סלט ירוק עם פיצוחים וחמוציות
סלט ירוק שכזה הוא סלט שכולו בריאות! הוא מורכב מכוסברה, פטרוזיליה וסלרי כבסיס העלים הירוקים, ועליו יש שפע פיצוחים כיד הדמיון הטובה. אגוזי מלך קצוצים, קשיו ואגוזי פקאן ולהקפצת הטעמים אפשר להוסיף חמוציות וגם שזיפים שחורים. את הרוטב שירענן את הסלט הזה באמת, נכין כמובן עם מיץ לימון, שמן זית מלח ומעט פלפל שחור, אפשר להוסיף לו גם חומץ בלסמי וסילאן לקבלת גוון מתקתק יותר – פשוט מושלם.
סלט יווני
מה מזוהה יותר עם הבתים הלבנים והגגות הכחולים? סלט יווני הוא סלט נהדר ומרענן. הסיבה לכך נעוצה בחיתוך הירקות באופן גס, המאפשר באמת לטעות את טעמי העגבנייה המתוקים, טעמי המלפפון, זיתי הקלמטה שמעטרים את הסלט, גבינת הפטה ואיכותו האמיתית של שמן זית מצוין. בכל אלו שזורות חתיכות קטנות של אורגנו מיובש שמעניק לסלט הזה את הטאצ' הסופי.
סלט ירקות קצוץ
את סלט הירקות הקצוץ אנו מכירים היטב מכל פלאפלייה שנבחר לעצור בה. אבל כדי לרענן את הסלט הפשוט המורכב ממלפפון ירוק ועגבנייה בלבד צריך להוסיף לו מעט עלי פטרוזיליה והרבה מיץ של לימון טרי ומלח. אפשר להוסיף גם שמן זית, לערבב היטב ולאכול ממש כך.
סלט פלפלים חריפים רענן
עם פתיחת עונת הקיץ נשלפים החוצה כל המנגלים, והישראלים יוצאים לנפנף. זוהי הזדמנות מושלמת לצלות גם ירקות על הגריל ולא רק נתחי בשר ודגים. אחד הסלטים המעולים והמרעננים ביותר הוא סלט של פלפלים חריפים קלויים על הגריל, מוסיפים להם שומר טרי, בוזקים מלח ומוסיפים מיץ של לימון טרי. מערבבים היטב עם הפלפל הקלוי, מזלפים מעט שמן זית ויש לכם סלט מרענן עם עקצוץ חריף.

1 צפייה בגלריה
סלטים
סלטים
סלטים
(צילום: pixabay)

סלט קפרזה
הסלט האיטלקי הזה הוא לא פחות ממושלם, צבוע בגווניו של דגל איטליה, מציע לנו הסלט הזה שילוב מרענן של עגבניות טריות עם כדורי מוצרלה חביבים ועלי בזיליקום טריים קצוצים היטב. את כל הגוונים החיים הללו נעטוף ברוטב המכיל חומץ בלסמי, שמן זית, מעט סוכר ומלח.
סלט פירות
מי אמר שרק סלטי ירקות יכולים להיות מרעננים? גם סלט פירות קר שעשוי מפירות העונה יכול להיות מרענן לא פחות. שלבו בסלט שלכם ענבים, שזיפים, נקטרינות, קיווי ואננס ביחד עם תפוחים, אגסים ובננות, על הכול שפכו מיץ תפוזים טרי, הוסיפו גזר מגורר וצימוקים. חובבי האגוזים יכולים לשלב בו אגוזי מלך פריכים וליהנות מכל ביס. אם אתם רוצים ביס סופר רענן תוכלו לקצוץ מעט עלי נענע ולשלב גם אותם בתוך הסלט הנהדר הזה.
בורגול ים תיכוני
הסלט הזה הוא ארוחה של ממש, השרו את הבורגול במים כשעה שלמה וסננו. הניחו בקערת הגשה, הוסיפו חצאים של עגבניות שרי, לימונים כבושים, בזיליקום טרי קצוץ, זיתי קלמטה, שיני שום טריות, בצל סגול קצוץ דק, שמן זית, מיץ לימון, מלח והרבה גבינה בולגרית חתוכה לקוביות עדינות.
סלט מלפפונים ירוקים ואבטיח
לפניכם שני מרכיבים מרעננים בפני עצמם – מלפפון ירוק, שהוא מושלם גם כמרענן בקנקן מים קרים ואבטיח מתוק וטעים ספוג במיץ קריר שממש כיף להרגיש בפה כשכל כך חם בחוץ. לסלט הזה יש להוסיף גם מלון ובצל ירוק ולעטוף הכול ברוטב מדהים שבו יש חומץ לבן, מיץ לימון וגם גרידת קליפתו, שמן זית, ג'ינג'ר טרי מגורד, שיני שום טריות, מלח ופלפל שחור. – כזה סלט מרענן עוד לא טעמתם!
סלט סלק ותפוחי עץ
סלט צבעוני ויפהפה גדוש בטעמים נהדרים! הסלט הנפלא הזה מכיל סלק, תפוחי עץ גרני סמיט, סלרי, חמוציות, מיץ מלימון טרי ומעט סילאן כדי להעניק לו טעם מתקתק עדין. ערבבו הכול היטב והגישו לשולחן.
לסיכום ניתן להכין שלל סלטים טעימים שיכולים לרענן לכם את הקיץ בקלות וללא כל מאמץ, להפיג לכם את החום והעייפות ולהעניק לכם

מוגש מטעם: chef-lavan