הן פשוטות להכנה וניתן להתאים אותן לכל טעם אישי. אפשר להכין אותן עם ירקות, גבינות, בשר, לשלב בהן תבלינים ועשבי תיבול ולפתוח צוהר שלם של טעמים חדשים. במאמר זה, נביא לפניכם מגוון פשטידות פופולריות וגם נסקור פשטידות שונות מרחבי העולם.
פשטידות פופולריות שכולם אוהבים לאכול
פשטידת ברוקולי היא אחת הפשטידות האהובות והמוכרות ביותר. היא משלבת פרחי ברוקולי רכים עם תערובת ביצים וגבינות, וניתן להוסיף לה גם תוספות כמו בצל מטוגן, פטריות או עשבי תיבול טריים. הברוקולי מעניק לפשטידה טעם עדין ומרקם נימוח, והגבינות מוסיפות לה עשירות וקרמיות. חובבי הירקות יכולים ליהנות ממגוון רחב של ירקות שניתן לשלב בפשטידות כמו: קישואים, גזר, פלפלים, תירס, פטריות, תרד, בטטה או בצל.
כל ירק תורם לפשטידה טעם ומרקם ייחודי, וניתן ליצור שילובים שונים בהתאם להעדפות שלכם. עצם העובדה שמשולבות גבינות בתוך פשטידות הירקות מעניקה להן עומק טעמים, אך בהחלט ניתן להכין גם רק פשטידת גבינות שתדגיש את טעמי גבינה. אפשר לשלב בפשטידה גבינות, כמו: גבינה לבנה, קוטג', גבינה צהובה, בולגרית, ריקוטה או פרמזן. וכדי לשדרג את טעמה אפשר לשלב גם עשבי תיבול טריים.
פשטידות מרחבי העולם
פשטידות הן מאכל נפוץ ברחבי העולם, ולכל תרבות יש גרסה ייחודית משלה. הינה כמה מהפשטידות המפורסמות ביותר (ניתן להכין גרסת פרווה רק עם ירקות או כשרה ללא הבשר):
צרפת: קיש לורן -
קיש לורן הוא סוג של פשטידה פתוחה, המורכבת מבצק פריך, מלית של ביצים, שמנת, ירקות, גבינות וגם בשר. הקיש נאפה בתנור עד שהמלית מתייצבת והבצק מזהיב. ניתן להוסיף לקיש לורן גם עגבניות וירקות שונים.
איטליה: פריטטה -
הפריטטה היא מעין הכלאה בין חביתת ירק עשירה לפשטידה איטלקית פתוחה, שנהוג להכין אותה במחבת אך לאפות אותה בתנור. היא משלבת ביצים, ירקות, גבינות ובשר, וניתן להוסיף לה גם פסטה או תפוחי אדמה. הפריטטה מטוגנת על הגז ממש כמו חביתה רגילה עד שהיא מתייצבת מעט, ורק אז מוכנסת לתנור לאפייה מלאה.
ספרד: טורטייה אספניולה -
טורטייה אספניולה גם היא מעין הכלאה בין חביתה לפשטידת תפוחי אדמה ספרדית. היא מורכבת מתפוחי אדמה, ביצים, בצל ושמן זית. שלא כמו הטורטייה המקסיקנית שהיא מעין פיתה דקה, כאן מדובר בחביתה בשרנית במיוחד שגם היא ראשית מטוגנת על הגז ורק אחר כך נאפית בתנור. ניתן להוסיף לטורטייה אספניולה גם תוספות שונות, כמו פלפלים, נקניק או גבינה.
יוון: מוסקה -
המוסקה היא מעין תבשיל-פשטידה שעשוי משכבות של חצילים ועגבניות, בשר טחון או כבש ורוטב בשמל. המוסקה נאפית בתנור עד שהיא מזהיבה.
אנגליה: מאפה רועים -
מאפה רועים היא פשטידת בשר טחון אנגלית, המכוסה בשכבה של פירה תפוחי אדמה. הפשטידה נאפית בתנור עד שהפירה מזהיב. ניתן להוסיף למאפה רועים גם ירקות שונים, כמו גזר או אפונה.
מזרח אירופה: קוגל -
קוגל הוא פשטידה מתוקה או מלוחה, העשויה אטריות או תפוחי אדמה. הקוגל נאפה בדרך כלל בתוך סיר או תבנית ברזל שאפשר להניח על פלטת שבת. ניתן להוסיף לקוגל תוספות שונות, כמו צימוקים, אגוזים או גבינה. יש כמה סוגים של קוגל והם: קוגל אטריות, קוגל תפוחי אדמה, קוגל קמח, קוגל תפוחי עץ וקוגל חלה.
מרוקו: פסטייה -
פסטייה הוא מאפה מרוקאי חגיגי, העשוי עלי פילו במילוי בשר או עוף, שקדים, קינמון ופירות יבשים. הפסטייה נאפית בתנור עד שעלי הפילו מזהיבים, נהוג להגיש אותה עם אבקת סוכר או סילאן כמנה ראשונה בארוחות חגיגיות.
מוגש מטעם: השף הלבן