מאמר זה יבחן את עקרון העבודה והעיצוב של מדחס אוויר תעשייתי על מנת להבין את הרכיבים המרכיבים את המכשירים הללו. מדחסי אוויר תעשייתיים פועלים באמצעות דחיסת אוויר, מה שמגביר את הלחץ שלו ומנגיש אותו למגוון יישומים.
כיצד פועל מדחס אוויר תעשייתי?
בעיקרו של דבר, מדחס אוויר תעשייתי פועל באופן הבא:
• כניסת אוויר- המדחס מתחיל את ההליך על ידי לכידת אוויר דרך מסנן כניסה. סינון חיוני להסרת מזהמים וחלקיקים שעלולים לגרום נזק לרכיבים הפנימיים של המדחס.
• דחיסת אוויר- האוויר נדחס על ידי בוכנה, רוטור או מנגנון צירי אחר לאחר שהוא נכנס למדחס.
• קירור וייבוש- דחיסת האוויר מביאה לחימום שלו. כתוצאה מכך, יש לקרר ולייבש את האוויר על ידי מייבש אוויר תעשייתי לפני מסירתו למשתמש הקצה.
• אספקת אוויר דחוס- לאחר צינון וייבוש, האוויר הדחוס מופנה למיכל האחסון או ישירות לנקודות השימוש.
מדחסים מודרניים מצוידים במערכות בקרת לחץ וויסות המאפשרות למערכת התאמה אוטומטית לדרישות המשתנות ולשמירה על שליטה מדויקת על רמת הלחץ של האוויר הדחוס.
עיצוב מדחסים תעשייתיים
העיצוב של מדחסי אוויר תעשייתיים יכול להשתנות בהתאם לסוגם ומטרתם. עם זאת, הם מורכבים ממספר מרכיבים קריטיים שניתן למצוא בכל מדחס אוויר תעשייתי :
• מסנן כניסה- רכיב זה שומר על הרכיבים הפנימיים של המדחס מפני זיהום ובלאי על ידי הסרת לכלוך וחלקיקי אבק מהאוויר.
• ראש מדחס- המרכיב העיקרי של המדחס שדוחס את האוויר. זוהי קבוצת בוכנות במדחסי בוכנה, זוג ברגים במדחסי ברגים, ולהבים מסתובבים במדחסים צירים.
• מקרר- מכשיר המקרר אוויר דחוס, שכן תהליך הדחיסה גורם להתחממותו.
• מייבש- מונע קורוזיה ונזקים לציוד המנצל אוויר דחוס על ידי סילוק לחות מהאוויר הדחוס.
• מיכל אחסון- שומר על לחץ עקבי בכל המערכת על ידי אחסון אוויר דחוס.
• מערכת בקרה- שולטת במדחס, מנטרת לחץ, מווסתת את מצב ההפעלה/כיבוי של המדחס ועוד.
ההבדלים המהותיים בין סוגי המדחס השונים
למרות העובדה שמדחסים תעשייתיים נמצאים בכל תהליך תעשייתי ופועלים במגוון תנאים ולמגוון מטרות, ברור שלא ניתן להשתמש באותו סוג של מדחס אוויר עבור כל הספקטרום של משימות פוטנציאליות. חשוב לקבל הבנה מקיפה על ההבדלים השונים של מדחסי אוויר על מנת להימנע מרכישת מדחס שלא עומד בדרישות שלכם.
המאפיין העיקרי המבדיל בין המדחסים הוא האם המדחס מסווג כמדחס בוכנה או מדחס בורגי. עקרון הפעולה שונה באופן משמעותי בין השניים. התנועות ההדדיות של הבוכנה בצילינדר משמשות לדחיסת אוויר במדחס בוכנה. ואילו הדחיסה של האוויר במדחס בורגי מתרחשת במהלך סיבוב בו זמנית של שני רוטורים הממוקמים זה מול זה. היתרון העיקרי של מדחסי בורג הוא יעילות האנרגיה שלהם והארכת חיי השירות באופן משמעותי.
הבחנה הנוספת היא האם מדובר במדחסי שמן או ללא שמן. שמן משמש כחומר סיכה במדחסים. מדחס שמן מתאים לרוב היישומים שבהם חדירת חלקיקי עיבוי שמן לאוויר הדחוס היא בלתי נמנעת. עם זאת, השכיחות של חלקיקי שמן באוויר דחוס נחשבת לא מקובלת בתעשיות מסוימות כמו בעולם הרפואה, הכימיה ותעשיות אחרות, שם עדיפות גבוהה יותר למדחסים ללא שמן. רוצים לשמוע עוד על סוגי מדחסים השונים? צרו קשר עם חברת פי.איי.טי בע"מ.
מוגש מטעם: pat-tech