כבר באודישן הראשון, שופטי התכנית התאהבו בה כשנכנסה עם חיוך. איה ג'ומה מבאר שבע רק בת 22 ונכנסה לנבחרת של "משחקי השף".
ג'ומה: "הייתי אומרת שאני לא ערביה"
משפחתה במקור מהעיר נצרת, אולם הוריה עברו בזמן הלימודים האקדמאים שלהם לעיר כדי ללמוד באוניברסיטת בן גוריון ומאז הם נשארו שם. כיום הוריה מלמדים בבאר שבע, ולאיה יש ארבעה אחים. הסיפור עם המטבח מתחיל הרבה לפני כן, היתה נוסעת לסבתה שבנצרת, כך סיפרה באודישן בתכנית: "היא היתה פאלחית הארקדור. היו לה סוסים ופרות. מהפרות היא היתה חולבת ומכינה לאבנה. היא היתה מעירה אותי ב-6 בבוקר לקטוף איתה את הלסיינה (עלי לשון הפר) ואת החובזה".
איה עבדה בחנות בגדים וגם כמלצרית. היא למדה בבית ספר 'בישולים', ועובדת כיום במסעדת השף 'ויקי כריסטינה'. במהלך התכנית היא סיפרה כי גם נרשמה ל"פול בוקוז" (בית ספר למצוינות קולינרית), החלום שלה הוא לעשות סטאז ב"קול אופיס".
"פעם הייתי מתביישת לדבר ערבית בפומבי. מגיל קטן בתור ערביה שחיה בין יהודים בבאר שבע - הדבר היחיד שרציתי להשתלב בחברה. כאילו מפצלים ילד לשניים ומצפים ממנו שהוא יעמוד בזה, מבלי שיהיה לו איזה שהוא משבר זהות. הייתי הילדה הערביה בגן, היה לי משבר. הייתי אומרת שאני לא ערביה. הייתי אומרת שאני מרוקאית, תימניה, קולומביאנית", סיפרה באודישן ששודר במהלך התכנית.
בבית הספר היסודי לא היו לה הרבה חברות, אך הכל השתנה בגיל 14 כשהגיעה לצופים: "החברים שם קיבלו אותי כמו שאני. לאט לאט רק טיפסתי והביטחון יחד איתו. היום אני ערביה גאה ואני רוצה להביא את הכבוד למטבח הערבי. שום דבר בעולם לא יערער את הביטחון שלי".
"הגעתי לתוכנית במטרה להגשים לעצמי חלום. זאת תוכנית שאני צופה בה מגיל צעיר וזה יהיה תמיד ברשימת המטרות שלי", סיפרה. באודישן היא בישלה עלי מנגולד במילוי פריקה, דג בס עם חמאה וכבשה את השופטים שהעניקו לה את הסכינים. "לקח לי המון זמן לעכל שאני בנבחרת. ההרגשה הייתה פשוט מספקת ולא מובנת מאליו", אמרה ג'ומה ל-mynet.
מה היה לך קשה הכי הרבה במהלך התכנית?
"העובדה שהייתי היחידה בקאסט בלי נסיון מטבח, וההרגשה שאני ברירת מחדל למרות שהוכחתי את עצמי מספיק פעמים".
מה לא תסכימי לבשל?
"חזיר".
מהי מנת הדגל שלך?
"סלייס כרוב במילוי של קרם כרובית ובצל ירוק (הברקה של הרגע)".
5 דברים שאף אחד לא יודע על איה:
- היא משחקת טניס
- היא היתה אפילפטית
- היא היתה טבעונית לאורך כל תקופת הקורונה
- היא איבדה את חוש הטעם לתקופה של כמעט שנה בעקבות הקורונה
- היא גדלה בונקובר, קנדה במשך 4 שנים
איזו מסעדה את הכי אוהבת בעיר שלך?
"גומבה, מסעדה איטלקית. הכל נעשה במקום כולל פסטות, רטבים, בצקים והטעמים מאוד אותנטיים".
שף מקומי שהוא מקור ההשראה שלך.
"אסף גרניט הוא שף שגדלתי עליו כבר כמעט עשור. אני עוקבת אחריו ואחרי המסעדות. אני שואבת ממנו המון מוטיבציה והשראה ולבסוף גם את הנוסחה להצליח ובגדול".
מה הטיפ שלך במטבח?
"לבשל מבטן ולהקשיב לאינטואיציות שלכם ושלכן".