ילדות מאותה שכונה – נווה נוי. ההבדל היחיד בינינו ... הוא לא אוהב לאכול פירות. בכל מקרה. אלון ואני בנינו את המותג "פרי הדמיון" – ע"י שידרוג פירות טריים – אקזוטיים, ופירות העונה ארץ ישראלים - לרמה מטורפת של מבחר, מגוון, איכות, חיתוך, הגשה, משלוח עד הבית.
"מהר מאד זה הפך ל'דבר החם' ולטרנד שכבש לו מקום גבוה בצמרת אפשרויות האירוח והמתנות המיוחדות. לא עוד בורקס ומאפים לישיבות עסקים. מעכשיו סלסלות של פירות ולא סתם אלא פירות אקזוטיים שקשה להשיג ביום יום באיכות הגבוהה ביותר, פירות העונה באיכות יצוא, הכל חתוך ביד אמן, מסודר ומעוצב במגשים תאווה לעיניים, חגיגה של טעמים וצבעים בצירוף מטבלים מזלגות ומפיות... בקיצור כל הקונצרט על מגש ובמחיר שווה לכל נפש".
והתוצאות לא איחרו להגיע. פרי הדמיון הפכה ללהיט מבוקש, גדלה, התרחבה, פתחה סניף נוסף בראשון לציון וסלסלות הפירות מגיעות כמעט לכל נקודה בארץ. גם מגוון המוצרים גדל: "פיתחנו מחלקת אירועים, פרטיים ועסקיים ויתרה מכך היום בפרי הדמיון תקבל גם בר פירות משולב עם קינוחים, בר פירות משולב עם תפריט חלבי קל, שתייה חמה וקלה וכמובן שירות שלנו שמלווה את האירוע מתחילתו ועד סופו, מאחורינו עשרות אירועי חברה מוצלחים."
"רגע... רגע... רגע אושרי, תיכף תגיד לי שסושי פירות זו המצאה שלכם", שאלתי בתמימות וחטפתי על הראש בו ברגע.: "החלטת להרגיז אותי? זו השאלה הכי מעצבנת שאנחנו נאלצים להשיב עליה כמעט מידי יום. לקוחות מתקשרים ושואלים אם יש לנו סושי פירות.
"מה זאת אומרת אם יש לנו... אנחנו המצאנו את הסושי המיוחד הזה. נכון בעקבות ההצלחה הגדולה של פרי הדמיון קמו לנו עשרות חקיינים מרביתם חובבים שעובדים מהבית, ותסלח לי שאני אומר, אבל ככה זה גם נראה. תמיד, אבל תמיד להצלחה יש חקיינים. כך היה גם עם סושי הפירות שהוא באמת, באמת, באמת המצאה מקורית של פרי הדמיון אי שם ב 2008. אבל כמו בכל תחום, רק מי שמתמיד, משקיע, משתדל, מקפיד לשמור לאורך זמן על רמה גבוהה של איכות ושירות – קוטף את הפירות "תרתי משמע".
"רוצה דוגמה קטנה אך חשובה להבדל בין פרי הדמיון לחקיינים? שים לב, כאן הפירות מקולפים. אבטיח, מלון הדרים... מקולפים. מנגו,סברס, קיווי... מקולפים. עכשיו תאר לעצמך לקוח צריך להוציא סכין ולקלף בכוחות עצמו – חווייה אחרת לגמרי, מסכים? כן, אלה הפרטים הקטנים שעושים את ההבדל הגדול.
וכך, בעוד אנחנו מתענגים על מבחר הפירות המטורף שאושרי לא מפסיק להניח לפנינו הוא מצהיר ואומר: "והעיקר... העיקר לא לשכוח מהיכן אתה בא. ולמה אני מתכוון? למרות שהפכנו להיות בין היתר ספקים של גופים גדולים ואירגונים כמו חברת חשמל, אוניברסיטאות, בנקים ועוד... אנחנו לא שוכחים את הבסיס ומקפידים לשמור על אותה רמת שירות, גם כשמדובר בהזמנה הקטנה ביותר ללקוח הפרטי ועד להפקת ענק של בר פירות מעוצב, מגש פירות צריך להיות מעוצב לעילא, עשיר במגוון, באיכות, בטעם שמגרה את העין, מספק את החיך ומגיע במשלוח עד הבית בטמפרטורה הנכונה... בעצם, במקום לדמיין את הטעם והמראה תזמינו ותבינו – פרי הדמיון".

פרי הדמיון באר שבע בע"מ
ביאליק 149 באר שבע | טל. 08-6280-111 | פקס. 08-6280-110
לאתר החברה - לחצו כאן
www.perot.co.il